Skocz do zawartości

Gdzie założyć Internet

Anonim8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem pisma od kilku operatorów i owszem, dawali prawo wypowiedzenia umowy, ale wiązało się to z zapłatą kary za zerwanie umowy. To dotyczyło TP, Orange, Dialog. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba też PLAY.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

To ja wam coś napiszę. Myślałem nad tym, czy w ogóle wspominać, bo nie znam się na Netii, ale miałem kiedyś neta z firmy Air-Bytes, która działała na linii TP. Podłączanie do sieci trwało 3 miesiące od założenia umowy. AB tłumaczyło się tym, że to TP nie śpieszy się z aktywacją sieci telefonicznej, a tym samym nie dawali mozliwości podłączenia się przez nią z internetem.

Tymczasem, kiedy już TP się u mnie pojawiło po trzech miesiącach, aktywowali w kilka minut połączenie zupełnie nie robiąc problemu.

Dom był od wielu lat okablowany z TP, ale linia była nieaktywna.

A sama aktywacja wyglądała tak, że przyszedł technik z TP z laptopem + dwóch majstrów, którzy założyli mi gniazdko w miejscu, gdzie stał komputer. Facet z laptopem sobie wszystko podłączył, sprawdził, czy jest przepływ, powiedział, że wszystko ok i poszedł. Po dwóch dniach przyszli fachowcy z AB, którzy przynieśli mi router Wi-Fi, podłączyli go, podpieli mi pod kompa, zainstalowali sterowniki, sprawdzili, czy działa. Działa, ok, i poszli. Awarii nigdy nie uświadczyłem, ale po roku umowa się skończyła, a ja szczęśliwy przeszedłem do innej firmy, w której nie czekałem już 3 miesięcy na instalację, tylko 1 dzień!

Z tego, co pamiętam, oprócz tego robienia problemów z aktywacją, TP w ogóle się nie mieszało w sprawy AB. Zamówiłem neta w AB i tylko z nimi miałem do czynienia. TP widziałem tylko wtedy, gdy przyszli aktywować linię.

Mam szczerą nadzieję, że Netia ma inaczej.

Opublikowano

Ale co @DragonFire ma wnieść do tematu twoja historia, chciałeś się pożalić czy pochwalić :lol: tym bardziej, że firmy AB już nie ma więc problem z ewentualną próbą skorzystania z oferty tej firmy totalnie odpada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...