Aux Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Czołem Fixt-owcy... Chciałem zapytać, co może powodować wysokie obroty chłodzenia z czym związane jest wysoki poziom używania procesora. Jestem uczestnikiem wielu innych for w internecie, lecz takowe objawy nie są mi znane. Jeśli zajrzę na fixitpc.pl to pierwsze kilka minut wentylator leci na pełnych obrotach, jakby chciał zaraz odfrunąć. Powtórzę jeszcze raz, dzieje się to tylko na fixit.pl.. Dodam jeszcze, że używam najnowszej przeglądarki Opera z około 50-cioma otwartymi zakładkami. Problemu nie ma do puty, do puki nie wejdę na fixit.pl. I jeszcze to, że jeśli nie odświeżam stron na fixit.pl to problem ustępuje. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 A jak jest na innej przeglądarce - np IE w tych samych warunkach? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 IE przestałem używać w jakimś roku panieńskim 1998. Mogę spróbować z FF ale na nim nigdy nie miałem otwartych tylu zakładek, niemniej jednak mogę to zaaranżować chyba... Odnośnik do komentarza
BlackDog Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jesteś pewien, że to Opera i Fixitpc powoduje obiążenie prcesora? Można to w dość prosty sposób sprawdzić wpisując w pasek adresu opera:cpu Ja nigdy tutaj problemów nie miałem. Odnośnik do komentarza
Kris1982 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 potwierdzam że u mnie np. na Operze chodzi wszystko płynnie tak samo jak FF o Chrome Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 @BlackDog http://zapodaj.net/5...44f20d.jpg.html Inne taby nie generują obciążenia, Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Aux, nigdy nie widziałam takiego efektu. Opis nasuwa mi skojarzenie z cache mogącym trzymać jakieś przestarzałe definicje JS etc. Były tu inwazyjne aktualizacje forum, które wymagały likwidacji cache. Czy Ty kiedykolwiek prowadziłeś proces czyszczenia cache? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tak czyściłem kilkakrotnie cache tylko kiedy to było miesiąc, tydzień czy dwa wstecz nie wiem. Jak pisałem w pierwszym poście, sytuacja się uspokaja jeśli nie odświeżam stron na fixitpc.pl Zrobię teraz profilaktycznie czystkę cache, zobaczymy czy się coś poprawi. Edycja: Problem nie ustępuje i wydaje mi się, że występuje on z racji tego, że mam sporo otwartych zakładek które same z siebie żrą już zasoby. Testowałem trochę i wydaje mi się że wentylator szaleje na większości zakładek które akurat są otwarte, ale więcej na tych, które używają skryptów java i programów w flash. Będę musiał zająć się odchudzaniem laptopa... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi