Punisher2010 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 (edytowane) Jak wyłączyć komunikat "Skanuj i napraw" dla dysków wymiennych USB i jakie to ma skutki uboczne ? Edytowane 21 Listopada 2011 przez Punisher2010 Tytuł tematu dostosowany do rzeczywistego pytania. //picasso
Anonim3 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Kurna Punisher nie możesz być odrobinę samodzielny? Pokolenie "daj mi zrób mi" kurde balans. Masz nie dziękuj. http://support.micro...om/kb/967715/pl A na przyszłość zaprzyjaźnij się choć trochę z wujkiem google.
Punisher2010 Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Tak robiłem ale nadal wyskakuje mi to okienko przy podłączaniu nośników USB z opcją czy system ma otworzyć dysk wymienny po przeskanowaniu czy bez skanowania :/
peter2012 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Uruchom Notatnik i wklej w nim: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]""="@SYS:DoesNotExist" Zapisz jako byle jaki plik z rozszerzeniem .reg i z dwukliku na to >>> Kliknij "Tak".
picasso Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 peter2012 To nie jest prawidłowy import do rejestru, jest niezbędny nagłówek (Windows Registry Editor Version 5.00), a wartość domyślna to małpka (to tylko do OTL jest ładowany "", bo narzędzie tak przetwarza domyślne, ale to nie jest wierny import do rejestru). Czyli powinno być: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] @="@SYS:DoesNotExist" EDIT: a w związku z tym, że źle sformułował pytanie i zmieniła się zupełnie treść, mój post przybiera rodzaj formalny. .
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Nadal wyskakuje to okno
wieslaw531 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Czy pamiętasz jak wygląda okno z propozycją autoodtwarzania? Czytaj komunikaty wyświetlane przez system. Przecież tu wyraźnie widać, że masz problem z Penem, gniazdem, sprzętem itd. To okno nie ma nic wspólnego z nazwą Twojego tematu. Mnie to śmierdzi brakiem stosowania "Bezpiecznego usuwania sprzętu". BTW W systemie jest jeszcze coś takiego jak -> klik w puste miejsce na ekranie -> F1 i ........ Działa to również w wielu aplikacjach pod postacią Help, Pomoc, klawiszek z literką "?" i wiele innych. To tak w temacie tworzenia nowych Tematów. Czy Ty przypadkiem nie próbujesz przerobić W7 na XP? Skoro zainstalowałeś W7 to może warto się przyzwyczaić. Ja kiedyś tam po przeczytaniu, że ktoś wymyślił takie urządzenie jak "myszka" zastanawiałem się do czego niby miałoby to służyć. A kiedy to było - hmmm .
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Nie, nie po to przeszłem na Windows, żeby go teraz zmieniać w XP. Myślałem, że to okno też dotyczy autoodtwarzania Nie rozumiem tylko, dlaczego Microsoft wycofał takie fajne coś jak ręczne sortowanie plików w folderach i stosowanie osobnych ikon dla każdego typu folderu ustawiane z poziomu Windows I te ustawianie jednakowego wyglądu zawartości podfolderów na taki jaki ustawimy w folderze (dotyczy bibliotek)
wieslaw531 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Jaki sens i cel ma ta odpowiedź?
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Cel ? szukam odpowiedzi dlaczego tak jest:P
wieslaw531 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 To może raczysz udzielić odpowiedzi na mój post #7.
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Wiem, pomyliłem okno z oknem autoodtwarzania, napisałem już wyżej
wieslaw531 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Może jestem zbyt tępy ale ani nie widzę ani nie rozumiem. Może prościej. Jeżeli masz to okno z linka i akceptujesz to jaki jest efekt? Czy to dotyczy tylko tego urządzenia? Pokaż obrazek z MU w trakcie wyświetlania tego okna.
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Nie naciskałem tego okna, dotyczy to każdego urządzenia USB tego typu Co to MU?
perlit Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam. Co to MU? Menedżer Urządzeń.
Punisher2010 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak nacisnę to okno to uruchamia się kreator sprawdzania dysków, można wykonać sprawdzanie dysków lecz nie trzeba. Jak zrobię sprawdzanie dysku wymiennego, to nie znajduje on na nim żadnych problemów
picasso Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Nadal wyskakuje to okno Zjawisko opisane tutaj: KLIK. Jakoś nie widzę odpowiedzi na pytanie, czy dla urządzeń USB częstujących tym komunikatem stosujesz funkcję "Bezpieczne usuwanie sprzętu". Jako ostateczność jest podawane wyłączenie usługi "Wykrywanie sprzętu powłoki", ale to ma skutki uboczne i niekorzystny wpływ na większą ilość elementów, toteż nie polecam tego. PS. Zmieniam tytuł tematu na odpowiedni do treści. .
Punisher2010 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie używam bezpiecznego usuwania sprzętu. A jakie to ma skutki uboczne?
Anonim3 Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Jakie to ma skutki uboczne pytasz? To udzielam odpowiedzi: Cofnij się do pierwszego postu i go dokładnie przeczytaj czyli jaśniej: przeczytaj własny temat.
Punisher2010 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Poprawiłem 1 post teraz czekam na odpowiedź
Grisza Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 A jakie to ma skutki uboczne? Może mieć różne skutki. Trzeba pamiętać, że pendrive nie ma własnego zasilania i jak odłączy się go nagle od zasilania, podczas gdy następuje jakiś zapis/ odczyt może doprowadzić to do uszkodzenia/ utraty danych (w końcu to ok. 5V!). Ja miałem taką hecę (brat wkładał i wyciągał bez "bezpiecznego usuwania" pendrive), że nie był rozpoznawany przez system, mozolnie udało mi się go naprawić (nowy firmware).
picasso Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Punisher2010, ale na jaką odpowiedź czekasz? Jest podane: ten komunikat zwykle jest skutkiem ubocznym usuwania bez przechodzenia przez "Bezpieczne usuwanie sprzętu", wyraźnie mówisz, że nie używasz tego, więc to po prostu zacznij stosować. "Skanuj i napraw" to nie jest "tylko komunikat" i nie ma sposobu, by zdeaktywować to z "graficznego punktu widzenia", a sam widzisz jaką usługę ewentualnie należy wyłączyć (czego jak mówię nie polecam).
Bonifacy Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Kurcze BLADE™ - jak nie chce Ci się kliknąć w "Bezpieczne usuwanie sprzętu" to wrzuć sobie na pulpit USB Disk Ejector i klikaj na niego: http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/USB-Disk-Ejector.shtml
Punisher2010 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 To nie chodzi o to co mi się chce, tylko chce wiedzieć jakie są skutki uboczne wyłączenia tej usługi
Bonifacy Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Przykrych skutków ubocznych doświadczysz namacalnie w najmniej spodziewanym momencie.
Rekomendowane odpowiedzi