Skocz do zawartości

Serwer DNS

Kalabis1920

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Akurat ustawione DNS-y działają, są skonfigurowane poprawnie i obsługują zapytania.

Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator

Wpisz komendę netsh int ip reset reset.log i po jej wykonaniu uruchom ponownie komputer.

Jeśli to nic nie da, to wyłącz IPv6.

Panel sterowania -> Centrum sieci i udostępniania -> Zarządzaj połączeniami sieciowymi -> wybierz z listy połączenie, z którego korzystasz -> kliknij na jego ikonkę prawym przyciskiem myszy -> Właściwości -> zakładka: Ogólne -> odznacz: Protokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6). Potem znowu restart.

Opublikowano

No cóż. Komunikat mówi tyle, że nie ma połączenia z serwerem DNS i sugeruje, że winny jest właśnie ten serwer. A to jest nieprawda, bo nie ma komunikacji z niczym na zewnątrz. Router zwraca brak możliwości dostarczenia danych do zadanego celu, ponieważ nie ma routingu do niego. A to jest prawie równoznaczne z tym, że nie ma połączenia z dostawcą. Teraz pytanie, dlaczego router i Vectranet się nie lubią.

Czy jak wepniesz kabelek od dostawcy bezpośrednio do komputera (z ominięciem routera), to musisz wykonywać jakąś dodatkową konfigurację, czy od razu działa?

Opublikowano

odrazu działa , dodam że wcześniej router normalnie działał , jeśli to coś pomoże to miałem podłączony modem do routera od routera przez kabel do ps3 a router dzielił sygnał na 3 laptopy bez przewodowi i nagle wywaliło wszystko i na modemie zaświeciły sie pomarańczowe diody.

Opublikowano

jedna zielona 3 pomarańczowe się świeciły a czwarta migała na pomarańczowo teraz jak bym podłączył to tak samo by było(teraz jest tak samo tylko że ostatnia świeci na zielono) , ale to teraz nie ma znaczenia bo router nawet nie chce połączyć myślałem aby całego od nowa go wgrać w tym problem że nie wiem jak bo kumpel mi to robił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...