Punisher2010 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak jak w temacie. Szukałem w opcjach i nie znalazłem. A bardzo mnie irytuje iż pliki zapisywane są na C:\ Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Słabo u ciebie z szukaniem. http://techblog.ginktage.com/2011/08/how-to-change-the-default-download-location-in-internet-explorer-9/ Jak zadasz pytanie jak to zmienić w rejestrze to cie zastrzelę Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Poproszę o tłumaczenie na język zrozumiały. Może być polski. @Piotreek A skąd wiesz o co biega? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 @Wiesław pewnie mojego posta nie widziałeś zerknij w sufit jest link i zapewne o to chodziło. Samo pytanie nie jest głupie bo FF ma to w opcjach np. a w IE 9 ukryte Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Cytat Samo pytanie nie jest głupie jak nie głupie jak głupie. też nie wiedziałem, bo i rzadko używam, ale poszukałem i się znalazło.Teraz czekamy na pytanie jak dojść do kibla z dużego pokoju omijając kuchnię. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez marekW Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Cytat a w IE 9 ukryte Ale co ma ukryte? I to nie jest ukryte (znaczy to o czym myślisz bo ja nie jestem pewien znając jego pytania). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 W dniu 28.12.2011 o 21:58, wieslaw531 napisał(a): Ale co ma ukryte? I to nie jest ukryte (znaczy to o czym myślisz bo ja nie jestem pewien znając jego pytania). Ustawienia managera pobierania. W FF masz Opcje-->Zakładka Ogólne i jest pobieranie, W IE trzeba odpalić te ustrojstwo od pobierania plików i tam dać ustawienia. Ot różnica subtelna.. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 O to mi chodziło Dzięks Do zamknięcia . Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wyjaśniając raport, który odebrałem: Na 99% chodzi o to, że jak się pobiera plik, to trzeba wybrać miejsce zapisu. W FF w Narzędzia -> Opcje -> karta: Ogólne jest możliwość ustawienia, czy wszystko trafia do z góry wybranego katalogu, czy przeglądarka ma za każdym razem pytać użytkownika. A w IE9 siedzi to w Narzędzia -> Wyświetl pliki do pobrania -> Opcje (na dole po lewej). Jeśli chce się wybrać inną niż domyślną lokalizację bezpośrednio przy pobieraniu pliku, to trzeba wybrać Zapisz -> Zapisz jako. Co jest ukryte? Ja też sobie to pytanie stawiam, ale chodzi pewnie o to, że w IE trzeba przejść do menedżera pobierania, a nie z ustawień, jak w Firefoxie. Zamykam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Moje wątpliwości były związane z tym wpisem: Cytat A bardzo mnie irytuje iż pliki zapisywane są na C:\ IE9 w stanie normalnym NIGDY nie zapisuje plików w takiej lokalizacji chyba, że to jest skutkiem Twich działań lub modyfikacji systemu. Jeżleli faktycznie chodzi o folder w którym zawsze mają być umieszczane pobierane pliki niezależnie od przeglądarki czy też menadżera pobierania to należy wykonać zwykłą operację: Komputer -> LPM Pobrane -> Organizuj -> Właściwości -> Lokalizacja -> Przenieś -> (wybierasz katalog w dowolnym miejscu - ewentualnie tworzysz nowy) -> Wybierz Folder -> OK (zastosuj). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 W dniu 29.12.2011 o 11:21, DawidS28 napisał(a): Co jest ukryte? Ja też sobie to pytanie stawiam, ale chodzi pewnie o to, że w IE trzeba przejść do menedżera pobierania, a nie z ustawień, jak w Firefoxie. Dokładnie o to mi chodziło. Dla mnie bardziej intuicyjnie jest to mieć w opcjach przeglądarki a nie poukrywane w dodatkowych opcjach managera pobierania ). Ale to jest moje zdanie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi