Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Problem z miniaturami folderów

macitrik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie jak jest folder to jest cos takiego ze pokazane są w nim kartki jezeli sa w nim pliki jak nie mam czegoś takiego lub kiedy stworze folder i w tym folderze nastepny i wtedy wrzuce pliki i przeciagne na pulpit pokazane sa te kartki minaturki lecz one po jakims czasie znikną co moze byc przyczyną?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

To wygląda na problem z cache miniatur. Przebuduj cache poprzez wbudowaną w system funkcję: Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Oczyszczanie dysku > Miniatury.

.

Opublikowano

To jest odświeżanie cache, usuwanie starych danych. Skoro teraz w ogóle nie widzisz miniatur, wnioski: oglądałeś stary sfałszowany widok i żadnych miniatur w ogóle nie było. Jak to wygląda po restarcie systemu?

.

Opublikowano

akurat nie mogę jak zrobie to napisze czy cos pomoglo byc moze ze był to stary widok bo nie regowalo np na wyrzucenie plikow jak byl pusty to i tak pokazywal stare minatury

zrobiłem i bez zmian nadal puste

może jakis program blokuje?

Opublikowano

Do uzupełniania posta, gdy nikt jeszcze nie odpisał, służy opcja Edytuj, a nie post pod postem. Trzy posty w serii skleiłam.

może jakis program blokuje?

Na forum był jeden taki przypadek zdiagnozowany pzeze mnie: niemożność generowania miniatur lub ich opóźnione pokazywanie ze względu na aktywność COMODO Internet Security (moduł Defense+). Tu nic nie wiadomo o Twoim systemie. Dodaj poglądowe raporty OTL.

.

Opublikowano

Ja jednak zadam to pytanie: czy przypadkiem to nie jest banalna sprawa z opcjami? Opcje folderów i wyszukiwania > Widok > Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury nie może być znaczone. Gdy to jest zaznaczone, foldery mają tylko ikonę bez podglądu w postaci "kartek".

.

Opublikowano

Znaczy sie zrobiłem tak wczesniej no wczoraj zaznaczylem ta opcje a potem odznaczylem i pokazaly sie minatury ale jak wyjme z nich pliki to minatury zostają wiec jakies opóźnione to jest