Skocz do zawartości

Spowolniony internet, problem z kartą WiFi

timek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak w tytule , dodatkowo za każdym razem otwiera mi się na początku startu pulpitu program który został wcześniej odinstalowany PCSPEED. Nie mam automatycznego połączenia kary wi fi z siecią , muszę ręcznie uruchamiać łączenie pomimo zaznaczenie opcji auto w programie do karty wi fi .

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Ściągnij program InSSIDer. Następnie naciśnij przycisk "Start" (prawy górny róg okna programu) i zrób PrintScreena okna programu z aktywną zakładką "2,4GHz Channels". Wklej PSa do posta i napisz która sieć to Twoja (jak się nazywa).

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam ponownie . dziękuję za zainteresowanie tematem oto skan o jaki pan prosił , ja już naprawdę wiele robiłem {zmiana kanału , soft w modemie , zmiana kodowania itp} ale nic mi nie pomaga , chodzi o to że mam chwilowe zrywanie

połączenia . CZy jeszcze coś panu potrzebne jest aby mi pomóc {jakiś skan dane itp?}.

post-937-040550700 1288285190_thumb.jpg

Opublikowano

Hmm...

Powinno być wszystko ok... Spróbuj czegoś takiego:

Połączenia sieciowe > Połączenie sieci bezprzewodowej (właściwości) > Konfiguruj > Zaawansowane > Moc transmisji: Najwyższa, Szybkość transmisji danych: 24Mbps

Opublikowano

Czy jest jakieś narzędzie {program} który monitorując moje połączenie bezprzewodowe jest w stanie stwierdzić co się dzieje jak tracę połączenie z internetem ?. Oczywiście zastosuje powyższe rady i dam znać .

Opublikowano

Nie ma, przyczyną rwania połączeń radiowych jest najczęściej za słaby sygnał, czy mało czuła karta. W takich przypadkach pomaga zmniejszenie prędkości, wtedy czułość karty zwiększa się co przekłada się na wyższą stabilność.

Opublikowano (edytowane)

Patrzcie państwo :)

Darmowy Internet na kanale pierwszym, bardzo słaby sygnał, ale zawsze jest.

Niezabezpieczona sieć, SSID się rozgłasza, żyć - nie umierać :D

A na poważnie: nie wiem, czyje to jest, może ma być darmowe, ale warto by właściciela popytać, bo pewnie wszyscy spece w obrębie kilkunastu - kilkudziesięciu metrów już to odkryli ;)

Edytowane przez picasso
16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...