Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Błąd instalacji SP1 - brak składnika

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Dodatkowo:

Zanim dostarczysz i shostujesz plik CBS.log uruchom cmd.exe w trybie administratora (prawoklik na cmd.exe i wybierz "Uruchom jako administrator") i wklep komendę

sfc /scannow

Dopiero kiedy narzędzie skończy spakuj ten plik i shostuj

Ponadto

Zainstaluj narzędzie RegBak http://www.acelogix.com/freeware.html

i sporządź nim kopie plików rejestru,mnie interesują tylko pliki SOFTWARE i COMPONENTS - ten drugi plik może nie zostać uchwycone przez narzędzie ponieważ nie zawsze ten plik jest ładowany do rejestru.Jeśli nie będzie go w wykonanej kopii do wejdź do folderu C:\Windows\System32\config ,znajdź ten plik,skopiuj ręcznie na pulpit (ale nie usuwaj tego pliku z folderu macierzystego!),spakuj wszystko i shostuj.

Full błędów :lol: - zarówno w CBS jak i CheckSur

Pokaż ukrytą zawartość

a tu z raportu SFC (fragment)

Pokaż ukrytą zawartość

.. i w reszcie CBS jest tego więcej

Obserwacja:

post-510-0-37438200-1306768951_thumb.png

1.Ogromna większość tych błędów odnosi się do zainstalowanych pakietów językowych więc myślę że mozna spróbować zdeinstalować je wszytkie i ponownie dokonać oceny systemu

2.CheckSur raportuje także problem z dziennikiem zdarzeń :sekcje Aplicacja i system.Czy dziennik zdarzeń działa?

Jeśli jest to problem tylko z tymi dwoma sekcjami to uruchom cmd.exe w trybie administratora (prawoklik na cmd.exe jako admin) i wklep formułki

wevtutil cl Application

wevtutil cl System

i sprawdź czy da się otworzyć w dzienniku

Po usunięciu pakietów językowych opróżnij folder C:\Windows\Logs\CBS ,ponownie wykonaj komendę sfc /scannow i uruchom narzedzie Readiness Tool i nowo wytworzone logi w folderze C:\Windows\Logs\CBS przedstaw do oceny.

I JESZCZE JEDNA WAŻNA UWAGA

post-510-0-95074700-1306769862_thumb.png

To autorska wersja systemu i tu może być dodatkowy problem...

W dniu 30.05.2011 o 16:24, yellow napisał(a):

Gdy wklepuję podane przez Ciebie formułki w cmd wyskakuje : Failed to clear log Application. Interfejs jest nie znany. Jestem na koncie admina. A czy dziennik zdarzeń działa to nie wiem. Jak sprawdzić, czy działa?

Start>>Uruchom>>eventvwr.msc

i odszukać sekcje Application,System

Jesli nie uda się naprawić dziennika to i nici z też dalszą naprawą - możliwe że ten Windows 7 Fatality jest zbyt ostro skrojony i nie da się na nim zainstalować SP1 - niestety nie znam się na nieoficjalnych wersjach :) .

Edytowane przez picasso
12.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...