gregorr Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam W komputerze dzieci przestały grać głośniki , sprawdziłem że głośniki są dobre a w ustawieniach dźwięku wszystko włączone i podgłoszone więc kupiłem nową tanią kartę dźwiękową Sound Blaster CT 4670. Próbowałem znaleźć sterowniki w internecie ale nie działają, a firma Creative producent karty dźwiękowej nie wspiera tego produktu. Proszę o poradę które sterowniki mogę zainstalować lub gdzie znaleźć (link) do Windows 7 Link do poprzedniego tematu: https://www.fixitpc.pl/topic/22480-pro%C5%9Bba-o-sprawdzenie-log%C3%B3w/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A głośniki mają jakiś zasilacz? Czy we właściwościach urządzeń do odtwarzania nie masz ptaszka - wycisz? Pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń z rozwiniętą gałęzią dźwięk. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Głośniki są sprawne bo jak podłącze np. do telefonu to grają . Załączam zrzut z Menadżera Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Inne urządzenia to nowa karta. PPM na głośniczek w Tray`u - Opcje regulacji głośności - czy jest ptaszek przy Głośniki? Czy kabel jest podpięty z tyłu czy w panelu przednim? Jeżeli w przednim to podłącz z tyłu - chyba zielony. PPM na głośniczek - Otwórz mikser głośności - czy nie ma przekreślonego głośnika? To samo - Urządzenia do odtwarzania - czy przy głośniki jest znak V czy słuchawka? Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tak inne urządzenie to nowa karta . Głośnik jest podpięty z tyłu do zielonego W Tray`u ,mikser głośności i urządzenia do odtwarzania nie ma ptaszków i przekreślonych głośników. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) urządzenia do odtwarzania nie ma ptaszków Pytałem Urządzenia do odtwarzania - czy przy głośniki jest znak V czy słuchawka? Jeżeli tam nie ma zaznaczenia to głośniki nie zadziałają - to wyjście audio. EDYTA I rozwiń tą myśl: W komputerze dzieci przestały grać głośniki Co to znaczy i po czym to się stało. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 "Urządzenia do odtwarzania -głośnik" jest znak " V" na zielono . "W komputerze dzieci" komputer którego używają dzieci głównie dogrania , czasami dzieci same coś instalują, ale po czym przestały grać głośniki to nie wiem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Wg. mnie zintegrowana karta dźwiękowa działa tylko coś jest namieszane w systemie. Masz również USB Audio i Winfast (chyba karta TV). Spróbuj sprawdzić co jest w: Głośniczek - PPM - Urządzenia do odtwarzania - Głośniki - PPM - Właściwości i posprawdzaj co tam jest. Przetestuj - również. Testowo zdemontuj wcześniej tą nową kartę. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Usb audio to kamerka internetowa Winfast to karta telewizyjna Głośniczek - PPM - Urządzenia do odtwarzania - Głośniki - PPM - Właściwości i posprawdzaj co tam jest. Przetestuj - również. Sprzwdziłem wszystko w porządku i podgłoszone . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Pokaż kilka obrazków: - Urządzenia do odtwarzania - Głośniki - PPM - Właściwości i pokaż wszystkie cztery obrazki z poszczególnych zakładek u góry Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Załączam obrazki W karcie "właściwości / głośniki "wszystko jest na 100 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Nie wstawiaj całych zrzutów ekranu. Korzystaj z Wycinaj w Akcesoria. Odpal jakiś odtwarzacz z muzyką i napisz czy na pierwszym obrazku w trakcie linijka po prawej stronie Głośniki pulsuje na zielono. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Tak pulsuje na zielono Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Obrazek z Poziomy - z opisem 74 - klik na głośniczek (powinien pojawić się przekreślony) - OK. Ponów to samo i ponownie klik - powinno zniknąć przekreślenie. Czy coś się zmieniło? Bo zakładam, że wtyczka poprawnie wetknięta. Czy masz możliwość wetknąć tam jakieś słuchawki? Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wtyczka podpieta dobrze . Podłączalem inne glosniki i słuchawki i cisza . "Z opisem 74" zrobilem i dalej nic . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Start > polecenie uruchom > services.msc znajdź na liście usługę Windows Audio powinna być uruchomiona i tryb Automatyczny Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jest uruchomiona i tryb auto Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Pokaż aktualny obrazek z Menadżera Urządzeń. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Mam za mało miejsca na załączniki na tym forum/poscie. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Sprawdź w biosie czy nie masz wyłaczony HD Audio Controller Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 W biosie nikt nie grzebal , czy samo moglo sie wylaczyc ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 1. Sprawdź ustawienia w biosie. 2. Wykonaj weryfikacje plików systemowych poleceniem sfc /scannow https://www.fixitpc.pl/topic/1236-weryfikacja-integralnosci-plikow-via-narzedzie-sfc/ Masz kompletnie nieaktualny system Microsoft Windows 7 Home Premium (X86) OS Language: PolishInternet Explorer Version 8 ale to na sam koniec Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Nic takiego w biosie nie znalazłem. sfc/scannow zrobione i załączam log http://wklej.to/PH2w1 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 @Belfegora już nie ma forum. Log z sfc wykazuje dużo uszkodzeń systemu ale niestety nie wiadomo o co chodzi bo dane ucięte - popatrz sam na info. Spróbuj wstawić to na www.wklej.org . Czy nie instalowałeś w systemie Sunrise Seven? Wcześniej prosiłem o ponowny obrazek z Menadżera Urządzeń - pokaż go. Czy karta dodatkowa audio wymontowana z kompa? Pokaż również obrazek z System Summary z HWInfo - KLIK. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Sunrise Seven - co to jest ? w panel sterowania dodaj/usuń programy tego nie ma . Log z sfc nie bardzo wiem gdzie teraz go znaleźć , ale tutaj jak sprawdzam to jest cały . Dodatkowa karta audio wyjęta Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi