Sonic0509 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Chyba najlepiej pisać w tym dziale, więc... Od jakiegoś czasu (jeśli nie od zawsze) na YouTube czcionka (czas i adnotacje) jest jakaś hmm... Screen opisze to najlepiej (załącznik) Tak się dzieje zawsze, gdy kursor jest "na filmie". Czy to z adnotacjami czy z czasem. Na firefoxie wszystko jest jak trzeba i już mówię, że nie przejde na FF Jak to naprawić/poprawić? Edytowane 6 Stycznia 2011 przez DawidS28 Połączyłem posty. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 To faktycznie jest czas... 1. Wywal pamięć podręczną Opery, może stare style tam siedzą i robią problem. 2. Dodawałeś własne arkusze CSS do przeglądarki? -> https://www.fixitpc.pl/topic/191-kontrolowanie-prezentacji-stron-www/page__view__findpost__p__911 3. Wykorzystujesz jakieś własne skrypty w JavaScript? -> https://www.fixitpc.pl/topic/825-kontrolowanie-prezentacji-stron-www-moje-spojrzenie/page__view__findpost__p__12075 Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Szkoda że nie napisałeś jakiej przeglądarki internetowej standardowo używasz, dlatego podeprę się wypowiedzią kolegi DawidS28 bo może Ciebie zna i wie czego używasz do przeglądania stron internetowych. Dlatego jeśli Twoja przeglądarka to Opera to zrobiłbym jedną radykalną rzecz, którą jest odinstalowanie Opery, plus ręczne czyszczenie rejestru ze śladów po operze i zainstalowanie w jej miejsce nowej wersji. Jeśli chcesz zachować pewne rzeczy takie jak: hasła do portali, zakładki ze stronami internetowymi itp. wszystko można..., wystarczy poszperać w internecie. Piszę to dlatego, ponieważ sam miałem podobny problem i zainstalowanie Opery na czysto rozwiązało wszelkie problemy. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Aux, przeglądarka jest podana w podtytule tematu. Jeszcze jedno pytanie: która to dokładnie wersja Opery? Odnośnik do komentarza
Sonic0509 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 @Aux Odinstalować i zainstalować umiem, ale co dokładnie z rejestru usunąć całe SOFTWARE/Opera? @DawidS28 Nie dodawałem skryptów ani arkuszy, chyba, że same się dodały. Pamięć wyczyściłem i dalej to samo. Opera 11.00 build 1156. Dodam jeszcze, że czas pod filmem robi się taki po wjechaniu kursorem na film. Jak zabiorę i pasek postępu (długości filmu) zrobi się cieniutki czas wraca do normy. Adnotacje są takie dziwne cały czas. I kolory zepsutych nie są zawsze takie same. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Odinstalować i zainstalować umiem, ale co dokładnie z rejestru usunąć całe SOFTWARE/Opera? Kliknij Windows + R, wpisz w Uruchom regedit Przejdź do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\Software Potem prawym na Opera Software i Usuń Następnie przejdź do gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Software Potem prawym na Opera Software i Usuń Odnośnik do komentarza
Sonic0509 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zrobione. Dalej tak samo. Ed. Ściągając swój ulubiony skin słuchając jednocześnie muzyki właśnie z YouTube zauważyłem, że gdy panel (boczny) w skinie jest przezroczysty, nie ważne czy na wierzchu czy nie, czcionki są takie jak na obrazku. Lecz gdy panel jest nieprzezroczysty - wszystko ładnie śmiga. Można to jakoś pogodzić? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm... jedyne, co mi jeszcze przychodzi na myśl, to sterowniki do karty graficznej. Były kiedyś dwa takie przypadki, że błędne wyświetlanie stron było nimi spowodowane. Możesz spróbować zainstalować najnowsze do swojej grafiki. Odnośnik do komentarza
Sonic0509 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jestem na 95% pewny, że mam najnowsze. Wszystko idzie przez Windows Update. Sprawdziłem dla pewności na stronie intela i wychodzi na to, że nowszych już nie ma. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 [...] Ściągając swój ulubiony skin [...] Czyli rozumiem, że na standardowej skórce jest OK?, co by sugerowało ustawienia w pliku skin.ini. Spróbowałbym przeszukać CTRL+F12 > Zaawansowane > Czcionki, czy któraś może odpowiada temu kolorowi... Odnośnik do komentarza
Sonic0509 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Tak. Na standardowej i każdej innej bez przezroczystego panelu jest ok. Raczej wątpię, że to wina jakiejś czcionki w Operze (raczej skórki), bo to się dzieje tylko jak pasek postępu filmu jest rozwinięty (szeroki), a poza tym YouTube ma odtwarzacz flashowy. Piszę z telefonu, więc jak będę przy komputerze to sprawdzę tak czy siak czy coś pomoże i może dodam zdjęcie, które jeszcze dokładniej pokaże jak to wygląda i o co chodzi. ed. Sprawdzone w ustawieniach. Żaden kolor nie jest podobny do tych uszkodzonych. Co do adnotacji to jak są z czerwonym tłem to napisy są białe pogrubione, a z białym niebieskie (cyan) w białej obwódce. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi