Skocz do zawartości

IE9 - Netiaonline i problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System jak w stopce. IE9 RC od 14.02.2011. Może tu jest problem ale wątpię bo na IE9 Beta od paru miesięcy bez problemu pobierałem te dane i takich efektów nie miałem.

Wydaje mi się, że w ostatnim miesiącu zmienili wygląd strony ale nie dam sobie uciąć.

Loguję się na tej stronie, próbuję pobrać obraz faktury i kiszka.

Dodatkowo po wylogowaniu i zmianie strony np. na fixitpc.pl mam taki kwiatek:

Niby mogę przeglądać stronę i posty ale już edycja jest niemożliwa i ciągle mam powyższy obrazek mimo odświeżenia strony.

Czy to może być problem z ich stroną? Na chatcie z konsultantem otrzymałem poradę - proszę sprawdzić swój komputer - cokolwiek miałoby to znaczyć.

Logowanie na innych podobnych stronach (pioneer, aviwa, cyfraplus itp) nie powoduje takich efektów.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Problem prawdopodobnie z Netią i interakcjami między ich stroną a IE 9.

Jak to wygląda na Firefoksie - kiedyś instalowałeś tę przeglądarkę...

Nie mam konta na stronie Netii, nie jestem w stanie tego powtórzyć.

Opublikowano

Nie używam FF. Poczekam do 14.03.

Jak pisałem wyżej problem jest od (w trakcie miesiąca). Na IE9 Beta nie było problemów. Zmienili w tym czasie widok strony - ale co w tym temacie tego nie wiem.

Nigdy nie miałem takiego efektu, że w zakładce wisi poprzednia strona. Tak jest tylko w przypadku netiaonline. Na innych stronach z tą samą przeglądarką jest OK.

Odświżenie (F5) niczego nie zmienia. Nadal w zakładce jest Netia a treść strony to fixitpc. Normalne czary.

Co może powodować taki efekt?

EDYTA

Wczoraj na Chatcie poradziłem konsultantowi sprawdzenie tej strony.

Dzisiaj o 21:30 efekt występował. W tej chwili sprawdziłem ponownie i już znikł ale nadal nie mogę pobrać obrazu faktury.

Znaczy wciskają mi kit i problem jest po ich stronie.

Pytanie:

Co mogło powodować taki efekt - to tak na przyszłość aby najmądrzejsi konsultanci nie próbowali ze mnie robić idioty?

EDYTA2

22:35 Problem ponownie aktualny. Znaczy coś rzeźbią.

W nagłówku strony fixitpc mam netiaonline.

Opublikowano

Celowo podbijam temat.

Piszę na fixitpc a w nagłówku mam netiaonline. W zakładce odświeża się fixitpc i ponownie pojawia się netiaonline.

W co tu jest grane?:angry: :o :unsure:

EDYTA

Problem ewidentnie dotyczy IE9 RC. Na IE8 nie występuje.

Poczekam do wersji finalnej i zobaczę co się zmieni.

Opublikowano

Zainstalowałem wersję finalną IE9.

Problem dla tej strony powtarza się zarówno dla wersji x86 jak i x64. Również w trybie zgodności.

Tak jak pisałem wyżej w międzyczasie zmieniła się ich strona.

Wydaje mi się, że powinienem to zgłosić do Netii. Proszę tylko o potwierdzenie.

Najbardziej dziwią mnie te efekty na obrazkach w postach powyżej.

Czy ktoś mógłby mnie trochę naprowadzić co może być ich przyczyną - chcę to podać w zgłoszeniu.

Opublikowano

Zgaduję, nie mam możliwości sprawdzenia tego: Netia prawdopodobnie wykorzystuje zmienianie tytułu okna przy pomocy JavaScript lub innych podobnych technologii i popełnili jakiś błąd (ewt. bug jest w IE). Nie sprawdzę tego, gdyż IE9 zaraz po zainstalowaniu u mnie robi to, co owej przeglądarce przystało - zawiesza się po kilku sekundach. Powodem jest pasek Binga.

Problem oczywiście do zgłoszenia Netii.

//EDIT

Nie mam tego problemu w IE9, natomiast nie posiadam tam konta.

Opublikowano

Korzystam z Firefoxa 3.6.15 i nie mam takich problemów. Może IE ma błąd z wyjściem z bezpiecznego połączenia. Specjalnie sprawdzałem przed chwilą i wszystko OK.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Problem zgłoszony do Netii i nadal aktualny - IE9.

Ale zauważyłem pewne prawidłowości i mam pytanie co może być przyczyną?

1. Próba logowania na konto z wyłączonym Adobe Schockwave Flash Object udaje się lecz mimo https znika symbol kłódki. Brak możliwości pobrania obrazu faktury.

2. J.w. lecz z włączonym ASFO trwa baaaardzo długo i mimo pojawienia się ekranu kółko odświeżania strony cały czas jest aktywne.

3. Jeżeli nawet jestem na swoim koncie to w zależności od wybranej opcji Menu kłódka pojawia się lub znika - w opcji Faktury zawsze znika i mam komunikat, że wyświetlana jest tylko bezpieczna zawartość.

4. Pomijam już błędne informacje o certyfikacie (dwa różne) - info na stronie i info z kłódki (jeżeli już jest dostępna).

EDYTA

A to jest z Lisa4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety temat nadal aktualny.

Odpowiedź po monicie:

Odpowiadając na temat serwisu Netia Online informuje, że nieprawidłowość po stronie przeglądarki IE9 i występuje przy pobieraniu plików ze stron dostępnych przez SSL.

Rozwiązanie: należy wyłączyć w ustawieniach przeglądarki opcję "Nie zapisuj zaszyfrowanych stron na dysku" (można ją znaleźć w opcjach internetowych, zakładka "zaawansowane").

Po wyłączeniu opcji przeglądarka będzie w stanie pobierać pliki ze stron dostępnych przez połączenie szyfrowane

Dodatkowo przysłano zrzut ekranu certyfikatu bezpieczeństwa wystawiony przez RapidSSL CA.

Problemy jak w poście wyżej.

O co tu chodzi? I jak to należy rozumieć?

Ewentualnie pytanie jest takie? Co i jak sprawdzić na tej stronie aby nie odbijano piłeczki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...