Skocz do zawartości

Suspect

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Suspect

  • Tytuł
    Użytkownik
  1. Witam, dodam coś od siebie ponieważ wieki temu Pani Picasso pomogła mi na innym forum więc myślę iż powinienem coś podpowiedzieć bo być może ktoś ma podobny problem i pomimo podpowiedzi ma go nadal. Po ostatnich aktualizacjach problem wystąpił i na moim systemie Windows 10 pro, ustawienia zgadzały się z ustawieniami z podpowiedzi, ale nadal nie działało, zgłupiałem. Zainteresowałem się rejestrem systemu i zauważyłem, że brakuje jednego wpisu a mianowicie w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System brakowało FilterAdministratorToken dodałem ręcznie FilterAdministratorToken wybierając DWORD32 następnie go edytowałem i ustawiłem dane wartości na 1 Przeniosłem się do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\UIPI i edytowałem dane wartości istniejącego klucza (Domyślna) na 0x00000001(1) Po zmianach zrestartowałem system i wszystko ładnie śmiga
  2. Do dam od siebie że w programie total commander 8.01 jest taka opcja jak " widok gałęzi (z podkatalogami)" szybciej i prościej.
  3. Dziękuje Pani za odpowiedź . Problem rozwiązałem . Zapomniałem napisać że chciałem uruchomić jako admin skrót do dedyka , opcja uruchom jako admin była zaznaczona w trybie zgodności i to właśnie spędzało mi sen z powiek . Dziś wszedłem po raz enty we właściwości skrótu , jeszcze raz sprawdziłem wszystkie uprawnienia do plików .. . Okazało się że zapomniałem sprawdzić ustawień zaawansowanych skrótu de dedyka , opcja - uruchom jako admin nie była zaznaczona . Po zaznaczeniu pięknie działa z autostartu . Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
  4. Dopadła mnie magia systemu Windows7 Ultimate System Winows7 mam od około 1,5roku . Nigdy nie było problemów az tu nagle ZONK który przyprawił mnie o wysączenie nie samowitej ilości słodu który byłem zmuszony zmieszać z wodą . Problem : Hostuję dedykowany server gry Router jak i zapora windows: zasady poustawiane , porty przekierowane , server widoczny ,gamespy query hula aż miło. Serwer widoczny dla klientów. Zrobiłem nową instalkę w7 z powodów bliżej nie określonych. No i w tym właśnie momencie zaczęły się schody .. Pliki konfiguracyjne servera wgrane jak zawsze ... (nie ma mowy o błędzie plików konfiguracyjnych dedyka czy plików po stronie klienta). Po instalce w7 odrazu aktywowałem konto administratora , po czym zainstalowałem aktualizację jak zwykle. Instaluje server dedykowany... odpalam .. i działa ale gracze nie mogą się połączyć no i to mnie zdziwiło... a wręcz zaciekawiło myślę .. myślę o co kaman? wtf no i myślałem tak pół nocy Pliki konfiguracyjne servera na 100% ok więc o co kaman? Dedyk ustawiony: uruchom jako administrator tak jak zawsze ustawiałem , no cóż tym razem jest coś nie halo sobie pomyślałem więc dedyk odpala w autostarcie ale gracze nie mogą się połączyć / error md5 ..... ale tak jakoś przeczucie mnie trzasło - prawy mychy na ikone dedyka i odpalilem z listy wybierajac - uruchom jako administrator owszem server odpalił i działał , gracze mogą grać ..... no to teraz sorka ale jestem w szoku jeżeli server ustawilem: uruchom jako administrator i gracze nie mogą grać ... ale jak go potraktuję ppm wybierając z listy: uruchom jako administrator gracze moga grac..... jak dla mnie to magia
×
×
  • Dodaj nową pozycję...