kerpal Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam, od pewnego czasu mam pewien problem z niektórymi stronami (do tych stron nawet zalicza się google.pl) które kiedyś chodziły dobrze, albo się nie ładują, albo strasznie długo się wczytują, nie wiem czy to sprawa z moim kompem czy to problem leży po stronie providera, ostatnio często odłączają neta... dodaję logi profilaktycznie, jeśli to nie wina mojego kompa to dzwonię z miłym słowem do multimo... gmer : http://wklejto.pl/108595 Results of screen317's Security Check version 0.99.24 Windows XP Service Pack 3 x86 (UAC is disabled!) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Antivirus up to date! (On Access scanning disabled!) ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Ad-Aware Malwarebytes' Anti-Malware HijackThis 2.0.2 CCleaner Java™ 6 Update 29 Adobe Flash Player 11.0.1.152 ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Ad-Aware AAWService.exe is disabled! Ad-Aware AAWTray.exe is disabled! ``````````End of Log```````````` OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Jak napisałam w notce, podbijanki tematu do niczego nie prowadzą. Ja wszystko widzę co jest w dziale i kto nie uzyskał odpowiedzi, a brak odpowiedzi jest dyktowany czynnikami, które należy zrozumieć. Obecnie mam na głowie forum po procesie aktualizacji, co wymaga ode mnie uwagi w innej sferze i nie mogę podzielić się na X części. W raportach nie widzę znaków infekcji, choć log z GMER jest zaciemniony działaniem emulatora SPTD (powtarzałam Ci to i powielasz ten sam błąd, albo nie wykonałeś deaktywacji wcale, albo po deaktywacji nie zresetowałeś systemu, by odładować sterownik z pamięci). Ale zainstalowałeś wątpliwej reputacji wtyczkę vShare.tv plugin, która wykonała rekonfigurację ustawień w przeglądarkach IE i Firefox na stronę startsear.ch. Ten śmieć do deinstalacji i czeka Cię rekonfiguracja wszystkich stron + wyszukiwarek + keyword.URL w Firefox. Problem podrzędny w kontekście: od pewnego czasu mam pewien problem z niektórymi stronami (do tych stron nawet zalicza się google.pl) które kiedyś chodziły dobrze, albo się nie ładują, albo strasznie długo się wczytują, nie wiem czy to sprawa z moim kompem czy to problem leży po stronie providera, ostatnio często odłączają neta... Temat przenoszę do działu Sieci. Dostarcz jeszcze log z Net-Log. . Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Więc tak, vshare.tv to swiadoma instalacja, plugin to playera tv do oglądania meczy "live" , instalowałem go w sobotę, a problem ze stronami jest jeszcze sprzed soboty... SPTD - virtualnego dysku aktualnie nie mam zadnego, miałem virtual clone ale wywaliłem i nie uzywam Rekonfiguracja ustawien czyli ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 SPTD - virtualnego dysku aktualnie nie mam zadnego, miałem virtual clone ale wywaliłem i nie uzywam Otóż nie, sterownik emulacji napędów wirtualnych u Ciebie chodzi w najlepsze: DRV - [2011-04-27 20:11:33 | 000,691,696 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Running] -- C:\WINDOWS\System32\Drivers\sptd.sys -- (sptd) Deinstalacja DAEMON / Alcohol nie usuwa tego sterownika z systemu i musi być deinstalowany z osobna narzędziem SPTDinst. Więc tak, vshare.tv to swiadoma instalacja, plugin to playera tv do oglądania meczy "live" , instalowałem go w sobotę, a problem ze stronami jest jeszcze sprzed soboty... Ale: - ja nie mówię że to tworzy problem i wyraźnie zaznaczam "Problem podrzędny w kontekście (...)". To są tylko moje dodatkowe uwagi na temat raportu, że sobie śmietnisko zrobiłeś. - do czego jest vShare to ja wiem i nie wątpię że to ładowałeś osobiście, wtyczka zachowuje się jak świnia i Twój log mówi sam za siebie = wszystkie strony IE i Firefox są przejęte. Rekonfiguracja ustawien czyli ? Czyli: - Firefox: w menedżerze wyszukiwarek przestawić domyślną wyszukiwarkę np. na Google + usunąć Web Search / startsear (i zadbać by zniknął plik C:\Documents and Settings\lukasz\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\nyjr8bnx.default\searchplugins\startsear.xml). W pasku adresów wpisać about:config, wyszukać keyword.URL i z prawokliku zresetować do poziomu domyślnego. - IE: zaimportować plik REG o zawartości: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" . Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Więc tak : -vshare wywalilem -jesli chodzi o ten manager wyszukiwarek to nie mam ani web search ani startsear, no chyba że nie chodzi o to okienko : -plik z profiles usuniety -w keyword nic nie musialem zmieniac bo status byl na DOMYSLNY i nic tam nie bylo wpisane... jutro jak wstane to SPTD wywale jeszcze raz i wrzuce gmera, o ile jeszcze potrzebujesz... wrzucam log z netloga w zalaczniku net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Podaj nowe logi z OTL-a. net start remoteaccess netsh int ip show int > C:\netsh_log.txt Wklej to do notatnika, zapisz jako fix.bat i uruchom. Potem skopiuj do posta zawartość C:\netsh_log.txt. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Usługa Routing i dostęp zdalny nie jest obecnie uruchomiona na komputerze lokalnym. W celu uruchomienia usługi użyj na komputerze polecenia "net start remoteaccess". a gmera dalej potrzebujecie ? OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Co widzisz po wpisaniu w Wiersz poleceń net start remoteaccess? Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Okienko z dosu mignie na ułamek sekundy, cos tam jest napisane ale nie jestem w stanie odczytać Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) No to lecimy taką komendą, wynik będzie w pliku C:\cmdlog.txt net start remoteaccess > C:\cmdlog.txt Edytowane 8 Listopada 2011 przez DawidS28 Literówka. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 zadne plik się nie tworzy, nawet jak poprawiłem na access Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Nowy pliczek do odpalenia: sc config remoteaccess start= demand net start remoteaccess > C:\cmd.txt netsh int ip show int >> C:\cmd.txt notepad C:\cmd.txt Zawartość pliku powinna Ci się pod koniec otworzyć w notatniku. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Usˆuga Routing i dost©p zdalny jest wˆa˜nie uruchamiana.Pomy˜lnie uruchomiono usˆug© Routing i dost©p zdalny. Informacje o systemie MIB-II ------------------------------------------------------ Indeks: 1 Nazwa przyjazna dla użytkownika: Sprzężenie zwrotne Nazwa GUID: Sprzężenie zwrotne Typ: Sprzężenie zwrotne MTU: 32768 Szybkość: 10000000 Adres fizyczny: Stan administracyjny: W górę Stan operacyjny: Działa Ostatnia zmiana: 0 Oktety wejściowe: 0 Wejściowe pakiety emisji pojedynczej: 0 Wejściowe pakiety inne niż emisji pojedynczej: 0 Wejściowe pakiety odrzucone: 0 Wejściowe pakiety z błędami: 0 Wejściowe pakiety nieznanego protokołu: 0 Oktety wyjściowe: 0 Wyjściowe pakiety emisji pojedynczej: 0 Wyjściowe pakiety inne niż emisji pojedynczej: 0 Wyjściowe pakiety odrzucone: 0 Wyjściowe pakiety z błędami: 0 Długość kolejki wyjściowej: 0 Opis: Wewnętrzny interfejs sprzężenia zwrotnego dla sieci 127.0.0 Indeks: 65539 Nazwa przyjazna dla użytkownika: Połączenie lokalne Nazwa GUID: {9433171D-532B-42A1-89D0-D8891F47FD43} Typ: Ethernet MTU: 1500 Szybkość: 100 Adres fizyczny: 00-13-8F-D1-5F-74 Stan administracyjny: W górę Stan operacyjny: Nie działa Ostatnia zmiana: 3733848874 Oktety wejściowe: 0 Wejściowe pakiety emisji pojedynczej: 0 Wejściowe pakiety inne niż emisji pojedynczej: 0 Wejściowe pakiety odrzucone: 0 Wejściowe pakiety z błędami: 0 Wejściowe pakiety nieznanego protokołu: 0 Oktety wyjściowe: 0 Wyjściowe pakiety emisji pojedynczej: 0 Wyjściowe pakiety inne niż emisji pojedynczej: 1 Wyjściowe pakiety odrzucone: 0 Wyjściowe pakiety z błędami: 0 Długość kolejki wyjściowej: 0 Opis: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC Indeks: 131076 Nazwa przyjazna dla użytkownika: GTS Energis Nazwa GUID: {1a7acc38-c0fc-46ac-92cf-c9599bd2da00} Typ: PPP MTU: 1460 Szybkość: 2555800 Adres fizyczny: 00-53-45-00-00-00 Stan administracyjny: W górę Stan operacyjny: Połączony Ostatnia zmiana: 3733858710 Oktety wejściowe: 2245417363 Wejściowe pakiety emisji pojedynczej: 6806069 Wejściowe pakiety inne niż emisji pojedynczej: 0 Wejściowe pakiety odrzucone: 0 Wejściowe pakiety z błędami: 0 Wejściowe pakiety nieznanego protokołu: 0 Oktety wyjściowe: 547392388 Wyjściowe pakiety emisji pojedynczej: 5589856 Wyjściowe pakiety inne niż emisji pojedynczej: 954 Wyjściowe pakiety odrzucone: 0 Wyjściowe pakiety z błędami: 0 Długość kolejki wyjściowej: 0 Opis: WAN (PPP/SLIP) Interface Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wiesz, jak się konfiguruje sieć? Jeśli tak, to spisz sobie adres IP, maskę, bramę domyślną i adresy DNS, po czym wywołaj polecenie netsh int ip reset reset.log, a potem uruchom ponownie komputer i w razie braku połączenia skonfiguruj sieć ponownie. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 No nie bardzo... a po co mam to w ogóle robić ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tu masz opisane, jak się tam dostać: https://www.fixitpc.pl/topic/784-zmiana-adresow-dns/ A tu swoje obecne dane: Karta PPP GTS Energis: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis . . . . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 94.42.57.132 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.255 Brama domyślna. . . . . . . . . . : 94.42.57.132 Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 194.204.152.34 217.8.168.244 W ten sposób zresetujesz stos TCP/IP, co może poprawić stan połączenia (o ile obecny problem jest ze stosem TCP/IP). Przy okazji zaznaczam, że prawdopodobnie nie będziesz musiał tego sam konfigurować, bo widzę, że masz jakieś oprogramowanie od modemu, które się tym samo zajmie. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z tym że już chyba ok wszystko ze stronami jest... nic nie zamula, jak narazie, a tutaj coś pozmieniam i w ogóle neta nie bedę mial... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Jak chcesz... Internetu przez to nie stracisz, a potencjalna ponowna konfiguracja podanych przeze mnie ustawień, która pewnie i tak nie nastąpi, to pół minuty. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Kurde dalej mi ten internet muli, nie wiem już od czego to jest... ;/ Dawid mógłbyś mi jakoś łopatologicznie wyjaśnic co mam po kolei zrobić ? dnsy mam jakieś powpisywane ale co dalej ? mi już ręce opadają bo nie wiem od czego to ;/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi