Anonim4 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Podczas porządkowania wypadł mi ze starej Machiny, rocznik 2001 dodatek o grach pod takim tytułem. Były opisy gier, które wg piszącego wstrząsnęły światem. Każda przynosiła nowe rozwiązania bądź "wycierała" ścieżki dla następnych. Oto one: 1972- Odyssey 100 & Pong, 1980- Donkey Kong, 1981- Wizardry, 1983- M.U.L.E., 1991- Sid Meier's Civilization, 1992- Wolfenstein 3D, 1993- Dune 2, 1996- Tomb Raider, 1998- Ultima Online, 2001- Black & White. --- Wg mnie kilku gier brakuje, też zmieniały świat, przynajmniej graczy Np. jak jest Dune 2 to Command & Conquer, jak Wolfenstein to Doom i Quake. Nie ma Diablo, Sim City i Simów, Red Alerta, Space Invaders, Prince of Persia i...Tetrisa Plus jakaś piłka i wyścigi. Odnośnik do komentarza
qeman Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dobrze napisałeś, brakuje kilku gier. Mianowicie: - Fallout - Starcraft - Diablo - Quake - Heroes M&M i tam jeszcze pare Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Panowie zgadzam się z powyższym. Moje perełki to: Diablo, Fallout, Starcraft, Heroes M&M, Black & White, Red Alert. Ale mam wrażenie, że jeszcze Duke Nukem 3D był dość oblegany i popularny Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 GTA, Colin McRae Rally, FIFA. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jak mogłeś pominąć Pac-Mana i... Sapera Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Za cały świat się nie wypowiadam...tylko w swoim imieniu : Silent Hill, Resident Evil, Call of Duty, Medal of Honor: Allied Assault, Half Life, Mafia. Odnośnik do komentarza
qeman Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Właśnie zapomniałem: - Mafia - Battlefield - CoD - MoH - Age of Empires - Anno - NFS - GTA - Warcraft - Głośno było o Manhuncie - Painkiller - Wiedźmin Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zdecydowanie serie Gta dla mnie najlepsza gra w historii świetny klimat, rozbudowane ciekawe misje, wszystkie gry od VC wzwyż powalają . Później Call od Duty, Medal Of Honor, Rome Total War:) Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zapomniałem napisać Total Annihillation. Z gier, które wstrząsnęły Polską to na pewno Prehistorik i The Incredible Machines Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zdecydowanie zgadzam się jeśli chodzi o Duke Nukem 3D...kto nie grał niech żałuje, że nie słyszał tekstów Księcia...po polsku!! Poza tym na pewno również Half Life...zabrakło zdecydowanie jednak gry "Grim Fandango" z 1998 firmy LucasArt, którą jeszcze niedawno widziałem w zestawieniu "top 10 najlepszych gier wszechczasów". Fabuła, grafika, poczucie humoru wymiata i zwala na kolana wieeeele gier nawet współczesnych Trochę opisów i zdjęć dla tych, którzy nie znają http://gry.wp.pl/gry/grim-fandango,1165,info,0.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Grim_Fandango http://pl.wikipedia.org/wiki/Grim_Fandango#Odbi.C3.B3r_gry I jeszcze jedna propozycja...Serious Sam...kto nie grał ręka do góry? Odnośnik do komentarza
jankomuzykant Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Tetris, Pong, Mario, Doom, Dune 2, Command & Conquer, Another World, Mortal Kombat, Street Fighter i parę innych Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Witam; Moje propozycje: 1. Project IGI 2. IGI 2: Covert Strike 3. Red Faction 4. Pro Rally 2001 5. TOCA Race Driver 2 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Lemmingi, Canon Fodder, Strip Pokery Odnośnik do komentarza
qeman Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Temat zmienia się powoli w co graliśmy więc ode mnie jeszcze propozycja: - Postal - Patapon - God of War - Mas Effect - Gears of War - Unreal Tournament - Return to Castle Wolfenstein - Wolfenstein Enemy Territory - ta gra przedewszystkim(ciekawosta id_sofware na ostatnim Quakeconf oddało ET i ETQW graczom "wolny soft") - Enemy Territory Quake Wars Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Więc jak temat już zmienił się w ulubione, to tak, numeracja nieprzypadkowa: 1.Wiedźmin 2.Batman: Arkham Asylum 3.Resident Evil 4 4.Silent Hill: The Room 5.Dead Space 6.God of War 7.Gears of War 2 8.Legend of Zelda: Majoras Mask 9.Assassin's Creed II 10.Wiedźmin 2: Zabójcy Królów-jeszcze go nie ma ale już wiem że tu się znajdzie,prawdopodobnie na 2 11.Dead Space II - też nie ma, ale też się tu znajdzie Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Neverhood. Jedna z dwóch w jaką miałem okazję pograć nie mając kompa. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jak ulubione to ulubione moja 10, kolejność przypadkowa: 1.GTA IV 2.F.E.A.R 3.Call of Duty 2 4.Call of Duty : Modern Warfare 5.Left 4 Dead 6.Painkiller 7.Dead Space 8.Assassin's Creed II 9.Far Cry 10.Call of Juarez : Więzy Krwi Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Qeman podał Unreal Tournament...ale do listy TOP 10 trzeba dodać jej poprzedniczkę - Unreal z 1998. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi