Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Nie mogę wyłączyć Centrum zabezpieczeń

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Dlaczego? Avasta mam, gdy go wyłączę poinformuje mnie on o tym.

Ale co, jak wyłączysz Awasta? Po co wyłączasz Avasta? Po co wyłączasz Centrum Zabezpieczeń? Ten program/funkcja z natury rzeczy powinne być włączone! ( tam czasami antyvira można na chwilkę wyłączyć w konkretnym celu).
Ludzie zgłaszają się na forum z problemem, że za Chiny nie mogą uruchomić Centrum Zabezpieczeń i wiele by dali, aby było jak dawniej. A ty kombinujesz jak koń pod górę. Radzę - opamiętaj się.
Opublikowano

Nie rozumiem.

Raczej nie mam potrzeby wyłączania avasta, jednak czasami sytuacja tego wymaga. Z tym nie ma problemu avast informuje o tym i udostępnia możliwość ponownego włączenia. Dlatego też nie widzę sensu uruchamiania.

Opublikowano

Czy może jednak jest coś jeszcze o czym nie wiem?

i

Nie mogę wyłączyć Centrum zabezpieczeń w Windows Vista i 7

Jak chcesz rozwalic system to próbuj. Ta usługa ma być właczona. Niezależnie czy masz Avasta czy jakikolwiek inny soft zabezpieczający. Zresztą sam Avast broni cię przed własną... :P

Opublikowano

Jak chcesz rozwalic system to próbuj. Ta usługa ma być właczona. Niezależnie czy masz Avasta czy jakikolwiek inny soft zabezpieczający. Zresztą sam Avast broni cię przed własną... :P

Tylko po co? Jak mogę rozwalić system? Avasta wyłączam tylko wtedy gdy jestem do tego zmuszony... Po restarcie już działa.

Zapora Windows włączona. Windows Defender nie używam, wyłączony. Z Windows Update korzystam.

Więc dlaczego wyłączenie centrum zabezpieczeń ma rozwalić system? Nie rozumiem.

Opublikowano

Więc jej wyłączenie spowoduje błędy w systemie ze względu na jego specyfikę? System jest ograniczony, i nie może działać bez tej usługi? Usługa jest niezbędna do działania innych usług? Czy chodzi tylko o moje decyzje po wyłączeniu dot. wyłączenia avasta czy Windows Update?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Nie mogę wyłączyć Centrum zabezpieczeń w Windows Vista i 7. Wyłączam je w usługach oraz zaznaczam by się nie uruchamiało, jednak nadal się uruchamia.

cos koło tego:

http://windows7themes.net/disable-windows-7-security-center-warnings-completely.html

- wylaczenie albo tylko alertow Centrum, albo w ogole Centrum.

Sprawa calkowitego wylaczenia Centrum jest oczywiscie sprawa dyskusyjna, ale nie jest rownoznaczna w zadnym stopniu z polozeniem systemu. I wielu  uzytkownikow - tych-ktorzy-wiedza-co-robia  - wylacza Centrum. Jak i wiele innych komponentow windows.

Z Centrum jest troche tak, jak z wylaczeniem DEP w xp - niekiedy wylaczenie jest po prostu wygodne dla uzytkownika. Ale warto, zeby wiedzial, "co robi".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...