Skocz do zawartości

Kaspersky - mysz nie działa ;/

madafak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mam taki oto problem

Moja dziewczyna posiadała 30 dniowa wersje antyvirusa kasperskiego i chciała go usunac i zainstalowac cos nowego.

Po jego dezinstalacji i ponownym uruchomieniu komputera nagle nie ma internetu i nie działa Myszka pod zaden z portów USB jak i z przodu i z tylu o wejsciu PS nie wspomne.

Po instalacji sterowników do myszki wyskakuje : System windows pomyslnie załadowal sterownik urzadzenia dla tego sprzetu, ale nie moze odnalesc urzadzenia sprzetowego. ( Kod 41)

Wiec prosze o szybka pomoc bo naprawe nie wiem co juz robic szukalem wszedzie ale nikt nie dał konkretnego rozwiazania tego problemu

z góry dzieki :)

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

1. Pad myszki po deinstalacji Kasperskiego = nie został zdjęty filtr Kasperskiego nałożony na klasę myszy. Z klawiatury klawisz z flagą Windows + R, wpisz cmd, następnie wpisz komendę przepisywania filtrów:

REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} /v UpperFilters /t REG_MULTI_SZ /d mouclass /f

ENTER. Zresetuj system.

2. Brak internetu = może być podobnie. Nie zdjęte elementy Kasperskiego z właściwości połączenia.

PS. Nie rozwiązuję żadnych spraw technicznych via PW. Prawi o tym mój status.

.

Opublikowano

Ta komenda była używana już dwa razy na forum i jest prawidłowa. Wnioski: źle wpisała komendę. Jeszcze raz uważnie wpisywać, bacząc gdzie są spacje:

REGADDHKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/vUpperFilters/tREG_MULTI_SZ/dmouclass/f

.

Opublikowano

Pokazało sie jak bez spacji bylo wpisane ze Operacja ukonczona pomyslnie :)

Po restarcie nadal ten problem wystepuje; / czyli trzeba jeszcze raz sprobowac z spacjami?

Opublikowano

Nie wiem co tu kombinowane jest, ale skoro bez spacji to nie wiem jakim cudem ma się tu komenda wykonać (całkowicie błędna)! Tu nie wolno sobie wymyślać, że nie ma spacji, bo zmienia się całkowicie kontekst. Oczywiście komendę należy wpisać jeszcze raz, poprawnie.

.

Opublikowano

Co do internetu, nie zostały podane żadne akcje, bo w pierwszej kolejności miała zostać przywrócona mysz, by można było komfortowo nawigować. Do wykonania:

1. Panel sterowania > Połączenia sieciowe > z prawokliku pobierz Właściwości połączenia i w karcie Ogólne na liście sprawdź czy występują jakieś komponenty Kasperskiego. Znalezione podświetl i odinstaluj. Restart komputera.

2. Poprawkowe usuwanie śladów Kasperskiego za pomocą firmowego narzędzia Kaspersky Remover. O ile oczywiście będzie to można pobrać ...

.

Opublikowano

Noo cos czuje ze tutaj jest wiekszy problem z tym internetem cos wiecej ten Kaspersky poje... w tym necie -,- wiec chyba nie pomozecie ;/

Wiec dzieki za Pomoc :)

Naprawde Wspaniale forum oczywiscie bede was regularnie odwiedzac i pomagac jezeli bede mogł

Jeszcze raz Dzieki Picasso

Pozdrawiam

Opublikowano
Noo cos czuje ze tutaj jest wiekszy problem z tym internetem cos wiecej ten Kaspersky poje... w tym necie -,- wiec chyba nie pomozecie ;/

Wyrażaj się jasno. Czy we Właściwościach połączenia są komponenty Kasperskiego? Jeżeli są, muszą zostać odinstalowane. Dodatkowo, w cmd wpisz komendę (przypominam o spacjach ...):

reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f

Zresetuj system.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...