Suspect Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dopadła mnie magia systemu Windows7 Ultimate System Winows7 mam od około 1,5roku . Nigdy nie było problemów az tu nagle ZONK który przyprawił mnie o wysączenie nie samowitej ilości słodu który byłem zmuszony zmieszać z wodą . Problem : Hostuję dedykowany server gry Router jak i zapora windows: zasady poustawiane , porty przekierowane , server widoczny ,gamespy query hula aż miło. Serwer widoczny dla klientów. Zrobiłem nową instalkę w7 z powodów bliżej nie określonych. No i w tym właśnie momencie zaczęły się schody .. Pliki konfiguracyjne servera wgrane jak zawsze ... (nie ma mowy o błędzie plików konfiguracyjnych dedyka czy plików po stronie klienta). Po instalce w7 odrazu aktywowałem konto administratora , po czym zainstalowałem aktualizację jak zwykle. Instaluje server dedykowany... odpalam .. i działa ale gracze nie mogą się połączyć no i to mnie zdziwiło... a wręcz zaciekawiło myślę .. myślę o co kaman? wtf no i myślałem tak pół nocy Pliki konfiguracyjne servera na 100% ok więc o co kaman? Dedyk ustawiony: uruchom jako administrator tak jak zawsze ustawiałem , no cóż tym razem jest coś nie halo sobie pomyślałem więc dedyk odpala w autostarcie ale gracze nie mogą się połączyć / error md5 ..... ale tak jakoś przeczucie mnie trzasło - prawy mychy na ikone dedyka i odpalilem z listy wybierajac - uruchom jako administrator owszem server odpalił i działał , gracze mogą grać ..... no to teraz sorka ale jestem w szoku jeżeli server ustawilem: uruchom jako administrator i gracze nie mogą grać ... ale jak go potraktuję ppm wybierając z listy: uruchom jako administrator gracze moga grac..... jak dla mnie to magia
picasso Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Po instalce w7 odrazu aktywowałem konto administratora , po czym zainstalowałem aktualizację jak zwykle Mówisz o wbudowanym koncie Administrator? A po co Ci to konto? To konto aktywuje się tylko gdy jest rzeczywista potrzeba, a takiej ja tu nie widzę. Dedyk ustawiony: uruchom jako administratortak jak zawsze ustawiałem , no cóż tym razem jest coś nie halo sobie pomyślałem więc dedyk odpala w autostarcie ale gracze nie mogą się połączyć / error md5 ..... ale tak jakoś przeczucie mnie trzasło - prawy mychy na ikone dedyka i odpalilem z listy wybierajac - uruchom jako administrator owszem server odpalił i działał , gracze mogą grać ..... no to teraz sorka ale jestem w szoku jeżeli server ustawilem: uruchom jako administrator i gracze nie mogą grać ... ale jak go potraktuję ppm wybierając z listy: uruchom jako administrator gracze moga grac..... Opisz w jaki sposób wstawiony program w "Autostart" oraz w jaki sposób "Uruchamiany jako Administrator" (gdy nie przez prawoklik), bo z objawów wynika, że wcale nie startuje w trybie administracyjnym. Możesz zastosować trik z harmonogramem: KLIK / KLIK. .
Suspect Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Dziękuje Pani za odpowiedź . Problem rozwiązałem . Zapomniałem napisać że chciałem uruchomić jako admin skrót do dedyka , opcja uruchom jako admin była zaznaczona w trybie zgodności i to właśnie spędzało mi sen z powiek . Dziś wszedłem po raz enty we właściwości skrótu , jeszcze raz sprawdziłem wszystkie uprawnienia do plików .. . Okazało się że zapomniałem sprawdzić ustawień zaawansowanych skrótu de dedyka , opcja - uruchom jako admin nie była zaznaczona . Po zaznaczeniu pięknie działa z autostartu . Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi