Skocz do zawartości

Trojan Win32/Sirefef.O

Markiz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Z tych danych również nic nie wynika. Gdzieś na początku podawałeś mi C:\Windows\Logs\CBS\CBS.LOG, którego zawartość była dość krótka. Wyczyść Dzienniki zdarzeń + usuń aktualny CBS.LOG, następnie wymuś błędy Windows Update (z poziomu Panelu sterowania oraz uruchamiając "Narzędzie analizy gotowości systemu" KLIK = ono nie uruchomi się, chodzi mi o wygenerowanie błędu), dostarcz świeżo wygenerowany CBS.LOG oraz cały katalog Logs z Dziennikami. Dołącz także C:\Windows\WindowsUpdate.log.

.

Opublikowano

Wyczyść Dzienniki zdarzeń + usuń aktualny CBS.LOG, następnie wymuś błędy Windows Update (z poziomu Panelu sterowania oraz uruchamiając "Narzędzie analizy gotowości systemu" KLIK = ono nie uruchomi się, chodzi mi o wygenerowanie błędu), dostarcz świeżo wygenerowany CBS.LOG

Nie utworzył się.

oraz cały katalog Logs z Dziennikami. Dołącz także C:\Windows\WindowsUpdate.log.

Logs.zip

www.megaupload.com/?d=W7SE80HG

http://www.wklej.org/id/830881/txt/

Nie mogłem wrzucić tutaj chociażby się zmieścił bo dostałem komunikat, że nie mam uprawnień aby załączyć tego typu plik czyli z rozszerzeniem .zip.

Natomiast dzisiaj wyskoczył nowy "kwiatek" - pokazało się okienko aktywizacji systemu. Ponoć mam nie aktywowany Windows :) Chociaż system pokazuje, że jest aktywowany. Sprawdzenie legalności nie powiodło się bo WGA nie mogło się zaktualizować z powodu braku możliwości update'u :)

post-37-0-97340900-1326583745_thumb.jpg

post-37-0-21652000-1326583859_thumb.jpg

Opublikowano

Katalog Logs = chodziło mi o Dzienniki zdarzeń (wyczyszczone + nagrane nowe błędy) ze ścieżki C:\Windows\System32\winevt\Logs. Dorzuć. Analiza materiałów trochę mi zajmie ...

Nie mogłem wrzucić tutaj chociażby się zmieścił bo dostałem komunikat, że nie mam uprawnień aby załączyć tego typu plik czyli z rozszerzeniem .zip.

W Załącznikach pozwalam tylko na TXT.

.

Opublikowano

Katalog Logs = chodziło mi o Dzienniki zdarzeń (wyczyszczone + nagrane nowe błędy) ze ścieżki C:\Windows\System32\winevt\Logs.

http://www.megaupload.com/?d=0QQWMSL8

Okienko aktywacji wyskakuje przy każdorazowym uruchomieniu Windows - oprócz tego komunikatu system pracuje prawidłowo.

EDIT 22.01.2012r.

Okienka aktywacji się pozbyłem programem RemoveWAT :)

System działa stabilnie oprócz możliwości aktualizacji więc jakoś to przeboleję :)

Przymierzam się do reinstalacji systemu za jakiś czas więc jeśli masz ważniejsze problemy to sobie mną nie zawracaj już głowy.

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...