Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Jak pozbyć się tych wpisów z menu kontekstowego?? Z cover designera (z nero 7) korzystam ale uruchamiam go z głównego skrótu. Jest jakiś ręczny sposób?? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) 1. https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/46-archiwalny-optymalizacja-i-odchudzanie-xp/page__view__findpost__p__222 2. Spróbuj Fast Explorer http://thesoftpro.tripod.com/downloads/fe/ Edytowane 31 Maja 2010 przez Tyrol Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 W dniu 31.05.2010 o 06:55, Tyrol napisał(a): 1. https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/46-archiwalny-optymalizacja-i-odchudzanie-xp/page__view__findpost__p__222 2. Spróbuj Fast Explorer http://thesoftpro.tripod.com/downloads/fe/ wpis Cover Designera się już ręcznie pozbyłem, teraz walczę z tym wpisem office i nie wiem gdzie on jest Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 http://www.dougknox.com/index.html - W Windows XP Utilities. Wiem, że da się z rejestru przez HKEY_CLASSES_ROOT... ...mam! Cytat Znajdziesz w Rejestrze:HKEY_CLASSES_ROOT\xxxfile\shell\open\command xxx - .rozszerzenie A dokładniej: Jezeli chcesz usunac dana aplikacje z okienka "Otworz z...", musisz usunac WSZYSTKIE odwolania do tej aplikacji w kluczach HKEY_CLASSES_ROOT\xxxfile\shell\open\command. Klikasz F3 i wpisujesz np. AcroRd32.exe (Acrobat Reader..) jak znajdziesz odwolanie w kluczu ....\open\command --> w prawym oknie to go usun i tak postepujesz az przeszukasz cale poddrzewo HKEY_CLASSES_ROOT. Zamykasz Rejestr i sprawdzasz czy jest Acrobat, jak widzisz znikl z listy . Abys eksperyment szybko opanawal i uwierzył w to co pisze, podam Ci jeden przyklad jak usunac z listy np. DrWatsona. Wykonaj kopie Rejestru przed modyfikacja. Jak Wiesz DrWatson zapisuje swoje logi w pliku *.wlg. Otworz Rejestr, znajdz rozszerzenie w kluczu HKEY_CLASSES_ROOT\.wlg, w prawym oknie odczytujesz odwolanie do jakiego programu a tu jest: Domyslna=DrWatsonLog (w innych 90% bedzie xxxfile), teraz szukasz klucza:HKEY_CLASSES_ROOT\DrWatsonLog rozwijasz go i klikasz na : HKEY_CLASSES_ROOT\DrWatsonLog\shell\open\command w prawym oknie widzisz plik wykonawczy Domyslna= C:\WINDOWS\DRWATSON.EXE "%1", usuwasz ten wpis. Zamykasz Rejestr i sprawdzasz czy jest w okienku DRWATSON i jak widzisz znikl na zawsze ...jeszcze to picasso napisał(a): OpenExpert Platforma: Windows 9x/ME/NT/2000/XP Licencja: freeware do użytku domowego Program umożliwiający wprowadzanie w menu prawokliku Open with (czyli "Otwórz za pomocą") konfigurowanie stałej listę wybranych przez nas aplikacji dla danego typu pliku. Jest to solucja na wieczne zmienianie skojarzeń typu pliku z domyślnym programem otwierającym. Nie będzie takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 W dniu 31.05.2010 o 19:18, DawidS28 napisał(a): HKEY_CLASSES_ROOT\xxxfile\shell\open\command tylko nie wiem jakie to ma być rozszerzenie w jpgfile nie mam nic związanego z tym office... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 W dniu 31.05.2010 o 19:43, Punisher2010 napisał(a): niemam czegoś takiego, szukam tego jpgfile jpegfile ma być. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 W dniu 31.05.2010 o 19:56, DawidS28 napisał(a): jpegfile ma być. ale nie mam nic związanego z tym office w tym, potrzebuje dokładnie mieć napisane co i jak Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Przeczytaj, poczytaj, pogoogluj, nie wiem, jak to prościej wytłumaczyć Zrób kopię zapasową rejestru, a potem ćwicz na głównym, w razie co - przywrócisz. Program się nazywa PhotoViewer. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Popatrz do tego klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList Zobaczysz tam różne wartości a, b, c, d itd. MRUList określa w jakiej kolejności pojawiają się one w oknie dialogowym Otwórz za pomocą... Układ w tym wpisie rejestru ma też wpływ na wygląd tego rozwijanego menu. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 W dniu 31.05.2010 o 20:39, deFco247 napisał(a): Popatrz do tego klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList Zobaczysz tam różne wartości a, b, c, d itd. MRUList określa w jakiej kolejności pojawiają się one w oknie dialogowym Otwórz za pomocą... Układ w tym wpisie rejestru ma też wpływ na wygląd tego rozwijanego menu. Ten z office .... to było ois.exe w pierwszym kluczu rejestru przy rozszerzeniu Teraz powiem co mi jeszcze zostało do zrobienia a czego nie wiem jak zrobić: Jak usunąć opcję Pogląd obrazów i faksów w systemie Windows z menu kontekstowego plików obrazów np. jpg ?? Jak usunąć opcję Skrót z menu Nowy ?? Jak usunąć opcje WinRara z menu kontekstowego dysków oraz partycji ?? (ale tylko z tego, w ustawieniach WinRar nie da rady tego skonfigurować osobno) Jak zmienić kolejność wyświetlanych programów w menu Nowy ?? Jak usunąć podwójne lub potrójne kreski w menu kontekstowym, by była tylko jedna?? (przy niektórych plikach mam 2 lub 3 takie kreski jedna pod drugą) Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 W dniu 31.05.2010 o 20:39, deFco247 napisał(a): Popatrz do tego klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList Zobaczysz tam różne wartości a, b, c, d itd. MRUList określa w jakiej kolejności pojawiają się one w oknie dialogowym Otwórz za pomocą... Układ w tym wpisie rejestru ma też wpływ na wygląd tego rozwijanego menu. z jakiegoś powodu co jakiś czas do tej listy wraca Internet Explorer, dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić ?? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) Usuniecie z menu Nowy pozycji skrót nie jest mozliwe bez Resource Hackera i Replacera. Wymagany jest hack pliku shell32.dll Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi