gregorr Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Kończą mi się pomysły. Proponuję wykonać aktualizację systemu do SP1 + dalsze aktualizacje. Możliwe, że tu jest problem. Może zainstalowano coś w systemie co nie jest kompatybilne z W7 bez SP1. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 A moze zamontowac ta nowa karte , tylko nie wiem skad wziasc sterowniki . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Nie radzę. Z jakiego powodu nie chcesz wykonać aktualizacji systemu? A może nie możesz bo to pirat? Możesz spróbować nowych sterowników do Realteka KLIK . Tylko pobierz wersję dla swojego systemu czyli chyba 32 bitową. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Nie chcę , bo w innym temacie na tym forum "picasso" odradza mi aktualizowac windows bo mam malo miejsca na partycji "C" a nie mozna jej rozszezyc . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Widziałem Twój układ partycji w tamtym temacie. Proponuję zakup nowego dysku, który przy ewentualnej modernizacji możesz wykorzystać. Na obecnym dysku możesz zwiększyć partycję C: ale to szydełkowa robota. Easeus Partition da radę tylko musisz zacząć od ostatniej partycji zmniejszając ją od lewej strony i dalej zwiększasz poprzednią o wolne miejsce z prawej a następnie zmniejszasz tą samą od lewej itd. Każda operacja powinna być zaakceptowana przez Apply. Soft dopiero wówczas wykonuje zmiany i ma tą zaletę, że wykonuje defragmentację partycji modyfikowanej przenosząc odpowiednio pliki. Dla bezpieczeństwa nie wykonuj dwóch operacji jednocześnie. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Nowe sterowniki nic nie dały . To co mam dalej robić??????????????????????/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Nie wiem. Może to co opisałem w poprzednim poście i po zwiększeniu partycji C aktualizacja systemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Prośbę o logi stąd usuwam, logi były już sprawdzane i są dostępne w poprzednim temacie, do którego link wklejam w pierwszym poście. Temat w dziale malware zamykam. Nie wiem o czym mowa z tym "uciętym" wynikiem SFC, bo log podany w poście #23 wygląda kompletnie. SFC wykazuje masowe uszkodzenia (manifest is damaged) obiektów związanych ze sterownikami. To może być przyczyna problemów z instalacją sterowników, a także prawdopododobnie to i tak zablokowałoby możliwość aktualizacji systemu (pomijam, że i tak miejsca za mało, by to zrobić). 1. Uruchom "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu": KLIK. Gdy narzędzie ukończy skan, skopiuj na Pulpit cały katalog C:\Windows\Logs\CBS, zapakuj do ZIP i shostuj gdzieś podając link do paczki. 2. Dodaj informację ile waży u Ciebie folder C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository. Pytanie jest relatywne do poprzedniego o Sunrise Seven: Sunrise Seven - co to jest ? w panel sterowania dodaj/usuń programy tego nie ma . Brak na liście zainstalowanych już dawno był potwierdzony przez raporty. To nie oznacza jednak pewności, że ktoś kiedyś na tym systemie nie zapuścił tego narzędzia i nie skorzystał z opcji czyszczenia FileRepository. To ta opcja powoduje poważne problemy ze sterownikami. 3. Drugie pytanie: co to za rodzaj Windows, czy instalacja z legalnego nośnika, czy też z pobranego z sieci, który był modyfikowany. . Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Podczas uruchomienia "Narzedzie analizy gotowości aktualizacji systemu" wyskakuje takie okno C:| Windows ......................|FileRepository zajmuje 828MB Komputer kupiony był z windows , ale po jakimś czasie padł dysk i w serwisie go wymienili i wgrali windows , mam nadzieję że ten mój oryginalny . Do windowsa nie miałem płyty instalacyjnej tylko zrobiona była kopia na ostatniej partycji. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Podczas uruchomienia "Narzedzie analizy gotowości aktualizacji systemu" wyskakuje takie okno Pobierz ponownie FRST i zrób skan, ale tym razem w sekcji Services odfajkuj pozycję Whitelist. Dodatkowe raporty Addition i Shortcut zbędne. . Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Pobrałem FRST ale w sekcji Whitelist odfajkowałem pozycję Services FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Problemem jest usługa Windows Update w stanie Wyłączonym: S4 wuauserv; C:\Windows\system32\wuaueng.dll [1933848 2012-06-03] (Microsoft Corporation) Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik w usługę Windows Update i Typ uruchomienia przestaw na Automatycznie (opóźnione uruchomienie). Po tej operacji ponów podejście z "Narzędziem analizy gotowości aktualizacji systemu". . Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 http://host1gb.net.pl/download.php?file=23cdcf113617667c8768d7632b572d77 Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 I co dalej ??????? Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zamykam temat , bo nic się chyba z tym nie zrobi . Do kosza. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi