Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Podstawowy aparat filtrowania i gg

Smokk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po aktualizacji gadu gadu, usługa "Podstawowego aparatu filtrowania" włącza się bardzo długo, przez co rozruch windowsa trwa znacznie dłużej ("wczytywanie" + czarny ekran). Jak to naprawić i dlaczego aktualizacja to spowodowała.

Posiadam Windows 7 64 Bit

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

gadu gadu

To niezły pożeracz zasobów, nie myślałeś o tym, żeby zastąpić GG np. WTW ? Do przeczytania: KLIK

Skąd wiesz, że akurat ta usługa się długo ładuje? Jest jakiś komunikat? Podaj logi z OTL .

.

Opublikowano

Wiem, bo mam wszystko włączone oprócz jej, wtedy komputer normalnie się włącza. Mam jeszcze jeden pomysł, ale potrzebuje lokalizacji tej usługi.

Co do GG, to program który mam od początku komputera, bardzo go lubię. Pal licho z zasobami

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Smokk, gdzież Gadu do usługi "Podstawowego aparatu filtrowania", to w ogóle nie ten etap i poziom ładowania komponentów. Natomiast wspominane przez Ciebie COMODO jak najbardziej wpina się w tenże etap, zapory zewnętrzne są zależne od BFE. Sam twierdzisz, że COMODO "to powoduje", to nie ma tu nad czym dywagować.

.