telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Witam. Takie o to zjawisko mam.... Gadżet pogoda pokazuje zawsze tę samą temperaturę -9. Problematyczny odczyt temperatury dotyczy tylko Warszawy. Nie działa tylko na jednym profilu, który ma uprawnienia administratora. Próbowałem resetować gadzet i bez efektu. Proszę o jakąś radę - jak to ugryźć. Korzystam z windowsa 7 enterprise, 32 bitowego.
Flavius Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Może ten tutek https://www.fixitpc.pl/topic/1232-problemy-z-sidebarem-gadzetami/ pomoże.
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Dzięki za linka-już widziałem. Przerobiłem co się da/tyczy mojego dziwnego problemu. Doczytałem w instrukcji o powiązaniu z internet explorer, więc zresetowałem ustawienia tej przeglądarki. Co tu można zrobić jeszcze... Ps. Oczywiście problem pokazał się nagle-działało wszystko do niedawna.
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Daj logi (otl.txt i extras.txt) z OTL-a: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ W własnych doświadczeń, co lubi rozwalać pasek: - Kaspersky, - Comodo, - IE 9 Beta.
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Z tego co wymieniłeś to najwyżej comodo mogłoby u mnie pójść pod nóż. Kasperkiego miałem kiedyś ale wywaliłem, IE mam starszą wersje. Co do comodo to mam tylko antywirusa. No ale zobacz logi najpierw. OTL.Txt Extras.Txt
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Hmm... Ja tu nic ciekawego, poza Comodo i blokadą przed sprawdzaniem legalności systemu nie widzę.
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Napisz co Ty miałeś za doświadczenia z comodo sidebarem? Dało się jakoś je pogodzić?
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Nie pamiętam dokładnie, jaki był problem, ale się gryzły. Pogrzebałem w ustawieniach Comodo - zaczęło działać. Proponuję go na próbę usunąć i sprawdzić działanie gadżetów.
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Tak też zrobiłem. Usunąłem go za pomocą revo co by wszystko w miarę zostało usunięte, przeładowałem wtykę i nadal to samo...
picasso Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Problematyczny odczyt temperatury dotyczy tylko Warszawy. Nie działa tylko na jednym profilu, który ma uprawnienia administratora. Próbowałem resetować gadzet i bez efektu. Spróbuj wyczyścić cache gadżetów w profilu tego konta, na którym ujawnia się defekt: C:\Users\To konto\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Cache Wyłącz gadżet pogody, usuń całą zawartość folderu Cache, włącz gadżet, w Cache pojawią się nowe pliki. PS. Nie miałam czasu, by tutorial główny o gadżetach uzupełnić o odświeżanie tego miejsca. Cache ma właśnie znaczenie dla "zamrożenia" pewnych informacji w gadżetach typu pogoda. .
telnet Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) Działa, działa, działa. Dziękuje bardzo:) Edytowane 7 Marca 2011 przez picasso Temat rozwiązany. Zamykam. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi