Skocz do zawartości

Problemy z pobieraniem z torrent

gruby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po świeżym formacie komputera nastał czas na instalowanie najpotrzebniejszych programów tak więc zainstalowałem sobie utorrent . Niestety pobiera mi do max 30 kb /s . Dodam ,że przed podłączeniem do routera pobierało normalnie . I tutaj moje pytanie czy mam odblokować jakieś porty żeby wykorzystywało pełną dostępność seed? Komputer po formatowaniu , Zapora odblokowana , Kable wymienione na nowe , router działa na 3 komputery z każdego taki sam max transfer. Dodam jeszcze net log .

http://wklej.to/BXMV6

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Ja stary i głupi nigdy nie wpadłem na to, aby instalować najpotrzebniejsze programy tuż po postawieniu Windy, ściągając je z sieci P2P.

Czy możesz mi zdradzić, jakie według Ciebie są te najpotrzebniejsze, zasysane utorrentem?

A tak na marginesie - jakie to miłe uczucie mieć JESZCZE świeżutki system, prawda?

Opublikowano

Bonifacy - nie rozumiem twojej wypowiedzi chodziło mi o to że torrent jest mi niezbędny aby pobrać jedna gre online co ma 15 gb a z transferem 30 kb będzie to trwało tygodnie.

ustawiłem tak ponieważ jak miałem wcześniej wartości 0 to pobierało po 1-10 kb . internet mam z Dialogu 10 mb download po 1,1 MB a upload 70-80 kb .Aktualnie nie ma mnie w domu ,ale jak będę to podrzucę speedtest i to co będziesz potrzebowal

Opublikowano

Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator.

Wpisz komendy:

netsh int ip set addr 8 source=static 192.168.0.10 255.255.255.0 192.168.0.1

netsh int ip set dns 8 static 217.30.137.200 primary

netsh int ip add dns 8 static 217.30.129.149 index=2

Potem przejdź w konfiguracji routera do Forwarding -> Virtual Servers, kliknij Add new i wprowadź Service port równe 62596, IP - 192.168.0.10, Protocol - All i zatwierdź zmiany.

Opublikowano

Ile jeszcze razy mam napisać? Opcje -> Kreator ustawień -> wybierasz: Netherlands, Amsterdam #2 -> klikasz: Uruchom testy -> po skończeniu robisz screen i wrzucasz na forum. Chcę się przekonać, czy port został poprawnie otwarty.

Opublikowano

Hm. Dziwne. Może Twój router po prostu nie wyrabia przy tylu połączeniach. To też się zdarza. Ustaw globalny limit połączeń na 200, liczbę połączeń na jednego peera na 50 i sprawdź jeszcze raz na tym torrencie, co podałem.

Te ustawienia trzeba właściwie dobierać eksperymentalnie...

Opublikowano

właśnie włączyłem jeszcze raz tak jak poprzednio kazałeś dałem limit 0 a wysyłanie 10 i pobiera się po 800 kb. Włączony jest tylko mój komputer poprzednio były uruchomione 2 komputery.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...