Skocz do zawartości
11 kwietnia 2017 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Vista ×

Zmiana języka na systemie Vista Home

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś prosiłem o pomoc w zmianie języka z Włoskiego na Polski, zrobiłem to chyba przy pomocy Vistalizator-a, a teraz szukam sposobu jak by to odkręcić, przy próbie zmiany w panelu sterowania nic się nie zmienia, ale tu muszę dopisać kilka spraw, nie mam tego sprzętu, jest we Włoszech, osoba która go obsługuje jest kompletnie zielona więc muszę ją jakoś w prosty sposób pokierować telefonicznie, sam nie mam Visty więc nie bardzo wiem jak to wygląda na tym systemie, a w ogóle to nie wiem czy od tamtego czasu nikt jeszcze inny nie grzebał w jej systemie i czegoś nie pozmieniał.

Proszę więc o jakieś wskazówki jak to odkręcić.

PS

Dodam jeszcze że zmiana języka jest jej potrzebna bo nie mogą sobie poradzić z podłączeniem internetu, internet ma być z Telekom-u, jakiś z gniazdka telefonicznego, chyba coś jak nasza Neostrada, gdyby ktoś coś wiedział na ten temat jak to skonfigurować to może by mi podpowiedział, a ja bym jej pomógł przez telefon.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano
Nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś prosiłem o pomoc w zmianie języka z Włoskiego na Polski, zrobiłem to chyba przy pomocy Vistalizator-a, a teraz szukam sposobu jak by to odkręcić, przy próbie zmiany w panelu sterowania nic się nie zmienia

Tak, to było wtedy na poprzednim forum robione Vistalizatorem. Toteż i Vistalizatorem należy to odkręcić (przełączyć język). Opcje panelu sterowania = jakie? Na Home nie ma tam nic związanego ze zmianą języka wyświetlania (to jest opcja wyższych edycji niż Home), dlatego był używany Vistalizator.

Opublikowano

Tak, tym samym Vistalizatorem. Program jest bezinstalacyjny i ograniczony do jednego EXE, toteż mógł zostać wtedy usunięty, nie wiemy przecież co się działo w systemie. Ale gdzie tu problem, pobrać od nowa (KLIK) - sam program a nie inne podawane na stronie składniki - i uruchomić, a w interfejsie powinna się ujawnić lista aktualnie obecnych w systemie paczek językowych z możliwością przestawienia która z nich jest bieżącą.

Opublikowano

Oczywiście na dysku można szukać pliku o nazwie Vistalizator.exe, o ile się uchował od tamtego czasu, w co jakoś szczerze wątpię, bo to było dwa lata temu. A czy ktoś może pobrać to narzędzie za nią i po prostu jej udostępnić na pendrive? Choćby ci, którzy "konfigurują internet"?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...