Skocz do zawartości
11 kwietnia 2017 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Vista ×

OS nie odpala się, nawet w trybie AWARYJNYM

Dion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zostawiłem na noc normalnie działający komputer na noc, aby pobierał pliki P2P.

Zostawiając widziałem, że na partycję na którą zapisywał dane było relatywnie mało miejsca - 3GB ze 150.

Po przebudzeniu go rano - zauważyłem zwieche systemu - zegar pokazywał złą godzinę i nic nie można było zrobić.

Po odczekaniu około 10-15 minut. Zresetowałem z palca.

Zaznaczę, że to się zdarzyło pierwszy raz.

Po resecie zaczął normalnie startować, ale odpalał Windowsa przez ponad 30-40 minut. Znowu reset z palca i próba odpalenia tryby awaryjnego.

Tryb awaryjny zaczął się ładować, i przy ładowaniu storport wywalał blue screena i restartował.

Po próbie napraw dostępnych z poziomu wyboru różnych startów (awaryjny, z dostępem do sieci, normalny) nadal blue screen.

Zmieniłem opcje żeby automatycznie nie restartował po błędach i mam następującą info na BS:

unmountable_BOOT_VOLUME

TECH INF:

*** STOP: 0x000000ED (0x86C0EE10, 0C000009C, 0x00000000, 0x00000000)

Prośba o pomoc.

Edytowane przez Dion
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Głupia sprawa, ale nie wiem jak zrobić aby odpalił płytę, pomimo tego że w Biosie zmieniłem, aby to był napęd priorytetowy przy boot.

f12 nic nie daje

Problem sprawia: przy ładowaniu storport wywala blue screena

aha i pobrałem re z http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/, płyta nagrana i drugi sprzęt ją widzi.

Kolejy edit - wszystko wskazuje na to, że nie może odpalić płyty, choć ściągnięta i nagrana właściwa wersja. DVD na 100% działało.

Opublikowano

Więc to chyba grubsza sprawa - wygląda jakby tu były uszkodzone kable.Sprawdź w BIOSie czy dysk twardy i DVD są wogóle wykrywane na kontrolerach IDE,myślę że bez otwierania obudowy tu się nie obejdzie....

Opublikowano

Mój Bios posiada opcję Easy Flash Utylity, który pozwala mi zajrzeć na dyski - widzi obie partycje z zawartymi tam plikami. Niestety to narzędzie nie obejmuje DVD, i innych dodaktowych nośników.

Opublikowano (edytowane)

Wlasnie wczoraj wojowalem, aby takiego zrobic, ale chyba mi sie nie udalo, dzieki za linka - moze tam bedzie lepiej opisane niz tam gdzie znalazlem...

Edytowane przez picasso
12.07.2011 - Ponad 3 miesiące i brak konkretów. Zamykam. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...