Skocz do zawartości

Problem z ładowaniem się stron WWW

Walkerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu borykam się z problemem połączenia się chociażby z Allegro. Z tą witryną nie mogę się połączyć, inne strony chodzą również nie najlepiej. Generalnie gadu i inne aplikacje podłączone do internetu raczej śmigają. Mam połączenie netii na linii TP.SA. Łączę się za pomocą routera TP-LINK TD-W8910G v2. Po restarcie komputera dodam log z programu Net-log.

EDIT: LOG z Net-log

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Walkerowy
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

OTL.txt:

Pokaż ukrytą zawartość

Extras.txt:

Pokaż ukrytą zawartość

Poradziłeś mi, abym zmienił MTU, ale komputera. A mnie wydaje się jednak, że to się dzieje na wszystkich komputerach podłączonych i za pośrednictwem skrętki do routera oraz za pomoca Wi-Fi. Jutro spróbuję się upewnić czy miałem rację.

EDIT: dziewczyna zmieniła MTU w komputerze i 1492 działa bez zarzutów.

Znalazłem taką notkę

MTU Size

The normal MTU (Maximum Transmit Unit) value for most Ethernet networks is 1500 Bytes, for example, when DHCP is selected. However, for PPPoE connection, the MTU is 1492 bytes, for PPPoA connection, the MTU is 1458, and for PPTP connection, the MTU is 1436. You may need to reduce the MTU for some special ISPs. This, however, is rarely required, and should not be done unless you are sure it is necessary for your ISP connection.

Czy jeśli łączę się za pośrednictwerm PPPoA to powinienem w routerze ustawić maksymalne MTU 1458 i tak samo kolejno w komputerach?

Hmm... Z jednej strony przy zbyt wysokim MTU mogą się dziać różne problemy (sam byłeś jednego świadkiem) i może być nieco spowolnione połączenie (fragmentacja pakietów), ale z drugiej przy zbyt niskim też potrafią się cuda dziać. Gdzieś na forum jest temat z takim problemem (autor to bodajże 3oo). Skontaktuj się z dostawcą i zapytaj o prawidłową wartość. Uważaj, bo bardzo często na Błękitnej Linii i BOK-ach można trafić na osoby niekompetentne.

Ja bym ustawił te 1458 na routerze i kompie, ale jeśli będzie problem, to wróć do 1492.

Na komputerze z xp mam następujący problem:

Pokaż ukrytą zawartość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...