Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Przejęcie na własność kluczy rejestru

marekwjk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety znowu witam szacowne grono i od razu pytam jak przejąć na własność klucze rejestru, które mi się " odprzyjęły" nie wiem kiedy i jak? Nie mogę niczego wykasować ani zmienić - w załączeniu miniturka - robione jak w tutoriale bez efektu

win 7 64 sp1 orginał

Problem dotyczył całego klucza windows a ezpieczeniach wyświetla się "Wszyscy" i nic więcej - mają pełną kontrolę ?!?!

Marek

post-2737-0-00679700-1324770778_thumb.jpg

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Problem dotyczył całego klucza windows a ezpieczeniach wyświetla się "Wszyscy" i nic więcej - mają pełną kontrolę ?!?!

Cały klucz dotyczący HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node

U mnie jest tak samo. A co byś chciał żeby tam było? W czym ci to przeszkadza?

Opublikowano
Ja zawsze zakładam, że użytkownik, jeżeli o coś pyta, to wie co robi...

Trochę naiwne podejście.

Zadaję pytania, ponieważ autor nie napisał, co chce osiągnąć zmieniając uprawnienia. Na forum już były takie przypadki, że niektórzy chcieli przejąć na własność wszystko w systemie jak leci. Jak to sie skończyło dobrzze wiemy.

Opublikowano
...ale z drugiej strony nie lubię, jak ktoś traktuje mnie jak dziecko, które czego się dotknie, to zepsuje.

Ciekawe podejście, ale jak sie przez chwilę zastanowić, dobrze wiem dlaczego ;)

Zastanawia mnie jedno - czemu, wypowiadasz się w imieniu autora?

Poza tym:

Nie mogę niczego wykasować ani zmienić - w załączeniu miniturka - robione jak w tutoriale bez efektu

Sądziłem że chodzi własnie o tego tutka, co podałeś.

Opublikowano

Witam!

Próbując uzyc autorans By Mark Russinovich and Bryce Cogswell nie mogę wykasowac ani odznaczyć pozycji a dotąd było to mozliwe. Problemu pozbyłem sie cofając system Acronidem o kilka dni - przezyję, Ale pytanie na przyszłość- cosię stało?? Co mogło ugryżć prawa dostępu?

Pozdrawiam

Marek

PS Tutek z linku powyżej był wykorzystywany z opisanym efektem :wacko:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...