Anonim8 Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Skasowałem wszystkie dane na partycji D. Czy jest mozliwość odzyskania niektórych plików.? A jesli tak, jakim programem? Ogólnie, kaszana straszna. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 http://www.pcinspector.de/ - PC Inspector FILE RECOVERY (tutek: http://www.nirvanowiec.republika.pl/PCINSPECTOR.html) http://www.free-av.com/en/products/10/avira_unerase_personal.html - Avira UnErase Personal Jeśli nie wykorzystywałeś partycji, to właściwie odzyskasz wszystko. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Belfegor Wybierz sobie z listy TUTAJ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Dzieki Dawid. Powiem jeszce jedno: namieszałem coś z Gparted. Partycji nie usuwałem. Tak wyglada temat na obrazku. Takie cuda są. Chodzi mi o te 18GB danych. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Niestety PC Inspector nie daje rady tego odnależć. Próbowałem Find and Mount, ale nie bardzo rozumiem zasady stosowania takich programów. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Belfegor spróbuj TestDisk (z podejściem dla wyszukiwania wstecznych struktur partycji oraz zwyczajne szukanie plików do odkasowania). Owszem, program ma niewdzięczny interfejs konsoli, ale jest skuteczny, a na stronie domowej jest step-by-step co należy robić: KLIK / KLIK Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witaj Picasso. Opisze co sie wydarzyło. Chciałem zainstalować Ubuntu na starym dysku. Usunalem partycje C z Windowsem XP, przy pomocy Gparted. Potem rozpocząlem instalacje Ubuntu, chciałem w miejsce XP zainstalować Ubuntu. Ale cos z instalacja sknociłem, bo zauwazyłem ze ubuntu chce sie zainstalowac na całym dysku. Czyli na C i D. Przerwałem instalacje. Pamietam ze miałem w instalatorze Ubuntu wielka partycje z opisem lba. Zrobiły sie cztery partycje. Dwie od XP (Ci D) i obszar nieprzypisany 8GB który jest chyba tym rezerwowym dla XP. Zawsze go miałem. Potem chciałem zainstalować spowrotem XP, ale instalator nie mógł skopiowac pliku std coś tam, bład numer 7. Usunąlem za pomocą Gparted te nową partycje którą utworzył ubuntu tzn. te z oznaczeniem lba. Instalacja XP ruszyła. Na obecna chwile uruchomiłem test disk i widzę coś takiego: I przyznaje że niewiele z tego rozumiem. Nie wiem co dalej. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Widzę, że jesteś na ekranie prostego odkasowania plików. Sprawdzając tę możliwość, najedź na opcję Undelete, a powinno przeszukać tablicę na okoliczność wejść plików i podać listę tego co umie wynaleźć. Jeśli w wynikach nie będzie tego co chcesz odzyskać, wróć do pierwszych ekranów i wybierz opcję Analyse w poszukiwaniu partycji jako całości. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 (edytowane) Znalazłem pliki, ale są datowane na 12 lipca 2009. (dotyczą instalatora Windows) Nie ma nic z wczoraj albo przedwczoraj. Sam juz nie wiem Zastanawia mnie dlaczego we właściwościach D, Windows pokazuje że 67 GB jest zajęte? Pozostałe 17 to moje usuniete dane. Edytowane 25 Września 2010 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Przepraszam ze podbijam temat. Pliki są na dysku. Uzyłem programu Ontrack Easy Recovery, ale nie moge ich zapisać, bo to trial. Tworzy pliki DAT. Czy mozna tego dokonać innym programem? Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Sory może źle to rozumie. We właściwościach dysku D masz 67 Mb a nie Gb... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Sory może źle to rozumie. We właściwościach dysku D masz 67 Mb a nie Gb... Tak masz racje. Na obecna chwile pliki są odzyskiwane. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi