Skocz do zawartości

Opera - Otwiera załącznik odt jako zip

codac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam opere 11.10 . Otrzymałem maila z załącznikami doc. i odt. Doc. pobiera i widzi jako plik openoffice , natomiast odt. ściąga jako skompresowany zip. Nie mogę tego odczytać. W preferencjach opery zaawansowane/pobieranie jest rozszerzenie odt. Co to może być? Oba rozszerzenia są z pakietu openoffice, doc. - opera rozpoznaje jako openofficeowy plik, a odt. -typ skompresowany zip.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Doc, jest plikiem Worda, odt, jest z Open Office, w okienku pobierania powinna być pozycja otwórz za pomocą, lub w preferencjach zaznaczasz dane rozszerzenie i poprzez edycję ustawiasz przez jaki program ma być otwierane.

Opublikowano

Dzięki za wskazówke, ale nie chcę konwertować odt do doc. Powinien otwierać sie automatycznie. W IE9 otwiera się normalnie. W preferencjach/rozszerzenia ustawiam swriter, albo soffice , ale to nic nie daje. Typ pliku rozpoznaje jako zip. Zrzuciłem screeny, może coś pomogą. Kiedy najeżdżam kursorem na załącznik jest nazwa pliku.odt kiedy chcę pobrać rozpoznaje jako zip.

post-2-0-23031900-1306616646_thumb.jpg

post-2-0-42850900-1306616647_thumb.jpg

Opublikowano

Cześć.

*.odt są spakowanymi plikami XML ZIPem.

To dlatego Twój załącznik.odt jest rozpoznawany jako zip.

Wypakuj ten załącznik 7-Zipem, to się przekonasz. Kliknij 2x plik content.xml to może odczytasz część danych.

Zapoznaj się z tym: link.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Teraz zainstalowałem Forefoxa i z odt. jest ok, mam natomiast inny problem. Na stronie pracuj.pl żeby sprawdzić,otworzyć kolejną ofertę pracy za każdym razem najpierw muszę wykasować ciasteczka. W przeciwnym razie pokazuje się Bad Request HTTP Error 400. The request is badly formed. Co zrobić żeby "normalnie" sprawdzać oferty?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...