Skocz do zawartości

Sterowniki do skanera Plustek optic slim 2400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam skaner Plustek optic slim 2400. Pod win XP działał doskonale i byłem bardzo zadowolony. Po wgraniu win 7 32 bit nie mogę go zainstalować. Może ktoś ma do tego skanera sterowniki , byłbym bardzo wdzięczny.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Xp ka mam zainstalowanego na innej partycji, ale jest to kłopotliwe. A jeżeli chodzi o tego "starocia" , to muszę Ci powiedzieć że doskonale się sprawuje , dając bardzo dobre scany więc nie wiem dlaczego miałbym go wymieniać? Żeby mieć nowszy? Absurd...

pzdr

Opublikowano
muszę Ci powiedzieć że doskonale się sprawuje , dając bardzo dobre scany więc nie wiem dlaczego miałbym go wymieniać? Żeby mieć nowszy? Absurd...

pzdr

Sterów do W7 nie ma. I nie bedzie. Pozostaje kłopotliwe uzywanie.

pozdro

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

co wy gadacie, przed chwila na swoim windowsie 7 zainstalowalem plusteka 2400 ( tak 2400 a nie 2400 plus) i dziala tak samo jak dzialal na xpeku.

Jesli ktos bedzie zainteresowany to niech tu napisze to powiem jak trzeba uruchomic sterownik :)

Opublikowano (edytowane)
Wzajemne dogryzanie sobie usuwam.

Dawid, na litość boską. Ja nikomu nie dogryzam. Jak gościu zna rozwiązanie niech poda.

Edytowane przez DawidS28
No dobra... Machnąłem o jeden post za dużo. Przywracam.
Opublikowano

Witam,

wiec po kolei:

1. Sciagamy stery pod windows XP. U mnie ten folder ma nazwe: 7125-V320E

2. Rozpakowanie

3. Na celownik bierzemy plik INSTAL

4. Klikamy prawym przyciskiem i wchodzimy w wlasciwosci

5. Zakladka ZGODNOSC

6. Wybieramy opcje uruchomienia programu w zgodnosci w windows XP z dodatkiem SP2

7. akceptujemy, uruchamiamy przechodzimy przez proces instalacji

8. uruchamiamy ponownie, w trakcie wlaczania podlaczamy skaner

9. jak juz sie uruchomi ponownie to wyskoczy komuniakt z instalacja oprogramowania sterownika to klikamy pomin uzyskiwanie sterownika ze strony win update

10. chwilke czekamy, na pulpiecie pojawia sie folder plustek'a, klikamy action manager i cieszymy sie dzialajacym skanerkiem :)

Pozdrawiam, Danonek

PS

osobiscie mam winde 7 prof, na innych tez powinno smigac

Opublikowano
osobiscie mam winde 7 prof, na innych tez powinno smigac

Jeśli autor tematu ma wersje Profesional lub Ultimate to ma również opcje trybu zgodności. Inne wersje tego nie mają

4. Klikamy prawym przyciskiem i wchodzimy w wlasciwosci

5. Zakladka ZGODNOSC

6. Wybieramy opcje uruchomienia programu w zgodnosci w windows XP z dodatkiem SP2

i tu może być problem.

Opublikowano

Jeśli autor tematu ma wersje Profesional lub Ultimate to ma również opcje trybu zgodności. Inne wersje tego nie mają

Posiadacz Windows 7 Home Premium SP1 x64 pozdrawia i uprzejmie prosi o sprawdzanie podawanych informacji:

6987967100_1345892663.png

Wersje Professional i Ultimate mają tryb XP, czyli de facto maszynę wirtualną, a to jest zupełnie inne rozwiązanie.

Opublikowano

Tak działa :D Tylko na jakiej zasadzie? Bo podobno wyższe wersje uruchamiają daną aplikację w wirtualnym XP czy innym systemie, a przecież systemy te (tzn W7HP i wyższe) niezbyt różnią się rozmiarami. Nie znam się na tym, jedynie mogę potwierdzić, że działa u mnie.

Opublikowano

Ale ustawienia zgodności, a tryb XP to są dwie różne rzeczy. W7HP nie ma trybu XP i tu się zgadzam. Tylko, że jest on maszynką wirtualną, a danonek opisuje tutaj tryb zgodności i zgodnie z moją wiedzą, w każdej wersji W7 działa on tak samo.

• 8 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...