Boru Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Musiałem przeinstalować steam i taki bład wyskakuje jak uruchamia sie i aktualizuje do 26%... jak próbuje uruchomić drugi raz to mam info ,że element steam.exe zostal przeniesiony lub zmieniony i nie bedzie działał poprawnie i czy chce usunąć ten skrót .... wydaje mi sie ,że przedobrzyłem bo użyłem revounistaller do odinstalowania steam... aktualnie aplikację odinstalowałem,ale usługa"steam client service" jest w Usługach.... takie pliki miałem po reinstalacji steama Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Objawy wskazują na coś przeciwnego -że revo nie poradził sobie. Wejdź do trybu awaryjnego usuń najpierw cały folder po Steam a następnie otwór rejestr i usuń klucz HKEY_LOCALE_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Steam Client Service Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 tzn aplikacji steam juz nie mam, odinstalowałem, folderu steam też nie ma.... usunę więc ten klucz w awaryjnym... @edit: takie pliki widnows znalazł: ^ usunąć te pliki w awaryjnym ? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Foldery C:\program Files\Coomon Files\Steam,oraz folder Steam C:\Użytkownicy\Adam\AppData\Roaming\.... to usuń natomiast te w C:\Windows\prefetch nie mają znaczenia folder Prefetch jedynie służy systemowi aby czesto używane programy uruchamiały się szybciej i nic więcej http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/What-is-the-prefetch-folder Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Ok,a ten klucz rejestru ,który mam usunąć to jest folder w ,ktorym są klucze, mam usunąć ten folder ? i czy wszystkie czynnosci mam zrobic w awaryjnym ? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Ok,a ten klucz rejestru ,który mam usunąć to jest folder w ,ktorym są klucze, mam usunąć ten folder ? i czy wszystkie czynnosci mam zrobic w awaryjnym ? Co ty pleciesz,co ty wygadujesz za głupoty?Jaki folder z kluczami? Masz usunąć tylko ten klucz w rejestrze o których pisałem -ani więcej ani mniej.Co do trybu to jeśli usługa tego programu nie działa już to w trybie normalnym też to powinno się udać. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 nie plece głupot.. mam tak : Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 nie plece głupot.. mam tak : No i nad czym się tu zastanawiać? Cały ten klucz o którym mówiłem ma zniknąć - frazy i wartości które widzisz w tym kluczu po prawej stronie odnoszą się tylko do Steam i niczego więcej Gdy usuniesz ten klucz to podklucz w tym kluczu oraz reszta zawartości jego też zniknie i o to chodzi. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 hmmm czyli mam wywalić tylko te wartości czy jak ? zachowuje ostrożność..... Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 hmmm czyli mam wywalić tylko te wartości czy jak ? zachowuje ostrożność..... Najlepiej schowaj głowę w piasek i przenigdy jej nie wyjmuj !!!!! Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 klucz w rejestrze znikną po usunięciu tego folderu stema w comon files, i te same błędy co w poście 1 przy próbie uruchomienia po instalacji.... ale widze kolego,że wolisz sie nabijać,a nie pomagać więc może ktoś inny rozwiąże mój problem... Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 @ Boru Dziwisz się, że zostałeś potraktowany niepoważnie, bo się obawiasz porad od osoby, która wie co proponuje, aby wykonać. Zrób to co mówi, więcej pokory Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 ok po usunięciu tego klucza i folderów , po instalacji i próbie uruchomienia steama ...trwa aktualizacja 26% i wyskakuje bład jak w poscie pierwszym na fotce 1 a przy drugiej próbie uruchomienia steama wyskakuje: a przy trzeciej próbie uruchomienia wyskakuje info: Odnośnik do komentarza
FirstAID Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Pewnie wystarczy tylko wyczyścić rejestr z wpisów i usunąć z dysku pozostałości nieudanej deinstalacji i będzie wszystko OK. Zrób prawidłowy log w OTL i wstaw go tutaj, to będziemy widzieć gdzie te pozostałości dokładnie bytują. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
FirstAID Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Pobierz na nowo instalator Steam i podczas instalacji spróbuj wybrać opcję naprawy. Jak nie pójdzie, to uruchom instalator jeszcze raz i spróbuj za pomocą niego najpierw usunąć Steam. Jeśli to nie zadziała, bo pokażą się błędy, to ściągnij Autoruns for Windows Uruchom go i poczekaj chwilę, aż wszystko zeskanuje. Następnie będąc na zakładce Everything wcinij skrót ctrl+F i wpisz File not found a następnie usuń wszystkie wiersze z tą pozycją. Dla pewności jeszcze wpisz samo Steam i jak będzie Steam Client Service lub Steam z ikonką tego programu, to też usuń. Zrestartuj komputer Usuń foldery Steam wraz z zawartością z tych lokalizacji: C:\Program Files\Common Files\Steam C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Steam C:\Program Files\Steam Widzę, ze masz CCleaner, więc przeczyść jeszcze nim rejestr i resztę, zrób restart i potem spróbuj instalacji na nowo z pobranego instalatora. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 opcja naprawy -sypie błedami opcja usunięcia- usunęło aplikacje... zaraz powiem co z tym autoruns w autoruns gdy wybieram ctrl+v to program informuje,że przejstaje działać.... Odnośnik do komentarza
FirstAID Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 opcja naprawy -sypie błedami Jak występują błędy, to podawaj proszę ich treść, bo taka lakoniczna wypowiedź nic nie pomaga. opcja usunięcia- usunęło aplikacje... zaraz powiem co z tym autoruns Może po tym usuwaniu instalator już by ruszył prawidłowo... w autoruns gdy wybieram ctrl+v to program informuje,że przejstaje działać.... Miało być ctrl+F a nie ctrl+v. Chodziło mi o uruchomienie wyszukiwania. Równie dobrze można kliknąć w lornetkę lub zakładkę File -> Find... Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 po usuwaniu nie ruszył prawidłowo... mam usuwać te pliki, ktore w zakładce Image path maja pusto lub file not found? ok wywaliłem tylko to z filenotfound(był tylko jeden plik) a Steam nie wyszukało... zrobiłem restart, wyczyścilem rejestr ccleanerem.. zainstalowalem steam i dalej ten sam bład... Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Spróbuj na czas instalacji wyłączyć firewall i antywirusa. Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Zastartuj do trybu awaryjnego z obsługą sieci (F8 podczas uruchamiania) i stamtąd uruchom Steam.exe - aktualizacja powinna dokończyć się bez problemu Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 niestety nie da sie , mam info" nie mozna zainstalować w trybie awaryjnym, prosze zainstalowac w normalnym" coś w ten deseń Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 a Spróbuj to zrobić w ten sposób: 1. Zainstaluj, ale na samym końcu nie klikaj na "Finish" tylko odpal menedżera zadań i zabij proces "msiexec.exe" (nie chcemy żeby Steam się odpalił od razu po instalacji) 2. Na ikonie na pulpicie kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Uruchom jako administrator'. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 nie pomogło, dalej te same błedy.. czyszczenie rejestru nie pomaga, reczne usuwanie pozostalosci po steam nie pomaga, usuwanie klucza z rejestru nie pomaga i co najlepsze nawet format nie pomogł! zamieszczam jeszcze logi : OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Error - 2012-03-10 18:11:04 | Computer Name = Adam-Komputer | Source = Steam Client Service | ID = 1Description = Error: Failed to poke open firewall Wygląda to na problem z komunikacją Steam <=> Comodo... Ja bym na czas instalacji spróbował wyłączyć cały kombajn Comodo (Co zresztą @Grisza sugerował wcześniej) a jeśli to nie pomoże do nawet dla pewności całkowicie odinstalował Comodo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi