Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Problem z instalacją KB2676562

stinx

Rekomendowane odpowiedzi

Z działań nic nie wynika. Na razie nie mam żadnego dodatkowego pomysłu na rozwiązanie błędu ERROR_FAIL_REBOOT_REQUIRED (łaty tytułowej + nowych). Możesz jeszcze ewentualnie sprawdzić co powie "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu" (KLIK), choć CBS.LOG nie wskazuje, by tu był problem uszkodzonych komponentów.

Cytat

O i jeszcze coś takiego znalazłem (...) ta co jest podświetlona zgadza się numerami z tą w tym linku wyżej

Rozwiń  

Tam jest różny zestaw łat i dwa rodzaje błędów.

Cytat

to jest troche dziwne bo to są aktualizacje do 3.5 a ja mam 4.0

Rozwiń  

.NET Framework 3.5 jest wbudowane w system (widzialne z poziomu "Włącz lub wyłącz składniki systemu Windows"), .NET 4 to odrębna ręcznie doinstalowana wersja (widzialne z poziomu "Odinstaluj lub zmień program"). Tabelka natywnych wersji systemowych:

WOcar.png

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Cytat

na razie zrobiilem tak ze odinstalowałem 3.5 i zainstalowałem 4.0 na czysto i chyba jest gitara

Rozwiń  

Wersja .NET 3.5 oraz 4.0 nie zastępują się, są równoległe, nadal mogą być w systemie aplikacje, które muszą korzystać z 3.5 a nie z 4.0. Wyłączenie wbudowanego .NET 3.5 to obejście, bo tylko ukrywa problem niemożności instalacji łat. Czy po ponownym włączeniu .NET 3.5 nadal pokazują się wiszące łaty .NET 3.5?

Cytat

A jak go włączyć tego net 3.5?

Rozwiń  

Nie rozumiem o czym napisałeś. Mówiłam ".NET Framework 3.5 jest wbudowane w system (widzialne z poziomu "Włącz lub wyłącz składniki systemu Windows")". Ty zaś powiedziałeś "na razie zrobiilem tak ze odinstalowałem 3.5". To w jaki sposób odinstalowałeś wersję 3.5, skoro to jest niemożliwe w tradycyjny sposób i może być tylko wyłączone w składnikach?

Cytat

Pomyliłem się odinstalowałem 4.0 i znowu zainstalowałem ;/

Rozwiń  

Jak mówiłam, wersja 3.5 i 4.0 są odrębne i aktualizowane z osobna. Udało Ci się zainstalować ostatnią serię aktualizacji, ale te do .NET 3.5 są jedynie ukryte:

Cytat

Jednak nie ja te aktualizacje ukryłem więc dalej tam wiszą

Rozwiń  

To odkryj je, sprawdź co się teraz dzieje, może ostatnie pomyślne instalacje coś odblokowały.

Cytat

odkryłem kolejny problem, jakie logi tym razem są potrzebne?

Rozwiń  

Czy Kaspersky Internet Security wrócił na miejsce? Jeśli tak, zapora systemowa będzie wyłączona (praktyka stosowana przez chyba wszystkich producentów zapór własnych).

Cytat

chcialem dac log z skanowania cmd pisalo ze pliki sa naruszone

Rozwiń  

Mówisz o całym CBS.LOG. Wyniki komendy SFC przedstawia się inaczej, tworząc nowy log filtrowany za pomocą komendy tworzenia raportu ze znacznikami [SR]. Opis na forum: KLIK.

Log:

Pokaż ukrytą zawartość

1. Nie komentujesz sprawy zapory. Jak mówię: przy obecności KIS wyłączona zapora jest naturalnym zjawiskiem.

2. Skan SFC nic drastycznego nie opowiada. Notuje brak tego pliku:

2012-06-04 13:33:53, Info CSI 00000102 [sR] Cannot repair member file [l:22{11}]"Pending.GRL" of Microsoft-Windows-MFGRL, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 (9), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing
2012-06-04 13:33:59, Info CSI 00000105 [sR] Cannot repair member file [l:22{11}]"Pending.GRL" of Microsoft-Windows-MFGRL, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 (9), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing
2012-06-04 13:33:59, Info CSI 00000106 [sR] This component was referenced by [l:178{89}]"Microsoft-Media-Foundation-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7601.17514.MediaFoundation"

Przesyłam paczkę na PW. Lokalizacje pliku:

C:\ProgramData\Microsoft\MF\Pending.GRL
C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-mfgrl_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_b557b2a5fc14c4c1\Pending.GRL

3. Na wiszące łaty .NET Framework 3.5 nie mam pomysłu. Ewentualnie sprawdź czy zrobi różnicę przełączenie statusu komponentu. Panel sterowania > Programy > Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows > odznacz pozycję .NET Framework 3.5 i zresetuj system. Ponownie wejdź do komponentów i włącz .NET Framework 3.5 + restart.

Nie widzę tam .NET Framework 3.5:

20120604223643.jpg

A zapory nie mogłem uruchomić nawet jak nie mialem kasperskiego
taki mam komunikat teraz, zaraz jeszcze raz odinstaluje kasperskiego i sprawdzę dla pewności:

20120604223746.jpg

Dobra odinstalowałem kasperskiego zresetowałem system i już na samym początku wyskoczyło:

20120604224540.jpg

Potem wchodzę do zapory i klikam w to ale nie reaguje znika i klepsydra i nic się nie zmienia:

20120604224754.th.jpg

I jeszcze to mnie denerwuje mam zainstalowanego flasha x64
a tutaj mi pokazuje x32 i w aplikacjach tez chyba używa tego x32

20120604225210.th.jpg

I do tego jeszcze jakiś śmieć mi wyskakuje tutaj w przeglądarce ciągle jak robie nową zakładke:

20120604225240.th.jpg

Chociaż w przeglądarce mam tak wpisane:

20120604225346.th.jpg

Dobra z przeglądarką sobie poradziłem to był jakiś dodatek zainstalowany po prostu go odinstalowałem

Cytat
Nie widzę tam .NET Framework 3.5:
Rozwiń  

Hmmm, bardzo mało składników ... Tu dla porównania z fabrycznego Windows 7 Home Premium x64:

IQTus80dZPrsQIRrbeZB8Z0iAXLkS8Xci3-ofir-

Pytanie: z jakiego nośnika był instalowany Windows, czy Windows był czymś przerabiany?

Cytat
A zapory nie mogłem uruchomić nawet jak nie mialem kasperskiego

taki mam komunikat teraz, zaraz jeszcze raz odinstaluje kasperskiego i sprawdzę dla pewności

Rozwiń  

Zastosuj automatyczny naprawiacz zapory made by Microsoft: KLIK. Po powrocie Kasperskiego zapora będzie zdeaktywowana.

Cytat
Dobra odinstalowałem kasperskiego zresetowałem system i już na samym początku wyskoczyło
Rozwiń  

Kaspersky filtruje system skryptów Windows, od którego są zależne gadżety. Objawy wskazują, że deinstalacja Kasperskiego nie usunęła swojej nadrzędnej zależności dla bibliotek skryptowych. Przerejestruj WSH za pomocą automatu Fix-it z artykułu: KB949140.

Cytat
I jeszcze to mnie denerwuje mam zainstalowanego flasha x64

a tutaj mi pokazuje x32 i w aplikacjach tez chyba używa tego x32

Rozwiń  

Instalator Flash x64 instaluje dwie wersje: 64-bit i 32-bit. Flash w natywnej wersji 64-bit działa tylko w natywnie 64-bitowych przeglądarkach (Internet Explorer 64-bit wywoływany ze skrótu 64-bit w Menu Start + eksperymentalne wersje Firefox). Twój Firefox + Google Chrome = to są 32-bitowe przeglądarki, które korzystają z 32-bitowego Flash. Obecność tego wejścia koresponduje do możliwości aplikacji i jest naturalna.

Jeżeli chciałbyś usunąć ten aplet w celach kosmetycznych (akcja nie ma uzasadnienia technicznego), to należy skasować pliki:

C:\Windows\SysWOW64\FlashPlayerApp.exe

C:\Windows\SysWOW64\FlashPlayerCPLApp.cpl

Apropos Fixit: wyraźnie się wypowiedz czy aktualnie jest w systemie KIS. Naprawa Zapory jest miarodajna tylko w przypadku gdy jest on nieobecny.

Cytat

to jest oryginalny od vobis ten co dostaje się instalator na dysku, z tego co pamiętam kiedyś używałem cclenera może to on nabroił

Rozwiń  

CCleaner nie ma takich mocy, to w ogóle nie ten teren zadań. Prędzej tu można podejrzewać, że ten Windows został pocięty "przez vobis", coś zmanipulowano w obrazie ograniczając ilość komponentów dostępnych do regulacji.

Cytat

to moze zainstalowac musze 3.5?

Rozwiń  

To nie jest możliwe w sposób jaki tu sugerujesz. Poza tym, Windows Update podsuwa łaty do .NET Framework 3.5, co oznacza, że go widzi w systemie.

1. Uruchom cmd jako Administrator i wklej polecenie:

dism /Online /Get-Features /Format:Table > C:\log.txt

Wynikowy C:\log.txt dołącz do posta.

2. Uruchom .NET Framework Setup Verification Tool i sprawdź czy na liście wykrytych wersji jest .NET 3.5. Przy okazji możesz dla każdej wykrytej wersji uruchomić sprawdzanie poprawności instalacji przyciskiem "Verify Now". Gdyby któreś sprawdzanie zwróciło błąd, dołącz przez załączniki forum log z tego.

1. Pod kątem Zapory: Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Wyszukaj usługę Zapora systemu Windows, dwukliknij na nią i klik w przycisk Uruchom. Jaki błąd się pokazuje?

2. Narzędzie widzi tyle .NET Framework ile ma być, a z obrazków widać, że testy każdej instalacji przeszły pomyślnie. Natomiast narzędzie DISM kompletnie nie pobrało danych, wysypało się z błędem. W aktualnej sytuacji nie wiem czy w ogóle należy się tu interesować wbudowanymi komponentami, może faktycznie ten Twój Windows jest fabrycznie ogołocony...

Co do zapory, wróć do tutoriala podawanego już przez Belfegor, tylko wykonaj z niego rzeczy nieobecne w chwili gdy oglądałeś temat (bo dopisane wczoraj): KLIK. Z tego tutoriala wykonaj: import pliku SharedAccess.txt (po zmianie rozszerzenia TXT na REG) + import uprawnień klucza SharedAccess przez SetACL. Zresetuj system i podaj rezultaty czy jest jakaś poprawa.

Cytat

nie wiem czy jest taka mozliwosc by byl ogolocony, jak on raczej miał dodatkowe nie potrzebne programy poinstalowane

Rozwiń  

Nie wiem stinx, ale Twój Windows nie wygląda standardowo w sekcji komponentów. Jeszcze ewentualnie sprawdź co powie "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu" (KLIK), przedstaw checksur.log, o ile coś wykryje.

PS. I proszę panuj nad słownikiem. Automatyczna maska [Filtr wulgaryzmów] zadziałała.

chyba robie formata bo to już tyle czasu się ciągnie że głowa małą

=================================
Checking System Update Readiness.
Binary Version 6.1.7601.21645
Package Version 15.0
2012-06-10 12:19

Checking Windows Servicing Packages

Checking Package Manifests and Catalogs

Checking Package Watchlist

Checking Component Watchlist

Checking Packages

Checking Component Store

Summary:
Seconds executed: 1170
No errors detected

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...