Skocz do zawartości

Problemy po formacie

staniorFP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzis zrobiłem formata instaluje wszystkie sterowniki . po zainstalowaniu od karty graficznej resetuje komputer włącza sie a tu 2 błędy

bez%C2%A0tytu%C5%82u.PNG

Poczytałem troche ze powinno sie zainstalowac Net Framework 2.0 zrobiłem to ale nie przyniosło skutków.

Wcześniej gry które chodziły mi na wysokich teraz tną sie na najniższych i sadze zę to związane jest z tymi błedami

Mój sprzęt:

Acer Aspire 5541G

Amd Athlon 2x2.00

Grafika: Ati mobility Radeon HD 4500 Series 1 GB

Ram 3 GB

System: Win Xp Sp2

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano (edytowane)

O ile się zainstalował możesz usunąć Catalyst Control Center i zainstalować go jeszcze raz. Jeżeli go nie ma lub to nic nie da możesz usunąć sterowniki np tym i zainstalować je jeszcze raz. To zacinanie może mieć związek z tym że bez sterowników twoja karta nie potrafi przejść z trybu oszczędzania energii do trybu wydajnego.

Edytowane przez picasso
Wymieniony link DriverSweeper na nowszą wersję. //picasso
Opublikowano

Czy na liście programów CCC był czy też go nie było? Jeżeli było to odinstaluj go i powiedz czy dalej jest problem z grami. Jeżeli go nie było na liście to najpierw usuń i ponownie zainstaluj NetFramework (możesz od razu 3.5) usuń sterownik potem zainstaluj sam sterownik, sprawdź czy dalej jest problem i ewentualnie potem oddzielnie zainstaluj CCC. Możesz też wstawić logi z OTL to zobaczymy czy nie działają jakieś elementy Catalystów w tle.

Opublikowano

Nie moge zobaczyc linku z bledami, ale pomijajac to:

- czy wszystkie inne sterowniki sa zainstalowane ?

- czy dograne biblioteki DirectX

- czy masz jakies znaki zapytania w MU ?

-

jast jakas przeszkoda do pelnego zakualizowania systemu ?

-

Dzis zrobiłem formata
jaki byl powod formata i czy system byl ten sam i przez Ciebie instalowany ?

Sterowniki moza sprawdzic :

- instalujac np. program http://download.cnet.com/DriverMax/3000-18513_4-10572602.html?part=dl-85782&subj=dl&tag=button

- MU, urządzenie i wejdź w jego właściwości, zakładka "Szczegóły".

. przepisz identyfikator sprzetu - moze byc kilka-

.wpisujesz w GOOGLE i przegladasz strony - np. VEN / PID cos w ten desen VEN_xxxx

- nastepna stronka - juz ktos ja na forum podawal- http://www.pcidatabase.com/

MatiK podal Ci link do doskonalego programu. Najpierw odinstaluj stery systemowym dodaj/usun, potem w trybie awaryjnym Driver Swepperem, nastepnie czyszczenie rejestru np. Cclinerem i dopiero stery. Moze jakis starsze wersje.

Opublikowano

Witam.

otóż mam problem z grami a mianowicie FIFA11 przed formatem grałem płynnie na średnich detalach, jednak postanowiłem profilaktycznie zrobić formata .

Zrobiłem zainstalowałem XP-ka odpala gre a tu suchar tnie ! nawet na najniższych.

Co zrobić zeby to wszystko nabrało płynności? :( wcześniej naprawde wszystko lux chodziło

bez%C2%A0tytu%C5%82u.PNG

według tego co pisze ja mam 798 Mhz , a ja mam przecież 2x2,00 gHZ

Mój sprzęt:

Acer Aspire 5541G

Amd Athlon 2x2.00

Grafika: Ati mobility Radeon HD 4500 Series 1 GB

Ram 3 GB

Opublikowano
według tego co pisze ja mam 798 Mhz , a ja mam przecież 2x2,00 gHZ
słyszał kiedyś o profilach zasilania w lapkach? Słyszał kiedyś o C 'n' Q w przypadku procków AMD? Włącz aplikację obciążającą proca a taktowanie powinno podskoczyć do nominalnej wartości.

Teraz wróćmy do meritum, jakie drivery grafiki zainstalowałeś, konkretnie, jak też skąd.

Opublikowano

Dostawca Sterownika: Ati Technologies Inc

Data Sterownika 2009-08-17

Wersja sterownika 8.623.1.2000

dziś zainstalowałem Win7 Ultimate 32 Bit i taktowanie jest juz na dobrym poziomie ale Fifa się tnie :(

Opublikowano

http://www.speedyshare.com/files/29429066/SteryACER.jpg

http://www.laptop-software.com/acer-drivers/

Strony ze sterownikami.

Poza tym : start, wyszukiwanie, - dxdiag- sprawdz zakladki czy wszystkie elementy sterownikow w tym biblioteki DirectX masz wypelnione.

jednak postanowiłem profilaktycznie zrobić formata
czyli wszystko dzialalo?? nie bylo zbyt wysokiej temperatury, resetow, BSOD-ow ?

po zainstalowaniu od karty graficznej resetuje komputer włącza sie a tu 2 błędy
jakie bledy ?
Opublikowano

Postanowiłem wszystko zrobić od początku. Win 7 nie przypadł mi do gustu jednak jestem człowiekiem XP-ka :)

Jesli chodzi o sterownik od grafiki :

1310681691-U3919.png

po wpisaniu komendy dxdiag sprawdziłem wszyskie zakładki pisze że " nie znaleziono żadnych problemów "

zaraz odpale gierke zobaczym jak bedzie działać

Edit 0:54: no więc odpali,lem gierke jest spora poprawa ale do płynności to jej jednak sporo brakuje

a te błedy to były

http://www16.speedyshare.com/files/29394277/download/bez%C2%A0tytu%C5%82u.PNG

ale jest to naprawione

1310698215-U3919.png

punkt 2 na obrazku

2 Blokada akumulatora - Blokuje akumulator na swoim miejscu.

tak sie zdarzyło ze odpadł mi ten cypelek którym sie przestawia z kłódki otwartej na zamkniętą i teraz nie jestem pewien na jakiej jest moze byc. cos mi sie zdaje ze moze byc na zamkniętej,

i teraz moje pytanie czy to ma jakies znaczenie w związku z tym mało płynnym chodzeniem laptopa?

Jesli tak to ja mam ten cypelek ale on sie trzyma luzno i nie da sie przestawic ? czy to podlega jaakies gwaranci ?

Opublikowano

A ja mam tak (wiem, że stare, ale dobrze działają, więc nie wymieniam na nowsze)

Catalyst Version 10.12

Driver Packaging Version 8.812-110104a-111988C-ATI

Więc @Stanior, masz stare sterowniki (nawet starsze od moich ;P).

Opublikowano

Zdecydowanie odinstaluj z wykorzystaniem DriverSweepera (Tryb awaryjny). Znaczy typowa procedura. Dodaj usuń programy i dopiero później DS.

EDYTA

Ale mam pytanie związane z wersją SP. Pytał już o to marekB (chyba ten).

Opublikowano

SP3

zainstalowałem to CCC najnowsze , przedtem odinstalowałem wszystkie sterowniki grafiki i:

1310758172-U3919.png

Edit. Jeśli miałbyć czas i ochote to może bys wszedł na teamviver i zobaczył co i jak ?

Opublikowano (edytowane)

zainstalowalo tylko CCC i skończyło instalacje.

jak wcześniej instalowałem sterowniki to własnie najpierw instalowało CCC nastepnie reszte a w tym przypadku tak nie było nawet nie pisało czy chce zresetować

P.S ponawiam pytanie czy nie wszedł byś do mnie na TeamViever zobaczył byś sam co i jak

1310759267-U3919.png

nic nie pisze bo widac ze sterownika nie ma

to CCC to jest tylko do aktualizacji sterowników tak wyczytałem

Edytowane przez staniorFP
Opublikowano

Co się dzieje(ło) w trakcie instalacji samych driverów? Czy proces przebiega normalnie?

Czy próbowałeś opcji Aktualizuj oprogramowanie sterownika?

Czy po instalacji SP3 zaktualizowałeś wszystkie poprawki z WU?

Pokaż jeszcze obrazek z sekcji Sensors z HWInfo32.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...