Skocz do zawartości

Win xp prosze o sprawdzenie loga

bialykiel

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Jakoś dziwnie małe, krótkie te logi.

Cytat

WeatherBlink Internet Explorer Toolbar (HKLM\...\WeatherBlinkbar Uninstall Internet Explorer) (Version:  - Mindspark Interactive Network) <==== UWAGA

Odinstaluj ten program.

Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.
Otworzy się Notatnik - wklej do niego:

Spoiler

HKLM\...\Run: [UserFaultCheck] => %systemroot%\system32\dumprep 0 -u
HKLM\...\Run: [KernelFaultCheck] => %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
S2 DeskTop_F; C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\desktopfind\desktop244.exe [236728 2016-03-16] (DeskTopService)
EmptyTemp:

Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S.
W FRST kliknij na Fix (NAPRAW).

Nic tu więcej podejrzanego nie widzę.

jessi

Opublikowano

dzieki

zaraz sie okaze czy twoje wysilki cos daly:)

tego WeatherBlink Internet Explorer Toolbar (HKLM\...\WeatherBlinkbar Uninstall Internet Explorer) (Version:  - Mindspark Interactive Network) <==== UWAGA tego nie moge odinstalowac

Opublikowano

Pewnie jest gdzieś specjalny plik deinstalacyjny, ale nie wiem, w jakiej lokalizacji.

Otwórz Notatnik i wklej w nim:

DeleteKey: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\WeatherBlinkbar Uninstall Internet Explorer
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe
Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix (NAPRAW).

jessi

• 1 rok później...
Opublikowano

Z mojego doświadczenia mógłbym polecić ostatnią działającą na XP wersję Chrome jako działającą płynniej od FireFox, mniej obciąża komputer. Obsługuje technologie używane obecnie w internecie np., na FB. A tak w ogóle to rozglądać się za solidnym niedrogim komputerem poleasingowym z Win 10 i nie mieć takich zmartwień.

Opublikowano

Niekompatybilna przeglądarka może powodować BSOD- u mnie robiły to i FF i Opera.
Masz zresztą wyżej info od J.
Nie wyklucza, to innych przyczyn.

Nie  napisałeś, czy wykonałeś już wspomniane wcześniej kroki.

Opublikowano

W jakim sensie niekompatybilna? Za stara, czyli niekompatybilna z nowymi stronami, czy za nowa, niekompatybilna z systemem?

Bardzo słaba teoria. Na przestrzeni wielu lat, przez tysiące godzin używałem stare, niekompatybilne wersje IE - ani jednego b.s., ani jednego zawieszenia systemu. Wiesza się wyłącznie przeglądarka.

Natomiast za nowej, niekompatybilnej przeglądarki, przeważnie nie da się zainstalować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...