Skocz do zawartości

Utorrent & Comodo Internet Security

Tomasz0101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc w otwarciu portu.

Otóż w utorencie jeśli chodzi o sieć piszę iż port jest zamknięty, wciąż możesz pobierać.

Gdy wyłączę zaporę wszystko jest ok.

Utorrent jest dodany do zaufanych aplikacji lecz to nie wystarcza :/

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Comodo -> Zapora -> Reguły zabezpieczeń sieci -> Reguły aplikacji -> Dodaj.

Wrzucasz ścieżkę do utorrent.exe

Użyj własnej reguły, na dole Dodaj i ustawiasz zezwól, TCP lub UDP, w obie strony. Potem w zakładkach dowolne adresy (docelowy i źródłowy), dowolny port źródłowy i wybrany przez Ciebie numer portu docelowego.

Opublikowano

Comodo -> Zapora -> Reguły zabezpieczeń sieci -> Reguły aplikacji -> Dodaj.

Wrzucasz ścieżkę do utorrent.exe

Użyj własnej reguły, na dole Dodaj i ustawiasz zezwól, TCP lub UDP, w obie strony. Potem w zakładkach dowolne adresy (docelowy i źródłowy), dowolny port źródłowy i wybrany przez Ciebie numer portu docelowego.

Nadal to samo, port zamknięty. Wszystko zrobione według instrukcji :(

Opublikowano

Krótko -tak

to u mnie blokuje comodo :/ po wyłączeniu go, test trwa może 2 sek. i jest na zielono . A gdy włącze comodo firewall, test trwa nieco dłużej i wywala błąd o zablokowanym porcie ;/ gdzieś jeszcze w ustawieniach zapory można coś zmienić?

Opublikowano

Moje Różnice w ustawieniu Comodo - nie wiem czy to ma wpływ

Ustawienia ogólne - mam odptaszkowane "włącz filtrowanie IPv6" oraz "Automatycznie wykrywaj sieci prywatne"

Zaawansowane -wszystko odptaszkowane

a w regułach zabezpieczeń sieci dla utorrent zezwól TCP lub UDP w obu kierunkach port źródłowy i docelowy jest dowolny

to wszystko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...