Skocz do zawartości

Brak połączenia z hotspotem

michaelwaut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem na laptopie windowsa 7, laptop ma wbudowane wifi, chciałem się połączyć z hotspotem.

System wyszukuje połączenie, łączy się, niestety wyskakuje weryfikacja sieci nieudana, (sieć niezidentyfikowana) i brak połaczenia.

50747nowy+obraz+mapy+bitowej.jpg

na początku (kilka minut było ok), potem już koniec

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Miałem niemal identyczny problem. Rozwiązałem go poprzez zainstalowanie sterowników od karty sieciowej. Siódemka ma coś uwalone w sterownikach albo niepoprawnie rozpoznaje karty.

Opublikowano

Sterowniki były różne instalowane, ale zmian zero, zainstalowałem program wefi, za pierwszym razem połączył, na tym windowsowym panelu wyskoczyło sieć niezidentyfikowana - dostęp do internetu

potem połączenie się zerwało, i nie chciało połączyć

co do tej komendy - nie ma jej

Opublikowano

Postawiłeś Windows 7 na HDD o 60 GB pojemności i 512 MB pamięci RAM?

Rispect. :)

Spróbuj na próbę usunąć ESET-a.

Korzystasz z WeFi?

Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc

Znajdź swoją kartę sieciową, potem Właściwości i spisz z zakładki Zaawansowane wszystkie parametry z wartościami.

Opublikowano

zainstalowałem siódemkę bo xp który dostałem do laptopa nie jest do niego (nie zgadza się numer licencji, i nie wystartuje z niej)

eset był później doinstalowany, wifi już bez niego nie hulało

wefi też nie pomaga, zaraz po instalacji połączyło, ale za drugim razem już nie.

chyba zainstaluje sobie win98, tak dla zabawy hehe

Opublikowano

Zainstalowałem xpka, jednak coraz wolniej zaczął chodzić. Na xp jest inny problem, teraz sieć bezprzewodowa znika z dostępnych. Zaczynam mieć podejrzenia że to coś nie tak z kartą, ewentualnie ze sterownikami.

Opublikowano

Pobierz program AIDA64 i sprawdź, jaka to jest dokładnie karta sieciowa.

Postaram się poszukać odpowiednich sterowników.

Masz teraz Windows XP i 7 na jednym komputerze?

Czy jesteś w stanie pożyczyć od kogoś kartę WiFi na USB?

I czy to jest jedyna sieć, która nie działa?

Ponawiam prośbę o:

Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc

Znajdź swoją kartę sieciową, potem Właściwości i spisz z zakładki Zaawansowane wszystkie parametry z wartościami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...