peterek64 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Witam:)Nie wiem, czy nie odgrzewam jakiegoś starego kotleta, ale ilekroć zamieszczam informacje o Fixitpc na fejsie, moim oczom ukazuje się taki obrazek:http://img84.imageshack.us/img84/1959/schowek01ms.jpgOpis ok, ale logo... Co taki szary Kowalski czy Kowalska pomyślą o profesjonalizmie? A do tego favicona kojarząca się z searchengines... Może jakiś konkursik? A może Picasso sama coś wymyślisz?Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Fejs sobie sam robi ten wycinek nie wiadomo skąd, a dzieje się to także dla innych forów na silniku IPB z własnym logo np. MBAM. Obrazek strony na Fejsie jest inny, logo na forum też inne (na obu skinach). Prosta sprawa = opcja "Brak miniatury" i z głowy. Co do samego Fejsa ... w ogóle nie przywiązuję do tego uwagi i wypowiadałam się o tym w jednym z tematów. To jest tylko zgrzebna wizytówka, której zadaniem jest wisieć sobie i nic nie robić. Ja jestem anty-społeczna. 1. Aktualne logo serwisu jest na forum. Stonowane, pełna informacja (URL). Moim zdaniem wystarczy na dzień dzisiejszy.2. Favicona pochodzi z domyślnej instalacji IPB. Gdzieś się wypowiadałam, że kiedyś może ten szczegół zostanie zmieniony. Dla zabawy artyści mogą tu przedstawić jakieś propozycje, które ma cechować zupełny minimalizm. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 @picasso Twarzoksiążka bierze ten obrazek bodajże z pliku meta_img , meta_png czy czegoś w tym stylu, z przedrostkiem meta, w folderze stylu głównego. Wystarczy zuploadować. A co do favicony to spróbuję coś sklecić w GIMP-ie. BTW Picasso, 11:11 Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja jestem anty-społeczna. Hahaha Anty-społecznościowa to może tak, ale, biorąc pod uwagę Twoje dotychczasowe dokonania, na pewno nie antyspołeczna Co do favicona to aż się prosi:http://img534.imageshack.us/img534/9225/beztytuuoqq.jpgCo prawda zabrakło rozjaśnienia na połączeniu kolorów, ale to było tak na szybko, w Paincie....Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Co do favicona to aż się prosi: Widać, że sam masz problemy z dostrzeżeniem co jest na tym obrazku. Było wziąć na tapetę awatarek picasso? Jedynie słuszna favicona, IMHO. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Kurde, favicona niby taka prosta ale jest jedno ale Wziąłem na tapetę tło loga forum (to co podał @peterek64) i każda kombinacja z literką F niemiłosiernie przypomina znienawidzoną przeze mnie Twarzoksiążkę @3oo A awatar @picasso jak najbardziej pasuje EDIT: Kurde, wszędzie te "małpy" Nawyki z Twittera Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Kurde, 3oo, czepiasz się . Przecież pisałem: "ale to było tak na szybko, w Paincie...." Poza tym pozostaje jeszcze problem kompatybilności przeglądarek. Nie wszystkie obsługują format inny niż .ico.I jeszcze jedno, Picasso powiedziała: Dla zabawy artyści mogą tu przedstawić jakieś propozycje, które ma cechować zupełny minimalizm. Ale ja tam artystą nie jestem. Tzn jestem, ale w zupełnie innym tego słowa znaczeniu .pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Nie problem. Można przerzucić nawet darmowym IcoFX. Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Jako że cisza w temacie i żaden fachowiec się nie wychyla ( !) postanowiłem dorzucić jedną propozycję.Gwoli wyjaśnienia: literki fT są skrótem od fixit, ale to powinno być jasne...82x82:http://img204.imageshack.us/img204/8667/schowek03z.jpg16x16:http://img26.imageshack.us/img26/4034/ft1j.pngUżyty soft: IrfanView .Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zapomniałem o temacie ale w 5 minut skleciłem w GIMP-ie taką faviconę (ledwo ledwo się zmieściło ) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 peterek64 - prawie jak Facebook. PS. Mnie tam wystarczy obecna Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Uczciwie Wam powiem, zbyt przekombinowane. Najbliżej minimalizmu, o który mi chodzi, był post numer 4 i po prostu szary kwadracik. Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Uczciwie Wam powiem, zbyt przekombinowane. Najbliżej minimalizmu, o który mi chodzi, był post numer 4 i po prostu szary kwadracik. Popieram:) Edit: Dodam tylko, że ten "szary kwadracik" jest wycinkiem domyślnego stylu iSkin. To info dla tych, którzy używają innych skórek i mają inną kolorystykę forum. peterek64 - prawie jak Facebook. PS. Mnie tam wystarczy obecna A mnie obecna kojarzy się z searchengines i jak mam otwartych kilka zakładek w przeglądarce to hmm, zonk... Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Ja również popieram A obecna... Też nie jest zła Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ja również popieram A obecna... Też nie jest zła ... obecna kojarzy się z searchengines ... Jak dla mnie to wystarczający powód do zmiany. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jako,że głównym celem fixitpc jest udzielanie pomocy zgłaszającym się i cierpiącym userom - mając na myśli metodę leczenia wszelkich chorób i dolegliwości opisanych w "Przygodach dobrego wojaka Szwejka" http://www.wattpad.com/24997-szwejk-1?p=28 sympatyczną faviconką byłoby cuś takiego: http://www.imagebanana.com/code/7p3hkc4w/20111211_114154.png Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 sympatyczną faviconką byłoby cuś takiego Jestem za....tylko ten minimalizm szarego kwadracika jakoś nie jest zachowany. Odnośnik do komentarza
Kate Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Kurde, 3oo, czepiasz się . Przecież pisałem: "ale to było tak na szybko, w Paincie...." Poza tym pozostaje jeszcze problem kompatybilności przeglądarek. Nie wszystkie obsługują format inny niż .ico ... http://convertico.com/ lub http://favico.com/ i nie widzię problemu Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Jestem za....tylko ten minimalizm szarego kwadracika jakoś nie jest zachowany. Dokładnie! Wg mnie szanujące się forum powinno mieć ładne logo lub przynajmniej ładny Favicon. Dlatego proponuję coś takiego (oczywiście bardziej kreatywni powinni się tutaj wykazać). http://zapodaj.net/97833890dc832.jpg.html Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Moja propozycja favikonki - ręka niosąca pomoc, plus "tradycyjna" kolorystyka forum. Lekko zaokrąglone rogi. W ramach demonstracji-tymczasowo jako mój avatar. <- favicon.ico Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Kolorystyka bardzo dobra i zintegrowana z obecnym skinem, ale mnie nie pasuje ta "ręka" w rozumieniu tematu: zbyt figuratywne i wieloznaczeniowo symboliczne. Ja raczej wyobrażam sobie jakiś geometryczny bardzo uproszczony znak, który nie niesie ładunku symbolicznego, który nie opowiada historii. Np. na tym zgniłym tle inicjały forum, czyli czarna litera "F" (oczywiście zrobiona tak, by nie było skojarzeń z Facebookiem). Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Nie mówiąc już o tym, jak by to: wyglądało zmniejszone do rozmiaru 16x16 px. Odnośnik do komentarza
snemelk Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Mnie się od początku nazwa fixitpc kojarzyła z młotkiem... Ikonę młotka idzie przerobić, by wyglądało trochę jak litera "f"... Prosto, ale z jakimś tam "ładunkiem symbolicznym"... Tak sobie głośno myślę... Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Nie mówiąc już o tym, jak by to: wyglądało zmniejszone do rozmiaru 16x16 px. Nie to żebym bronił tego projektu, bo od momentu w którym nie spodobał się Picassie, jego los został przesądzony, ale... ...argument o wymogu czytelności po przeskalowaniu do 16x16 uważam za chybiony i może niepotrzebnie ograniczyć innych. Sensowne przeglądarki używają favicon w taki sposób, że nie ma potrzeby zmniejszać ich tak bardzo, jak było to przyjęte w starych wersjach IE. Wg mnie rozsądnym optimum jest 32x32, png ico. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Albo po prostu minimalistycznie - Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi