l4rgo Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Witam, mam problem z dostępem do internetu poprzez sieć przewodową oraz wifi.Przy połączeniu poprzez wifi wyskakuje komunikat "Ograniczony dostęp", natomiast przy połączeniu poprzez ethernet,wysyła lecz nie odbiera pakietów danych. Problem jest z usługami odpowiedzialnymi za sieć których obecnie nie da się włączyć.Dla przykłady podczas próby uruchomienia usługi "Rozpoznawanie lokalizacji w sieci" wyskakuję kod błędu -1073741288.Wydaję mi się że problem identyczny jak w tym wątku:https://www.fixitpc.pl/topic/8206-brak-dostepu-do-internetunie-mozna-uruchomic-uslugi-klient-dhcp/Dodam że nie ma możliwości przywrócenia systemu na moment przed awarią. System skanowany Combofix oraz AdwCleaner.Dodaje skan OTL oraz link do rejestru wykonanego Regbak. https://www.dropbox.com/s/pf6oxzfiev8ee5j/2014-11-12.zip?dl=0Bardzo proszę o pomoc. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Problem jest z usługami odpowiedzialnymi za sieć których obecnie nie da się włączyć. Dla przykłady podczas próby uruchomienia usługi "Rozpoznawanie lokalizacji w sieci" wyskakuję kod błędu -1073741288. Wydaję mi się że problem identyczny jak w tym wątku (...) Dodam że nie ma możliwości przywrócenia systemu na moment przed awarią. Tak jak w tamtym temacie, są masowe uszkodzenia uprawnień w gałęzi SYSTEM i to nie tylko usług natury sieciowej. W systemie brak kopii umożliwiającej odkręcenie tego bez bólu. Naprawa ręczna (przygotowanie pliku rekursywnie odtwarzające oryginalne uprawnienia) jest strasznie pracochłonna i tego z pewnością nie jestem w stanie zrobić szybko. Jeśli zależy Ci na czasie, to kwalifikuje się reinstalacja Windows... PS. Na temat używania ComboFix: KLIK. Zaś OTL to przestarzałe narzędzie, obecnie główny raport analityczny na forum to FRST. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi