Bonifacy Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Trafiłem na błąd wyświetlania zawartości strony. Miejsce: Przyklejony "Wykrywanie infekcji typu rootkit". Otóż zawartość ramki "Pierwsze uruchomienie/konfiguracja programu/zapis raportu"" na całej długości nie posiada pionowej linii prawej krawędzi. Tekst w każdej linii jest obcięty o 2-3 litery. Cztery duże obrazki okna Gmera wyjeżdzają za białe pole ale są w całości. Reszta OK. Błąd pokazuje Firefox i IE. Edit: Ględzę a nie linkuję: https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/60-wykrywanie-infekcji-typu-rootkit/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Błąd pokazuje Firefox i IE. które wersje? U mnie na IE8 + Firefox 3.6 nie widać nic takiego. Wiem na pewno, że ramki są cięte na IE7 (i na IE7 jest skrzyżowanie pól skina = omawiałam to w temacie powitanie). Na razie dostosowania do starego IE7 przesunęliśmy w dół w priorytetach. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 IE 8 i Firefox 3.6.3. Dodatkowo sprawdziłem Operą 10.53 - efekt ten sam. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Bonifacy zrób z tego zrzut ekranu i tu pokaż. Podaj także rozdzielczość ekranu. Odnośnik do komentarza
krzysiekx Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja używam najnowszej stabilnej wersji Opery przy rozdzielczości ekranu 1280x1024 i nie widzę opisywanego wyżej problemu. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Bonifacy zrób z tego zrzut ekranu i tu pokaż. Podaj także rozdzielczość ekranu. zrzut ekranu: http://yfrog.com/jqforum1xp Monitor to jakiś staroć CRT pożyczony tymczasowo od sąsiada (mój w naprawie). W/g SIW: LKM 1280, display size -13,8" (28cm x 21 cm), curent resolution - 1024x768@75Hz. Ale oglądanie na nim tutejszego forum to sama przyjemność! Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 curent resolution - 1024x768@75Hz.Przy takiej małej rozdzielczości to normalne...Tak samo sprawa wygląda u mnie jak ustawię okno przeglądarki na podobny rozmiar. Winne temu zapewne są nieskalowane zdjęcia okna GMER-a. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja w żadnej przeglądarce, poza FF, przy niskiej rozdzielczości nie mam takich problemów. owszem, Gmer wyjeżdża, natomiast tekst zostaje na jasnym tle. Problem faktycznie jest przy 1024/768, nas 1200/800 już tego nie widzę. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 W rzeczonym temacie (i nie tylko) są ramki opisane stylem <fieldset style='border:1px solid #000000;padding-left:0.5em;padding-top:0.1em;display:block;'> Proponowałbym aby dodać padding-right:0.5em; bo teraz tekst brzydko dokleja się z prawej strony do ramki. Pozdrawiam izaw. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Bonifacy: To musi być wynik nieskalowanych obrazów, ponieważ wymusiłam w poście przez HTML obejście skalowania natywnego forum. Jest jeszcze drugi temat (Podmiana zainfekowanych plików) w którym zapewne będzie ten sam efekt. W takim razie w wolnej chwili zdejmę w tych postach sztywny rozmiar, przywracając auto-skalowanie okien, lub wstawię obrazy metodą Załączniki. izaw: nie zauważyłam tego. Dodane do ToDo. EDIT: fixed. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Dorzucę dodatkowo: http://yfrog.com/9e20100531132253p Zapytam z ciekawości - to jest "wina" tego monitora czy problem ogólny? Szukać jeszcze coś w tej materii? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 To jest ciągle kwestia tego samego. I tu obraz jest ustawiony na sztywny rozmiar. Na zmniejszonym oknie lub niskich rozdzielczościach nieskalowany obraz nie dopasowuje się po prostu. Obiecuję, że usunę ten sztywny rozmiar w swoich tematach. W tej chwili nie mam czasu tego zrobić, bo zajmuję się rzeczami "od kuchni". Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Obiecuję, że usunę ten sztywny rozmiar w swoich tematach. W tej chwili nie mam czasu tego zrobić, bo zajmuję się rzeczami "od kuchni". Ależ ja nie nalegam! Jak to ma być tylko dla mnie pod tymczasowy monitor to szkoda Twojego trudu! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Bonifacy, sprawdź ten topik Gmera teraz. Próbnie usunęłam sztywny rozmiar i forum powinno skalować obraz zgodnie z możliwościami użytkownika. U mnie przy zmniejszeniu okna do wymiarów karykaturalnych obraz nie jest skalowany (czyli nadal widzę ten defekt), bo ja siedzę na wysokiej rozdzielczości. Dlatego proszę o weryfikację w Twoich warunkach. Jeśli usunięcie tego kodu HTML z posta to będzie za mało do prawidłowego wyświetlania, to zamienię te obrazy na Załączniki we wszystkich postach w których dałam duże obrazy nie podlegające skalowaniu. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Dalej bez zmian - tak jak było. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/1335-w-koncu-sie-pojawil/page__pid__13892#entry13892 Wygląda ta strona u mnie tak: http://zapodaj.net/07565904c128.png.html W nawiązaniu do wcześniejszych postów: Czyżby się znowu skalowanie rozjeżdzało? Mój monitor teraz to 22". Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Ja to widzę w taki sposób (forum samo skaluje do mojej szerokości ekranu, dopiero po kliku by pełny wyświetlić wychodzi poza layout, ale to spodziewane):http://img801.imageshack.us/img801/6756/skalowanie.pngCóż, trudno to tak dostosować, by było idealnie na każdym komputerze z innymi parametrami. Sami użytkownicy pakują do postów obrazy z wysokich rozdzielczości a nie w miniaturach, bo u nich się wyświetla prawidłowo i myślą, że każdy tak to widzi.Zamiast zmieniać ustawienia forum, po prostu przerobiłam ten obraz na wyświetlanie miniatury. W Tinypic wystarczy dokleić "_th" w nazwie, by otrzymać drugą kopię obrazu.PS. Temat wyświetlania wydzieliłam do osobnego wątku. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi