Speedo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Kiedyś zrzuciło mi pamięć fizyczną. Nie zwróciłem na to woogle uwagi. Potem po tygodniu zrzuciło 2 raz. Zacząłem już trochę sie martwić. Minął z miesiąc. Pamięć zrzucała mi się jak uruchomił się komputer (ok. 30 sekund po ukazaniu się pulpitu i ikon) Oto blue screen: Nie wiedziałem jak temu zaradzić. Kupiłem więc nowy ram, bo kolega sprawdzał i był wadliwy. Myślałem, że to coś pomoże. To woogle nic nie dało, jest to samo tylko trochę po dłuższym czasie jest blue screeen z 1 minutę po ukazaniu się pulpitu. Parametry kompa: hdd samsung 160gb proc 6400 amd athlon (3,2ghz x 2) ram stary: kingston 2 kości (po 1gb) nowy ram: kingston jedna kość (2gb) zasilacz: fortron 450pnr grafika: GF 9500gt PS. Pisałem już na różnych forach. Pomożcie coś, bo nie wiem co robić szlak mnie trafia już... ;/ --- A i dodam jeszcze jedno --- Zalogowałem w trybie awaryjnym, cc cleaner, spybot skany porobiłem. CC cleaner skan done. W połowie skana SBSD wyskakuje blue ss. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 spakuj katalog "minidump" i wrzuć go na speedyshare, a tu daj linka do niego.Sam zrzut ekranu niewiele daje. Odnośnik do komentarza
Sevard Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Na moje oko dysk. Poproszę o odczyty S.M.A.R.T., w przypiętym w tym dziale temacie masz napisane jak je uzyskać. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaraz dodam odczyty S.M.A.R.T z HDDScan na trybie awaryjnym. A jak skopiować ten katalog? Gdzie w dysku C:/ konkretnie jest? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 A jak skopiować ten katalog? Gdzie w dysku C:/ konkretnie jest? C:\Windows\Minidump To tam. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Nie moge trybu awaryjnego włączyć. Czarny ekran jest i na górze ciągle biała kreska miga Tutaj minidump http://www.speedyshare.com/files/23066972/Mini010107-01.dmp A tutaj IMG Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 To wszystko co masz z zrzutów? Plik który wkleiłeś jest z 01.01.2007 roku, chyba cokolwiek stary, nie sądzisz? Masz spakować rarem cały katalog "minidump" i taki wrzucić na speedyshare. Sprawdź ustawienia czy masz tak jak na poniższym obrazku. Sprawdź datę systemową. Odnośnik do komentarza
Sevard Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 I jednak dysk wygląda ok. Są dwa błędy CRC, ale to raczej nie jest przyczyna, choć należy obserwować, czy nie pojawiają się kolejne. Do minidumpa teraz się niestety nie dobiorę (nie ten system), jeśli nikt wcześniej tego nie zrobi, to za jakiś czas to przeanalizuję. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Interpretacja błędu: UltraDMA CRC Error Count - Łączna ilość błędów CRC w trybie UltraDMA. Wartość RAW atrybutu wskazuje ilość błędów wykrytych przez CRC (CRC Interfejsu) podczas przesyłania danych w trybie UltraDMA. Wysokie wartości świadczą o uszkodzeniu podzespołów elektronicznych dysku. Jednocześnie parametr ten informuje nas o tym, że dysk ma problemy w komunikacji z kontrolerem (dysk<->płyta<-dysk). Najczęstszą przyczyną pojawiania się tego błędu jest: uszkodzona wstęga (taśma), fiksujący zasilacz, uszkodzona elektronika dysku, uszkodzona elektronika płyty głównej. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 To wszystko co masz z zrzutów? Plik który wkleiłeś jest z 01.01.2007 roku, chyba cokolwiek stary, nie sądzisz? Masz spakować rarem cały katalog "minidump" i taki wrzucić na speedyshare. Sprawdź ustawienia czy masz tak jak na poniższym obrazku. Sprawdź datę systemową. W tym katalogu był tylko jeden plik... A jeszcze dodam ważną rzecz. Teraz przy włączaniu kompa (konkretnie odrazu przy ukazaniu się pulpitu pokazuje się Wystąpił błąd podczas ładowania C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll Wydaje mi się, że to ma coś wspólnego z tym, że koleś kazał mi stery video odinstalować... To może dlatego? Teraz pracuję w trybie awaryjnym i mam tak: Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Plik zrzutu który wkleiłeś zupełnie nie odnosi się do tego o czym piszesz, ale tak jak pisałem jest stary ( zrzut jak pisałem jest z 2007 roku) , stąd sugestia o sprawdzenie daty systemowej. Skoro wychodzi jakiś błąd sterownika grafiki to je przeinstaluj. Najpierw pobierz program "driver sweeper" i nim odinstaluj drivery grafiki, a następnie zainstaluj świeże ze strony nVidii. Jeszce pytanie: grafika pasywnie chłodzona? Dla pewności możesz też wymienić taśmę sata dysku. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Aktywnie chłodzona wiatrakiem samoróbką NIVIDIA Chipset NIVIDIA Display NIVIDIA PsyhX który z tych deletnąć? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Dobrze, że tak ja chłodzisz, ale pewnie dlatego, że ją OCujesz Usuń display i fizykę, fizyki instalować nie musisz wcale. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Znajdziesz mi? Bo ja nie ogarniam które to które... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Usuwasz: NIVIDIA Display i NIVIDIA PsyhX instalujesz potem (po restarcie kompa) to: http://www.nvidia.pl/object/winxp-257.21-whql-driver-pl.html Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Oki zainstalowane. A co do daty, to sama się taka zrobiła. Faktycznie jest 2 stycznia 2007 rok... Naprawiłem co prawda , że błąd przy starcie nie występuje, ale dalej są zrzuty pamięci fizycznej... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jak używasz spybota, to spróbuj go wyłączyć z autostartu, lub odinstalować całkiem. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 odinstalowałem a w autostarcie nie było... dalej to samo Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Skoro dalej jest tak samo to zapodaj te zrzuty, tak jak poprzednio, przecież muszą być świeże i nie jeden. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 DOWNLOAD MINIDUMPY Zobaczcie teraz tylko date mam teraz 2007 w kompie także jakby coś, to żeby nie było że to stare. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Speedo - zrób porządek w kompie z antuwirusami. Bo jak nie problem z spybotem to z kasperskim. Nie wiem co i ile ich masz zainstalowanych jednorazowo. Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Ale jaja, wywaliłem kasperskiego z uruchamiania i usług. Działa wszystko i nie ma zrzutów... WIELKIE DZIĘKI Odnośnik do komentarza
Speedo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 OMG znowu mam blue screena tym razem innego. Przy okazji podrzucę screena... Odnośnik do komentarza
Sevard Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Sprawdź pamięć RAM za pomocą programu Memtest86+, żeby test był wiarygodny powinien trwać minimum 3 godziny, lub do pierwszego błędu. Generalnie dobrze jest zostawić program na noc i rano sprawdzić rezultaty. Do tego sprawdź pamięć karty graficznej programem OCCT, wybierając test GPUMemtest, tu test powinien trwać minimum godzinę. Po zakończeniu testu zostaną wygenerowane wykresy, zamieść je na forum. Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi