Punisher2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, Przydała by się polska lista usług w 7 które można bezpiecznie wyłączyć, oraz jak je bezpiecznie skonfigurować. Przyda się również ich opis. Do pomocy Picasso znalazłem coś takiego klik Nie wiem czy to pomoże, lecz takich tweaków do 7 ciężko znaleść Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Do pomocy Picasso znalazłem coś takiego klik Oklepany link znany już od daaawna ,choć przyznaję że opracowania @blackviper'a są wysoce cenione na całym świecie. Skrócony poradnik usług w polskiej wersji masz TU Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Skrócony poradnik usług w polskiej wersji masz TU Przecież to jakieś bzdury! Ot chociażby: Bufor wydruku (ręczny/wyłączony) - usługa znana z poprzednich edycji oprogramowania Microsoftu. Odpowiada za przesyłanie dokumentów do wydruku. Jeżeli nie korzystamy z drukarki warto wyłączyć, ponieważ absorbuje kilka megabajtów pamięci. Sugeruje, że jak ktoś nie ma drukarki, to może to olać i wyłączyć, a to błąd. Bez tej usługi wiele programów nie działa prawidłowo, a o pakiecie Office można właściwie zapomnieć. U mnie jej wyłączenie skutkowało brakiem możliwości uruchomienia PowerPointa i brakiem możliwości wygenerowania wykresu w Excelu. Nie da się zapisać do pliku PDF. Ogólnie wyłączenie tej usługi generuje wiele błędów i stwarza mase problemów. W opracowaniu blackviper'a usługa ta jest zalecana na automatyczną, nawet w najbardziej oskubanych wersjach. Odnośnik do komentarza
19normalny89 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Czyli nic tylko czekać aż nasza Picasso zrobi listę usług Win7 Usługi są strasznie pomieszane, "Zasilanie" bez tego dźwięk nie działa w Win7 a w WinXp można było spokojnie wyłączyć. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 "Zasilanie" bez tego dźwięk nie działa w Win7 a w WinXp można było spokojnie wyłączyć. Niema takiej usługi (przynajmniej w XP takiej niemam) Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Punisher2010 oraz jakie ustawienia są najlepsze ?? Pozostaw ustawienia domyślne - dla obecnych "skrzynek i systemów" to pikuś. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi