szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam. Mój post jest raczej związany z pytaniem niż awarią i nie wiedziałem gdzie go napisać więc jeżeli nie ten dział to proszę o wyrozumiałość. Widzę że od jakiegoś czasu jest w obiegu SP4 dla Windowsa XP, z tego co wiem Microsoft zaprzestał wspierania Win XP w takim stopniu żeby wprowadzał nowy servis pack więc o co tu chodzi? Może ktoś wie coś więcej o tym dodatku, jakie wprowadza zmiany, czy warto go instalować i jest bezpieczny itp. czy może to jakiś stwór wymyślony i wprowadzony przez pseudo ulepszaczy systemów.
DawidS28 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 NIE istnieje Service Pack 4 Microsoftu dla Windows XP. Są nieoficjalne dodatki pod nazwą SP4 dla XP-ka: http://www.pcworld.pl/artykuly/60581/Nieoficjalny.Service.Pack.4.do.XP.i.Visty.html Widziałem też informację, że MS ma wydać SP4 dla XP, ale została ona opublikowana 1 kwietnia 2010 (zwracam uwagę na datę).
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Z tego co widzę nie jest to jakiś niezbędny pakiet poprawek lub zabezpieczeń a raczej paczka programów więc można się bez tego obyć spokojnie. Dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam.
Barnaba Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 NIE istnieje Service Pack 4 Microsoftu dla Windows XP. Tak to prawda, ale w rejestrze Windows XP możemy zobaczyć klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP4.W nim Microsoft umieszcza wszystkie poprawki wydane po SP3.
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie chodziło mi o lokalizację poprawek ładowanych do systemu lecz dostępny w sieci pakiet i jego zawartość oraz czy coś nowego oprócz dodatkowych programów wprowadza. Nie chodzi mi też o instalowanie dodatkowej paczki zbędnych programów o wadze ponad 100MB, miałem nadzieję na jakieś systemowe poprawki lub ulepszenia w co nie bardzo chciało mi się wierzyć bo nawet nie znam źródła tego SP.
izaw Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie ma i nie będzie oficjalnego SP4 dla XP.
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Tak, domyślałem się że już nic konkretnego na XP-ka z Microsoftu nie wyjdzie a na pewno nie oficjalny Servis Pack, chciałem tylko dowiedzieć się co to za SP krąży, jakie ma funkcje i poznać zdanie innych. Temat można zamknąć bo już chyba nic nowego się nie wniesie do zagadnienia.
Punisher2010 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Tak to prawda, ale w rejestrze Windows XP możemy zobaczyć klucz . W nim Microsoft umieszcza wszystkie poprawki wydane po SP3. a w nim SP -1 a także SP10
Rekomendowane odpowiedzi