Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

100% użycie procesora

ArchaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Otóż zdążyłem przeinstalować system i mam win7 home basic i mam 100% zużycie procesora czy mógłby ktoś pomóc jak zmniejszyć to zużycie.

Procesor - Intel e2160 2x 1,8ghz

2 GB Ram

Karta graficzna - NVIDIA GeForce 8400 GS

56910553313092129420.jpg

06827265982084099655.jpg

nie mam zbytnio czasu bo dzisiaj wyjeżdżam a komputer zostawiam dla swojego syna i potrzebuje tego pilnie ;/

Extras.Txt

OTL.Txt

Edytowane przez picasso
Teat doprowadzony do pożądanej formy. //picasso
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Temat nieinfekcyjny, przenoszę do działu Windows 7. System goły, owszem, ale:

1. Ślady crackowania aktywacji przez obskurny crack Chew7Hale:

[2013-02-22 20:28:39 | 002,169,856 | -HS- | M] () -- C:\Windows\System32\hale.exe

Tenże crack jest podstawową przyczyną złego samopoczucia systemu i obciążenia procesora. Masa poszkodowanych na forum: KLIK / KLIK / KLIK / KLIK. Nie widzę tu wprawdzie wpisu w starcie, ale to nie potwierdza braku aktywności cracka. Jeśli ten crack jest aktywny, to przyczyna Twoich problemów i crack musi zostać usunięty.

2. Nieaktualizowany:

Home Basic Edition  (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation

Internet Explorer (Version = 8.0.7600.16385)

Do zrobienia pełna aktualizacja z Windows Update, w co wchodzi m.in. SP1.

3. Jakie było źródło instalacji sterowników? Widzę tu przykładowo stare sterowniki nVidia z 2007:

========== Driver Services (SafeList) ==========

DRV - [2007-06-28 17:43:00 | 007,568,576 | ---- | M] (NVIDIA Corporation) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\Windows\System32\drivers\nvlddmkm.sys -- (nvlddmkm)

Tak więc nasuwają się kolejne aktualizacje.

.

Opublikowano

Na pierwszym screenie widać proces cmd.exe , który występuje przy tym cracku. Jeśli chcesz pozbyć się tego aktywatora, musisz pobrać jego, wtedy on podstawi opcję Uninstall, ale wtedy wiadomo co się stanie...

Opublikowano
Windows nie jest legalny, został zainstalowany przez mojego znajomego.

+

A więc co powinienem wykonać? ;/

Pretensje do znajomego. Niech uruchomi to czym łamał aktywację i odwróci zmiany. Ten crack obciąża procesor, jest to pewne.

.

Opublikowano

Coś ten "deinstalator" nie za dobry. Na dysku nadal plik cracka:

========== Files - Modified Within 30 Days ==========

[2013-02-22 20:28:39 | 002,169,856 | -HS- | M] () -- C:\Windows\System32\hale.exe

I w przypadku tego cracka logi z OTL są słabe, bo nie pokazują wszystkich sfer, które może modyfikować crack.

.

Opublikowano

Komputer oczywiście po formacie, a w procesach nie widnieje już cmd.exe ani hale.exe

Jeżeli ręcznie bym usunął owy plik to czy mój komputer działałby poprawnie?

Opublikowano

1. Włącz ukryte pliki w Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Przez SHIFT+DEL skasuj z dysku pliki:

C:\Windows\System32\cwlog.dtl

C:\Windows\System32\hale.exe

2. Start > w polu szukania wpisz regedit > sprawdź czy jest taki klucz:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Chew7

3. Uruchom Autoruns i w karcie Scheduled Tasks sprawdź czy po tym cracku czegoś aby nie ma.

4. Crack miesza też w bootowaniu Windows. Nie wiem dokładnie co on nadpisuje w rozruchu. Może ten tajemniczy "deinstalator" już to odkręcił.

.

Opublikowano

Nie, mówiłam przecież, że logi OTL w tym przypadku są zbyt ograniczone. W OTL uruchom Sprzątanie, co ma w zamiarze usunąć OTL z dysku i rejestru.

Jeśli crack zdaje się być ubity, obciążenie procesora spadło, to zostają Ci sprawy, o których też wspominałam: aktualizacja systemu + aktualizacja sterowników sprzętowych.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...