dre4merOn Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Cześć Nod 32 Eset Smart Seciurity 4 wykrył 2 infekcje w iPod mini : K:\Recycled\ctfmon.exe - Win32/VB.AQT koń trojański i K:\Recycled\SVCH0STS.EXE - Win32/Agent.AV robak .Jak je usunąć? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 1. Co ten temat robi w Hardware?! 2. Brak jakichkolwiek logów. Przeczytaj TO, a ja zgłaszam do przeniesienia. Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Co ten temat robi w Hardware?! Faktycznie, pospieszyłem się. Mój błąd. Brak jakichkolwiek logów. Dałbym log z Gmera ale mam win 7 x64. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Może nie pomogę w infekcjach, ale: "NVIDIA StereoUSB Driver" = NVIDIA 3D Vision Controller Driver "NVIDIAStereo" = NVIDIA Stereoscopic 3D Driver "Odkurzacz 12.6_is1" = Odkurzacz 12.6 Korzystasz z 3D Vision? Uwzględniając błędy powiązane z nVidią w dzienniku zdarzeń, można odinstalować obecne wersje sterowników i zainstalować najnowsze, już bez 3D Vision. Te sterowniki mocno obniżają wydajność, będąc niejako przemycane w instalatorze (w istocie, mało kto z nich korzysta) Odkurzacz... Trochę mocno ingerujące narzędzie, potencjalnie mogące powodować sporo błędów po nieuzasadnionym czyszczeniu... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Nod 32 Eset Smart Seciurity 4 wykrył 2 infekcje w iPod mini : K:\Recycled\ctfmon.exe - Win32/VB.AQT koń trojański i K:\Recycled\SVCH0STS.EXE - Win32/Agent.AV robak .Jak je usunąć? A co się dzieje, że NOD ich nie potrafi usunąć? Czy urządzenie chodzi w trybie pełnego zapisu? Dostarcz raport z USBFix z opcji Listing prezentujący wygląd katalogu gównego wszystkich dysków. Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 @Majaque Nie korzystam z 3D Vision Odkurzacz... Trochę mocno ingerujące narzędzie, potencjalnie mogące powodować sporo błędów po nieuzasadnionym czyszczeniu... Więc co? Myślisz by się pozbyć tego programu? @picasso A co się dzieje, że NOD ich nie potrafi usunąć? Wykrywa ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji by usunąć. Czy urządzenie chodzi w trybie pełnego zapisu? Tego nie wiem. Jak to sprawdzić? Dostarcz raport z USBFix z opcji Listing UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Mówiłam: z opcji Listing a nie Deletion. A USBFix i tak nie potrafił tego usunąć: Not deleted ! K:\Recycled\ctfmon.exe Wnioski: skoro ani ESET ani USBFix nie podają opcji usuwania / nie potrafią tego zrobić, jest to awykonalne także każdym innym narzędziem tradycyjnie tu stosowanym w dziale Malware. Wygląda na jedno z dwóch: urządzenie nie może być obsłużone "narzędziami Windows" lub jest zabezpieczone przed zapisem. iPod Mini to zapewne wariant numer 1 i albo jest potrzebny jakiś specyficzny menedżer zgodny z iPod umożliwiający realne skasowanie plików albo wykorzystać procedurę globalnego resetu do ustawień fabrycznych (wg tego co wyczytałam, zeruje to całą zawartość i wszystkie pliki). . Edytowane 8 Września 2011 przez picasso 8.09.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi