Xeremelegue Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam wszystkich. Szukałem na google rozwiązania mojego problemu i wypróbowałem wszystkiego co się dało, niestety problem nie znikł.. Więc mam nadzieje, że może tutaj ktoś mi pomoże. Tak więc od dłuższego czasu zmagam się z problem DNS, a mianowicie po surfowaniu po internecie co jakiś czas tak jakby odłączało mi neta i wyskakuje coś takiego: Mam router TP-LINK restartowałem go i nic. Próbowałem na innych przeglądarkach i nic, skanowałem komputer, robiłem formata i cały czas to samo.. Dodam jeszcze, że (tak mi się wydaję) ten problem wyskakuje częściej jak coś oglądam, buferuję jakiś filmik. I jeszcze jedno jak ściągam coś to np. mam transfer 250kb/s i gdy wyskakuje ten problem to transfer nie znika o zera tylko maleje tako do 10-20 kb/s tak jakby był cały czas internet, ale staaaasznie słoba chodził.. Jeśli ktoś coś wie i może pomóc będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Pobrałem ten program, wszystkie zadania zostały zakończone powodzeniem i wyskoczył i plik tekstowy net-log, tylko tyle tam tego jest.. nie wiem o co chodzi. Mam tu wkleić ten plik, czy wysłać Ci na priva? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Przeczytaj go dokładnie i napisz nam streszczenie, byle nie za długie. Jesteś taki nieporadny czy takiego udajesz? Przecież możesz wkleić do posta tego loga. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Możesz go dodać także w załączniku lub wkleić na pastebin.com, a tutaj dać link. Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Proszę bardzo: http://pastebin.com/2iksg0Q7 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Uruchom z uprawnieniami admina wiersz poleceń, wpisz: netsh int ip reset reset.log Po wykonaniu uruchom ponownie komputer. Masz dostęp do konfiguracji routera? Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zrobiłem tak jak kazałeś. Tak, mam dostęp do konfiguracji routera Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Co to dokładnie za urządzenie? Zrób screeny z ustawień WAN i firewalla i wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Router TP-LINK / TL - WR340G Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Od razu informuje, że router i ustawienia instalował mój dostawca internetu wszystko chodziło ładnie przez prawie rok. Ja w opcjach nic nie ruszałem, bo po prostu się nie znam. Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Teraz w sumie zauważyłem, że jak śmigam normalnie po necie gdzie nie ładują się żadne filmiki itp. to bardzo rzadko neta wywala, a na stronach takich jak youtube, wrzuta to praktycznie co minute wywala mi internet. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 W zakładce WAN routera zaptasz pole Use this DNS Servers. W Pole Primary DNS Server wpisz 208.67.222.222 W Pole secondary DNS Server 208.67.220.220 Daj Save i zresetuj router oraz komputer. Dwa masz aktualnego flash playera? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Masz gdzieś filtrowanie oraz parametry łącza (SNR Margin i Line Attenuation) w ustawieniach routera? Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 piotreek - zrobiłem tak jak napisałeś, niestety problem ciągle się pojawia.. DawidS28 - niestety nie mam takich parametrów jak SNR Margin i Line Attenuation w ustawieniach routera. Jeśli to coś pomoże to wymienię tutaj to co mam w ustawieniach routera: BASIC SETTINGS : -Quick Setup -Network : LAN WAN MAC CLONE -Wireless : WIRELESS SETTINGS MAC FILTERING WIRELESS STATISTIC ADVENCED SETTING : -dhcp : DHCP SETTINGS DHCP CLIENTS LIST ADRESS RESERVATION -Forwarding: VIRTUAL SERVER PORT TRIGGERING DMZ UPnP -Security : FIREWALL IP ADRESS FILTERING DOMAIN FILTERING MAC ADRESS FILTERING REMOTE MANAGEMENT ADVENCED SECURITY -Static Routing -IP & MAC Binding : BINDING SETTING ARP LIST -Dynamic DNS Maintenance : -System Tools Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zrób screeny ze wszystkiego z security oraz maintenance. Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Do Maintenance należy tylko System Tools natomiast w skład system tools należy Time Diagnostic Firmware Factory Default Backup & Restore Reboot Password Syslog Statistic Porobić tego wszystkiego zdjęcia też? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Wklej no logi OTL https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/#1 Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 OTL : http://pastebin.com/7yyGxxE9 EXTRAS : http://pastebin.com/wLn4uaZn Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Proszę dołoż logi GMER http://www.fixitpc.p...p__318#entry318 Ja widzę jakieś śmieci w logach ale nie jestem tutaj specem od OTL-a poprosimy Picasso żeby spojrzała swoim fachowym okiem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Pomijam inne problemy ale czy adres serwera DHCP 0.0.0.0 jest dopuszczalny? Cytat Error - 2012-04-12 11:32:47 | Computer Name = MARIUSZ-6277EC0 | Source = Dhcp | ID = 1002 Description = Adres IP połączenia 192.168.1.100 dla karty sieciowej o adresie 00304F237A96 został zabroniony przez serwer DHCP 0.0.0.0 (Serwer DHCP wysłał komunikat DHCPNACK). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Nie jest @Xeremelegue daj proszę zdjęcia z zakładek LAN i DHCP. Odnośnik do komentarza
Xeremelegue Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Proszę bardzo: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 OK-a w zakładce WAN odptasz Use These DNS Servers. A w zakładce DHCP Settings zmien wpisy Primary DNS i Secondary DNS. Na te adresy co podawałem wcześniej. Po tym oczywiście save oraz reset routera i komputera. A i w DHCP popraw DEFAULT GETEWAY na 192.168.1.1. Oczywiście save i reboot bo to może być przyczyną problemów. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Przecież serwer DHCP ma zakres 192.168.1.100 do 192.168.1.199 a karta ma adres 192.168.1.1. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Wiesławie ale chodzi o bramę domyślną czyli router Ja widzę jeszcze jeden problem adresacja WAN jest z tej samej grupy co LAN. Karta nie może miec adresu 192.168.1.1 bo to adres wejścia LAN rutera. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi