picasso Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Po świeżej aktualizacji mojego systemu Windows 7 do Windows 10 po pewnym czasie pojedynczy klik myszki zaczął się wykonywać jako podwójny w zupełnie losowych momentach. Bardzo irytujące, samoczynne niechciane otwieranie plików zamiast ich zaznaczenia, etc. Próbowałam bezskutecznie: zmiany opcji (różne szybkości kliku, zamiana funkcji przycisków), reinstalacja sterowników myszy, zamiana sterowników Windows na bezpośrednie producenta, podpięcie innej myszy. To chyba jakiś bug w Windows 10, bo jest więcej osób zgłaszających to zachowanie. W każdym razie gdyby ktoś miał podobny problem znalazłam tymczasowe obejście: Left Mouse Button Fix - Małe narzędzie portable dedykowane korekcji tego szczególnego zachowania. Teoretycznie kompatybilność tylko z Vista, ale program spełnia swoje zadanie na moim Windows 10. Niestety musi on działać w tle cały czas. Nie uważam, że to rozwiązanie stałe, ale na razie nic innego u mnie nie działa. Odnośnik do komentarza
marcin878787 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 W tej sytuacji rzeczywiście niewiele da się zrobić. Pobierz najważniejsze aktualizacje systemu. Być może to rozwiąże twój problem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 To jest oficjalny finalny Windows 10 (z Windows Update) z wszystkimi możliwymi aktualizacjami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi