Skocz do zawartości

Antyvirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałabym zasięgnąć porady, jaki byłby najlepszy program antywirusowy (może być wersja trial). Jakiś czas korzystałam z McAfree, który pozmieniał mi logi systemowe, więc miałam z nim problemy. Używałam też Kaspersky, a obecnie kończy mi się próbna wersja Eset Antyvirus. Zależy mi, by program nie obciążał zbytnio systemu (jest wtedy problem z grami) i najlepiej, by był "wyczulony" na wszystkie błędy, które wkradają się do systemu (tak jak to, co zablokowało mi komunikator GG).

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

A F-Secure kiedyś miałaś? Bardzo przyjemny program, bardzo lekki i praktycznie samoobsługowy. Nie męczy komunikatami, ma niski false positive, nie opóźnia startu. Wydajność skanera na bardzo wysokim poziomie, tak samo jak ochrona w czasie rzeczywistym. Ostatnia wersja 2013 była ostatnio dostępna w którymś czasopiśmie komputerowym (nie pamiętam, ale chyba w Komputerswiat, może jeszcze gdzieś znajdziesz). Przetestuj sobie i sprawdź czy Ci odpowiada, z deinstalacją nie ma problemu. :-)

Opublikowano

Nie nie, nie Komputer Świat a PC World. Można było dostać licencję F-Secure IS 2013 na 100 dni. :thumbsup:

Ja już od kilu miesięcy na F-Secure (najpierw wersja beta). Potwierdzam to, co napisał Recycler12 i też mogę śmiało polecić. Jeśli chcesz skutecznego AV w automacie to warto.

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Webroot SecureAnywhere AntiVirus 2013 który jest ultra lekki, co prawda jest płatnym antywirusem ale sześciomiesięczną darmową wersję znajdziesz tutaj.Używam od około 2 miesięcy i jestem bardzo poztytywnie zaskoczony jego działaniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...