Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Bardzo proszę o pomoc w otwarciu portu. Otóż w utorencie jeśli chodzi o sieć piszę iż port jest zamknięty, wciąż możesz pobierać. Gdy wyłączę zaporę wszystko jest ok. Utorrent jest dodany do zaufanych aplikacji lecz to nie wystarcza :/
DawidS28 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Comodo -> Zapora -> Reguły zabezpieczeń sieci -> Reguły aplikacji -> Dodaj. Wrzucasz ścieżkę do utorrent.exe Użyj własnej reguły, na dole Dodaj i ustawiasz zezwól, TCP lub UDP, w obie strony. Potem w zakładkach dowolne adresy (docelowy i źródłowy), dowolny port źródłowy i wybrany przez Ciebie numer portu docelowego.
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Comodo -> Zapora -> Reguły zabezpieczeń sieci -> Reguły aplikacji -> Dodaj. Wrzucasz ścieżkę do utorrent.exe Użyj własnej reguły, na dole Dodaj i ustawiasz zezwól, TCP lub UDP, w obie strony. Potem w zakładkach dowolne adresy (docelowy i źródłowy), dowolny port źródłowy i wybrany przez Ciebie numer portu docelowego. Nadal to samo, port zamknięty. Wszystko zrobione według instrukcji
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 A nie losuje Ci portu czasem? nie, port nie jest wybierano losowo. Mogę przesłać screeny jeśli pomogą. konfiguracja ustawiona według: http://forums.comodo.com/polski-polish/optymalna-konfiguracja-comodo-internet-security-premium-t60227.0.html
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Nadal to samo, port zamknięty. Wszystko zrobione według instrukcji W czym problem? U mnie są takie ustawienia
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 W czym problem? U mnie są takie ustawienia Gdy dasz w utorrent - opcje kreator ustawien odznaczysz lokazlizacje i po kliknięciu "uruchom test" masz na zielono? Moje ustawienia comodo sa brane z tego linka: http://forums.comodo...m-t60227.0.html
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Gdy dasz w utorrent - opcje kreator ustawien odznaczysz lokazlizacje i po kliknięciu "uruchom test" masz na zielono? Krótko -tak
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Krótko -tak to u mnie blokuje comodo :/ po wyłączeniu go, test trwa może 2 sek. i jest na zielono . A gdy włącze comodo firewall, test trwa nieco dłużej i wywala błąd o zablokowanym porcie ;/ gdzieś jeszcze w ustawieniach zapory można coś zmienić?
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Moje Różnice w ustawieniu Comodo - nie wiem czy to ma wpływ Ustawienia ogólne - mam odptaszkowane "włącz filtrowanie IPv6" oraz "Automatycznie wykrywaj sieci prywatne" Zaawansowane -wszystko odptaszkowane a w regułach zabezpieczeń sieci dla utorrent zezwól TCP lub UDP w obu kierunkach port źródłowy i docelowy jest dowolny to wszystko
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Kreator ukrywania portów rozwiązał problem, dzięki wszystkim za włączenie się do tematu
Rekomendowane odpowiedzi