Skocz do zawartości

Wolne działanie Internetu

marzenie26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze o sprawdzenie net.log, nie wiem czy to wina komputera czy dostawcy .....i tak przy okazji, wiem ze to nie ten dział,najwyzej nie uzyskam odpowiedzi, chciałam sie zapytac czy to normalne ze temperatura dysku twardego tak sobie skacze , a gdy dochodzi do 43 to przewaznie komp siada...wstawiam zrzut ekranu..

net-log.txt

post-1903-0-75757300-1311445739_thumb.jpg

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

prosze o sprawdzenie net.log, nie wiem czy to wina komputera czy dostawcy

Jakie parametry łącza gwarantuje Orange?

Sprawdź, jaki jest faktyczny stan poprzez http://speedtest.pl i wrzuć screen.

Wykonaj jeszcze logi (otl.txt i extras.txt) OTL-em.

https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/

.....i tak przy okazji, wiem ze to nie ten dział,najwyzej nie uzyskam odpowiedzi, chciałam sie zapytac czy to normalne ze temperatura dysku twardego tak sobie skacze , a gdy dochodzi do 43 to przewaznie komp siada...wstawiam zrzut ekranu..

Co rozumiesz poprzez "komp siada"?

Mam wrażenie, że te długie odcinki to po prostu okres, w którym komputer był wyłączony, a program utworzył wykres na podstawie temperatury z momentu wyłączania i włączania. Zwracam uwagę, że temperatura wtedy spada do pokojowej (jakieś 25 st.). A 43 stopnie to nie aż znowu tak dużo. Dysk do minimum 50-55 st. powinien normalnie pracować.

Opublikowano

to najszybciej udało sie zrobic, reszta jutro...a max szybkosc mojego łacza niby ma byc 7.2mb/s, przez siadanie komputera rozumiem całkowite wyłaczenie owego sprzetu, choc przewaznie pracuje na zasilaczu...

post-1903-0-08782100-1311447854_thumb.jpg

Opublikowano

Szybkość połączenia według tego: fatalna. To się zupełnie nie pokrywa z gwarantowanymi parametrami.

Sprawdź jeszcze, z jaką prędkością będzie pobierał się ten plik (możesz przez przeglądarkę): ftp://ftp.icm.edu.pl/ls-lR.gz

Kliknij Windows + R, wpisz ncpa.cpl i znajdź swoje połączenie. Kliknij jego ikonę prawym -> właściwości -> zakładka: sieć -> odznacz "Protokół internetowy w wersji TCP/IPv6". Potem uruchom ponownie komputer.

PS. Edytowałaś posta.

Przy takiej różnicy, to na 99% wina dostawcy, jednak wykonaj to, co podałem, bo zawsze jest ten 1%, że to po Twojej stronie. Chociaż nie sądzę...

A co do problemu sprzętowego: dostarcz raport z SIW.

Opublikowano

Czyli dużo za dużo...

Przy parametrach, jakie gwarantuje Ci dostawca Internetu, to powinno się pobrać w ciągu około 3 minut.

To w takim razie czekam na raportu i będziemy sieć rozgrzebywać.

فączysz się przez modem kablowy czy radiówka?

Opublikowano (edytowane)

mam juz ten raport w wersji html , jak go wstawic? wywala mi błąd IO

Raport wysłałam na adres mailowy podany Twoim porofilu, inaczej nie potrafiłam.

Edytowane przez DawidS28
Raport dostałem. Problemu z siecią nie widzę, temat nadaje się do hardware. Wątek ma być kontunuowany w dziale sprzętowym, ten zamykam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...