Skocz do zawartości

Problem z forum


wieslaw531

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Błąd, który się tu pokazał, jest wtedy, gdy ktoś przekroczy limit 50 wiadomości. Dawid nie opróżnił skrzynki = błąd. To nie jest problem / błąd forum.

 

 

Czasy otwarcia strony' date=' logowania, otwarcia tematu, edycji itp to około 50 - 55 sek.[/quote']

 

Kiedy? Teraz mnie nie było, ale nie mam żadnego problemu z otwieraniem czy edycją.

 

 

.

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie co wiem na pewno, to że kilka dni temu rzeczywiście XS4All miał ogólny problem z serwerami. Ale to się pokazało kilka dni temu i ja od tego czasu nie mam stety lub niestety żadnego problemu. Jeśli przykładowo teraz, gdy to nie mam żadnego problemu z otwieraniem stron (aktualnie ładują mi się błyskawicznie) nadal widzisz problem, jest możliwe, że jest coś na drodze serwery polskie > holenderskie, a z tym nie jestem w stanie nic zrobić.

 

Pytanie: kto w tym momencie ma jeszcze problem z ładowaniem stron?

 

 

.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co chodziło. Może to był problem z Netią. Na drugim kompie było tak samo.

Ale dzisiaj nagle po około tygodniu problemów wszystko jest poprawnie.

Strona otwiera się szybko, logowanie również.

Dziwi mnie ten selektywny problem (podejrzewałem już NIS 2011 i dziś chciałem zrobić test z wyłączeniem a tu niespodzianka).

Robiłem próby na innych stronach gdzie mam swoje użytkowe konta i nigdzie (w tym czasie) problem nie występował.

 

Temat raczej do zamknięcia.

Edytowane przez DawidS28
OK.
Odnośnik do odpowiedzi

http://www.fixitpc.p...alizacja-forum/

 

Może to i dobrze bo jest teraz tak jak pisał Wiesław w swoim temacie. Chociaż tam pisałem, że jest "elegancko" to od wczoraj już tak "elegancko" nie jest, napisałbym, że jest ślamazarnie, czyżby wracały dawne czasy :o.

 

 

Hmm - no i się poprawiło :D , a szuie namierzyć i .......................... i kuku mu zrobić. :lol:

Edytowane przez marekW
Odnośnik do odpowiedzi

Temat otwieram, post marekW tu doklejam. Wątek aktualizacji forum to osobna kategoria i nie będzie mieć znaczenia dla tej sprawy.

 

Ja dziś też to widzę (ale podkreślam: w momencie gdy zgłaszał to Wiesław nic z tych rzeczy). Zaczęło dziś rano, wysypało błędy serwera, a teraz mi się wszystko ciężko ładuje. W procesach nie ma jednak żadnych zablokowanych tabel (pijąc do starego problemu). Albo to jest jakiś ogólny problem z serwerem XS4All, albo ktoś nam bruździ - cytując z innego tematu:

 

(...) SQL error, forum odleciało na ~10 minut. To niestety incydenty od strony naszego dostawcy. Jesteśmy na współdzielonym hostingu i od czasu do czasu zdarza się zaburzenie przepustowości na skutek aktywności jakiejś szui w klastrze, mimo obecności regulacji na zajęcie pasma. Z tym nic nie jestem w stanie zrobić. W bliżej nieokreślonym czasie i tak przekwalifikuję serwer na dedykowany, ale to jeszcze nie teraz.

 

Będę dziś się z nimi kontaktować.

 

 

.

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę:

10:38

d:\Tools\Install>tracert www.fixitpc.pl

 

Śledzenie trasy do 1756155.websites.xs4all.nl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

2 21 ms 23 ms 28 ms Warszawa-bras2.inetia.pl [195.114.190.150]

3 20 ms 23 ms 23 ms WarsC001RT10-WarsC001RT06.inetia.pl [83.238.250.40]

4 23 ms 22 ms 23 ms WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.251.98]

5 20 ms 20 ms 19 ms xe-1-3-0.waw10.ip4.tinet.net [77.67.65.149]

6 45 ms 110 ms 45 ms xe-3-0-0.ams12.ip4.tinet.net [89.149.184.202]

7 * * * Upłynął limit czasu żądania.

8 * * * Upłynął limit czasu żądania.

9 * 58 ms 60 ms wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Śledzenie zakończone.

 

Dobrze

 

10:50

d:\Tools\Install>tracert www.fixitpc.pl

 

Śledzenie trasy do 1756155.websites.xs4all.nl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

2 20 ms 19 ms 19 ms Warszawa-bras2.inetia.pl [195.114.190.150]

3 23 ms 23 ms 19 ms WarsC001RT10-WarsC001RT06.inetia.pl [83.238.250.40]

4 22 ms 23 ms 23 ms WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.251.98]

5 20 ms 20 ms 19 ms xe-1-3-0.waw10.ip4.tinet.net [77.67.65.149]

6 70 ms 45 ms 45 ms xe-3-0-0.ams12.ip4.tinet.net [89.149.184.202]

7 97 ms 97 ms 97 ms xs4all-internet-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.210]

8 91 ms 91 ms 88 ms 0.so-2-0-0.xr4.1d12.xs4all.net [194.109.5.9]

9 96 ms 95 ms 96 ms wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Śledzenie zakończone.

 

Źle

 

12:14

d:\>tracert www.fixitpc.pl

 

Śledzenie trasy do 1756155.websites.xs4all.nl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

2 23 ms 20 ms 20 ms Warszawa-bras2.inetia.pl [195.114.190.150]

3 23 ms 24 ms 22 ms WarsC001RT10-WarsC001RT06.inetia.pl [83.238.250.40]

4 21 ms 23 ms 23 ms WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.251.98]

5 19 ms 19 ms 20 ms xe-1-3-0.waw10.ip4.tinet.net [77.67.65.149]

6 46 ms 45 ms 45 ms xe-3-0-0.ams12.ip4.tinet.net [89.149.184.202]

7 * * * Upłynął limit czasu żądania.

8 * * * Upłynął limit czasu żądania.

9 * * * Upłynął limit czasu żądania.

10 * * * Upłynął limit czasu żądania.

11 * * * Upłynął limit czasu żądania.

12 * * * Upłynął limit czasu żądania.

13 * * * Upłynął limit czasu żądania.

14 * * * Upłynął limit czasu żądania.

15 * * * Upłynął limit czasu żądania.

16 * * * Upłynął limit czasu żądania.

17 * * * Upłynął limit czasu żądania.

18 * * * Upłynął limit czasu żądania.

19 * * * Upłynął limit czasu żądania.

20 * * * Upłynął limit czasu żądania.

21 * * * Upłynął limit czasu żądania.

22 * * * Upłynął limit czasu żądania.

23 * * * Upłynął limit czasu żądania.

24 * * * Upłynął limit czasu żądania.

25 * * * Upłynął limit czasu żądania.

26 * * * Upłynął limit czasu żądania.

27 * ^C

 

EDYTA

 

W tej chwili:

 

d:\>tracert www.fixitpc.pl

 

Śledzenie trasy do 1756155.websites.xs4all.nl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

2 20 ms 19 ms 20 ms Warszawa-bras2.inetia.pl [195.114.190.150]

3 22 ms 19 ms 19 ms WarsC001RT10-WarsC001RT06.inetia.pl [83.238.250.40]

4 23 ms 25 ms 23 ms WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.251.98]

5 20 ms 19 ms 23 ms xe-1-3-0.waw10.ip4.tinet.net [77.67.65.149]

6 44 ms 45 ms 69 ms xe-3-0-0.ams12.ip4.tinet.net [89.149.184.202]

7 112 ms 102 ms 118 ms xs4all-internet-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.210]

8 116 ms 110 ms 103 ms 0.so-2-0-0.xr4.1d12.xs4all.net [194.109.5.9]

9 104 ms 103 ms 104 ms wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Śledzenie zakończone.

 

 

 

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety u mnie dzisiaj jest masakra... tempo żółwie, dosłownie :(

 

ping:

Badanie fixitpc.pl [194.109.6.97] z 32 bajtami danych:

Odpowiedź z 194.109.6.97: bajtów=32 czas=36ms TTL=56

Odpowiedź z 194.109.6.97: bajtów=32 czas=26ms TTL=56

Odpowiedź z 194.109.6.97: bajtów=32 czas=24ms TTL=56

Odpowiedź z 194.109.6.97: bajtów=32 czas=25ms TTL=56

 

Statystyka badania ping dla 194.109.6.97:

Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0

(0% straty),

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:

Minimum = 24 ms, Maksimum = 36 ms, Czas średni = 27 ms

 

tracert:

 

Śledzenie trasy do fixitpc.pl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 

1 21 ms 16 ms 15 ms cpc5-blbn9-2-0-gw.10-1.cable.virginmedia.com [82

.28.104.1]

2 16 ms 12 ms 10 ms manc-core-1a-ae3-3181.network.virginmedia.net [8

2.8.208.93]

3 8 ms 11 ms 11 ms manc-bb-1a-as0-0.network.virginmedia.net [213.10

5.175.1]

4 22 ms 11 ms 10 ms manc-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253

.187.178]

5 29 ms 15 ms 17 ms popl-bb-1a-as4-0.network.virginmedia.net [212.43

.162.85]

6 15 ms 18 ms 17 ms popl-tmr-1-ae4-0.network.virginmedia.net [213.10

5.159.2]

7 25 ms 23 ms 23 ms amst-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [213.105

.175.6]

8 42 ms 51 ms 26 ms ams-ix.sara.xs4all.net [195.69.144.48]

9 32 ms 36 ms 26 ms 0.ge-4-0-0.xr4.1d12.xs4all.net [194.109.5.1]

10 25 ms 37 ms 25 ms wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Śledzenie zakończone.

 

 

pathping:

Śledzenie trasy do fixitpc.pl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

0 Slavko-PC [192.168.0.2]

1 cpc5-blbn9-2-0-gw.10-1.cable.virginmedia.com [82.28.104.1]

2 manc-core-1a-ae3-3181.network.virginmedia.net [82.8.208.93]

3 manc-bb-1a-as0-0.network.virginmedia.net [213.105.175.1]

4 manc-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253.187.178]

5 popl-bb-1a-as4-0.network.virginmedia.net [212.43.162.85]

6 popl-tmr-1-ae4-0.network.virginmedia.net [213.105.159.2]

7 amst-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [213.105.175.6]

8 ams-ix.sara.xs4all.net [195.69.144.48]

9 0.ge-4-0-0.xr4.1d12.xs4all.net [194.109.5.1]

10 wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Wyliczanie statystyk dla 250 sekund...

Źródło Ten węzeł/Łącze

Przeskok RTT Zgubione/wysłane = Pct Zgubione/wysłane = adres Pct

0 Slavko-PC [192.168.0.2] 0/ 100 = 0% |

1 12ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% cpc5-blbn9-2-0-gw.10-1.cable.virginmedia.com [82.28.104.1] 0/ 100 = 0% |

2 13ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% manc-core-1a-ae3-3181.network.virginmedia.net [82.8.208.93] 0/ 100 = 0% |

3 19ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% manc-bb-1a-as0-0.network.virginmedia.net [213.105.175.1] 0/ 100 = 0% |

4 17ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% manc-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253.187.178] 0/ 100 = 0% |

5 23ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% popl-bb-1a-as4-0.network.virginmedia.net [212.43.162.85] 0/ 100 = 0% |

6 19ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% popl-tmr-1-ae4-0.network.virginmedia.net [213.105.159.2] 0/ 100 = 0% |

7 28ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% amst-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [213.105.175.6] 0/ 100 = 0% |

8 35ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ams-ix.sara.xs4all.net [195.69.144.48] 0/ 100 = 0% |

9 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 0.ge-4-0-0.xr4.1d12.xs4all.net [194.109.5.1] 3/ 100 = 3% |

10 28ms 3/ 100 = 3% 0/ 100 = 0% wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Śledzenie zakończone.

 

Chwilami czekam nawet 2 minuty na załadowanie się strony... Problem występuje tylko tutaj, na innych stronach jest OK.

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi, że ja jak zwykle również.

 

d:\>tracert www.fixitpc.pl

 

Śledzenie trasy do 1756155.websites.xs4all.nl [194.109.6.97]

z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

2 26 ms 19 ms 19 ms Warszawa-bras2.inetia.pl [195.114.190.150]

3 23 ms 33 ms 23 ms WarsC001RT10-WarsC001RT06.inetia.pl [83.238.250.40]

4 23 ms 26 ms 21 ms WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.251.98]

5 33 ms 21 ms 23 ms xe-1-3-0.waw10.ip4.tinet.net [77.67.65.149]

6 51 ms 85 ms 44 ms xe-3-0-0.ams12.ip4.tinet.net [89.149.184.202]

7 54 ms 62 ms 64 ms xs4all-internet-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.210]

8 67 ms 55 ms 57 ms 0.so-2-0-0.xr3.3d12.xs4all.net [194.109.5.13]

9 56 ms 62 ms 73 ms wh-www-virt-97.xs4all.nl [194.109.6.97]

 

Śledzenie zakończone.

 

I to chyba nie jest ten powód.

 

 

 

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...