Skocz do zawartości
11 kwietnia 2017 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Vista ×

Brak pliku flash.ocx

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Cytat
Przeprowadziłem sugerowane czynności przez system czyli reinstalację i instalacje Adobe

Pytanie: z poziomu której przeglądarki? Plik *.ocx (formant ActiveX) powstaje, jeśli jest instalowana wersja dla Internet Explorer. Pobieranie + instalacja Flash musi się odbyć z poziomu Internet Explorer, a nie innych przeglądarek (Firefox etc..).

Póki co, ja tu na obrazku widzę tylko wersję dla Firefox (NPSWF32.dll).

W dniu 29.05.2011 o 15:56, Flavius napisał(a):

Tak dla ścisłości - operację tam zalecaną tj utworzenie pliku flash.ocx z pliku flash10q.ocx wykonujesz w C:\Windows\SysWOW64 bo ty masz system 64 bitowy i tylko tam Adobe Flash trzyma swe trzewia.

po resecie błąd występuje nadal Flavius jesteś w stanie opisać czynnoś zrobienia tego pliku z flasha10q krok po kroku będe wdzięczny

EDYCJA:

chyba zrobilem tak jak było podane na tej stronce od Ciebie tylko analogicznie jak pisałeś w wow64 z kopii więc robię restart kompa i zobaczymy

nic już nie rozumiem plik jest i dalej to samo a może ma być flash10.ocx?

63807307.th.jpg

W dniu 29.05.2011 o 16:50, Flavius napisał(a):

Uparte - wobec tego proponuję wykonać log w Process Monitor http://technet.micro...ernals/bb896645

Uruchom PM,wykonaj jeszcze raz akcję która zwraca ten błąd,zapisz log w PM w formacie *.PML ,spakuj go i shostuj.Dostarcz też loga z OTL (przyklejone)

uruchom PM prawy przycisk mysz? zapisz log w PM nigdy tego nie robiłem shostować to mam np na wklej.org ?

W dniu 29.05.2011 o 17:21, Flavius napisał(a):

PM jet dość prosty w uzyciu File>>Save i następnie zostaniesz zapytany o format wybierasz *.PML ,ten log jest spory więc shostuj go najlepiej na rapidshare.com

czyli jak rozumiem mam uruchomić ta aplikacje bo już ją wypakowałem nazywa się Procmon.exe jako administrator i potem wywołać ten bład co mi wyskakuje czy tak?

ten OTL już chodzi ok 20 min ciekawe kiedy zakończy......

W dniu 29.05.2011 o 17:27, jarecki007 napisał(a):

czyli jak rozumiem mam uruchomić ta aplikacje bo już ją wypakowałem nazywa się Procmon.exe jako administrator i potem wywołać ten bład co mi wyskakuje czy tak?

Tak musisz teraz uruchomić Procmon,wywołać ten błąd i następnie wykonać log w Procmon,kiedy plik będzie gotowy to spakuj go w *.rar albo w 7-zip żeby był mniejszy i szybciej by było go shostować.

Według mnie winowajcą jest Kaspersky

log4.txtPobieranie informacji ...

Do pliku Flash10q.ocx odwołują się jedynie Kaspersky i Word.Wszystkie odwołania wykonane przez Kasperskiego zakończyły się sukcesem natomiast niektóre przez Word zakończyły się niepowodzeniem z błędem "FILE LOCKED WITH ONLY READERS".Wejdź w konfiguracje Kasperskiego i poszperaj w ustawieniach.Jeśli nie można bądź nie wiesz co zmienić to odinstaluj go całkowicie i popraw jeszcze narzędziem Kaspersky Removal Tool

EDIT

Ja podejrzewam że to może być coś z tym powiązane

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=78398

Proponuję wyłączyć ten plik ze skanowania:

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=68831&st=0&p=633369&&do=findComment&comment=633369

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...